eFon.io

O zahraničních operátorech a jejich službách

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod steve 28. 1. 2024 10:59

Dnes som si po minuti kreditu opat dobil eFon o 4€ + 0,80€ dan a zase mam na volanie slov. aj ceskych mob.cisiel po 1 cent za minutu a do sveta, tiez velmi vyhodne.. Z hladiska kvality hovorov nebadam rozdiel medzi eFon-om oproti Odoriku a ostatnym kecalkom, ako su WA a Viber, ostatne v mobile nepouzivam.
Telz som nedobijal, lebo pred casom dost sklamal svojich uzivatelov odchodom zo sceny. Sice, ako uz v diskusiach avizovali jirka1tor aj chellko, ze Telz je spat opat pod finskym ? patronatom, ale otrasena dovera sa tazko vylepsuje, + aj ceny volani na uvedenych trhoch je mierne vyssia. Plati vsak, ze nikdy nehovor ...

Z toho, co som vyssie uviedol plati, ze do buducna budem nasich operatorov obtazovat len zhananim dat a vsetko ostatne u mna a v nasej rodine pojde mimo nich. Pre nasu potrebu su cisla prenesene do 4ky s platnostou kreditu 18 mesiacov idealne, som v strehu a cakam na cenovu revoluciu a la Rakusko, Polsko, Taliansko, Rumunsko. Keby nas boli tisice, dozili by sme sa jej velmi rychlo, ale aj tu plati to stare - keby bolo keby.
steve
Junior

Odeslat příspěvekod chellko 28. 2. 2024 15:47

Pozor na voip app na slovensku ak máte registrovane telefónne číslo v telekom sieti a overené v app telz efon a podobne tak sa na telekom nedovolate. Ak je overené číslo v roamingu už áno. Telekom to v domacej sieti blokuje spinstvo ale robia to aj bohužiaľ iný op. Čiže ak sa náhodou neviete dovolať alebo to zloží vysoko pravdepodobne je to ze to blokuje op. Inak co sa týka ceny napr efon fajn kredit platí prakticky neobmedzené pokiaľ sa používa. Jedno mínus ze tarifikacia je 60+60 ale pri cene 1 cent (s DPH presne 0.012 eura) sa to dá pokiaľ denne nerobíte par sekundové hovory
chellko
Junior

Odeslat příspěvekod steve 28. 2. 2024 18:29

Chcellko, ale čo si zistil a aj potvrdil odskusanim cez viacerých operátorov, by znamenalo, že na Slovensku viacerí nedodržujú pravidlá o neutralite internetu, t.zn. že sa porušuje zákon EU aj domáci. To by už mal riešiť aj regulátor a vyrubiť exemplárne penale. Chrapuni.
steve
Junior

Odeslat příspěvekod m4rk3J 29. 2. 2024 22:18

V ČR T-Mobile zavedl Hlasový Firewall 2.0. Pokud chce zákazník využívat své číslo jako odchozí z VoIP, musí u nich podepsat formulář "Žádost o vyjmutí z ochrany Hlasový Firewall 2.0.". Je možné, že u vás to nude něco podobného.

https://www.t-press.cz/cs/tiskove-mater ... onaty.html
m4rk3J
Junior

Odeslat příspěvekod cooltour 6. 3. 2024 14:30

Ovšem to vlastní mobilní číslo se na té žádosti “páruje” s číslem přiděleným u VOIP poskytovatele, a celé to ověří na pobočce TM (prozvoněním, ověřením občanky). Jak to vyřešit u eFonu, kde vůbec netuším, jaké číslo z jejich rozsahu u nich mám?? Mobilním číslem Kaktusu (síť TM) se do sítě TM přes eFon nedovolám.
cooltour
Junior

Odeslat příspěvekod steve 7. 3. 2024 10:53

No teda, nenazrani operatori sa uz snazia vytlacit zo svojich datovych sieti a sluzieb VoIP firmy a aplikacie, ktore im znizuju miliardove zisky /prave dnes je clanok na mobilmanii o ziskoch T-Mobile.cz/. Ja s tym u 4ky momentalne problem nemam, ale akonahle by sa mi objavil, obratim sa na Regulatora.

-- 27. 10. 2024 10:04 --

Pani znalci, plati este stale to blokovanie volani cez eFon a dalsie, uvadzane vyssie, u cisiel, vedenych v Telekome. S cislom u 4ky som sa doteraz vzdy dovolal, ale jednu SIM-ku zvazujem preniest do Telekomu na program s datami pre mladych, tak, ci nepochodim zle nedobre?

-- 27. 10. 2024 10:13 --

-- 27. 10. 2024 10:04 --

Pani znalci, plati este stale to blokovanie volani cez eFon a dalsie, uvadzane vyssie, u cisiel, vedenych v Telekome. S cislom u 4ky som sa doteraz vzdy dovolal, ale jednu SIM-ku zvazujem preniest do Telekomu na program s datami pre mladych, tak, ci nepochodim zle nedobre?

-- 27. 10. 2024 10:22 --

preco sa mi tema neobnovuje po novej otazke, ale sa priradi k mojmu poslednemu zapisu zpred 7 mesiacov?

-- 27. 10. 2024 11:12 --

chellko píše:Pozor na voip app na slovensku ak máte registrovane telefónne číslo v telekom sieti a overené v app telz efon a podobne tak sa na telekom nedovolate. Ak je overené číslo v roamingu už áno. Telekom to v domacej sieti blokuje spinstvo ale robia to aj bohužiaľ iný op. Čiže ak sa náhodou neviete dovolať alebo to zloží vysoko pravdepodobne je to ze to blokuje op. Inak co sa týka ceny napr efon fajn kredit platí prakticky neobmedzené pokiaľ sa používa. Jedno mínus ze tarifikacia je 60+60 ale pri cene 1 cent (s DPH presne 0.012 eura) sa to dá pokiaľ denne nerobíte par sekundové hovory

chellko, stale to este praktizuju? Chcem preniest jedno cislo zo 4ky do Telekomu s datami pre mladych, ale ci na to nedoplatim? Vdaka.
steve
Junior