od cucumis-melo 4. 2. 2021 15:54
Mám Xiaomi Redmi 7 a přestal mi částečně fungovat zvuk. Ze sluchátek slyším vše, ovšem když sluchátka odpojím, vydává reproduktor jen zvuk vyzvánění a zvuk rádia (při tom jsou připojená sluchátka, která fungují jako anténa, ale zvuk se vydává přes reproduktor). Žádné ostatní aplikace (telefonování, Instagram, Soundcloud ...) nevydávají zvuk přes reproduktor. Nemůže tedy jít o hardwarovou chybu reproduktoru, protože u některých aplikací zvuk jde.
Je zajímavé, že u těch aplikací, které nevydávají zvuk přes reproduktor, nelze zvýšit hlasitost nad určitou mez - což je funkce, která při připojených sluchátkách zabraňuje ohluchnutí uživatele. Ale já mám teď tuto funkci aktivní i bez připojených sluchátek. Jako by si telefon myslel, že sluchátka jsou stále připojena.
Zkusil jsem reset včetně vyndání SIM karty, aktualizaci systému, vypnutí bluetooth, vyčištění cache - nic nepomohlo.
-- 4. 2. 2021 16:26 --
Tak jsem to vyřešil sám. Opravdu šlo o to, že telefon byl v trvalém režimu připojených sluchátek, i když sluchátka byla odpojena. Pomohla aplikace Disable Headphone(Enable Speaker).