od szantus 11. 7. 2018 11:57
Ahoj, nyní (7/2018) zakoupena SIM Vodafone v Avsallaru za 130 TRY /661,- Kč, placeno kartou, udělal si kopii pasu, podepsal jsem mu nevyplněný "blanket" od Vodafone, trvalo to cca.20 minut, na hotelu jsem ji vrazil do mobilu a hned to jelo, nejdříve 2/3G síť, přišlo několik informačních SMS (jediná v EN, zbytek již pouze turecky) a po chvíli naskočila 4.5 G síť+VOLTE (mám Huawei Mate 10 Pro), po aktivaci bonusového balíčku dle turecké SMS (kódem *123#23#) mám 17GB/30 minut mezinárodních a 1300 minut a 1000 SMS místních, vše je rozděleno dle platnosti, prvních 7GB/1000 místních minut a všechny SMS platí měsíc, zbytek 3 měsíce, dle SMS mě po 120 dnech již neumožní používat IMEI v jejich zemi (možno"odblokovat" za poplatek). Zjištění zůstatku všech jednotek je odesláním SMS zdarma: OZET na číslo 7000, dále jsou jednotlivá klíčová slova pro každou jednotku, např. DK pro zůstatek minut, INTERNET SORGU pro zůstatek internetu, atd., všechny klíčová slova Vám pošlou v SMS - mám nainstalovaný Google překladač a jenom označím text v SMS a dám přeložit.
Jinak nefunguje Wikipedia a ani VPN programy (cenzura státu), dále mě nefunguje IMAP centrum.cz (řeším přímým přihlášením přes prohlížeč), ale gmail normálně ano. Samozřejmě pozor při výběru z bankomatu na DCC (Dynamic Currency Conversion) a v Avsallaru doporučuji ve středu ráno velký bazar (blízko hlavní mešity). Hezkou dovolenou všem a všude...