Asus Zenfone Zoom S ZE553KL - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Asus

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Vaso00 11. 5. 2018 11:15

Můj vývoj mobilů za poslední 2 roky:
LG G4 - LG G5 + Lumia 950 - Asus Zenfone 3 Zoom.
Asus je větší, těžší, ale má baterii, o které se mi na G4 ani nesnilo. Sám mám ale velké ruce, tak ergonomii tak neřeším. Displej neshledávám nijak vadným, duchy na mém přístroji nepozoruji.
Ochrana displeje - půl roku jsem měl ochranné sklo, pak 4 měsíce nic a teď jsem nalepil zase sklo (z důvodu cestování na dovolenou). Nikde nepozoruji, za ty 4 měsíce beze skla, žádné odřeniny ani škrábance. Ale k mobilu se chovám slušně.

Za 5 000,- je to naprosto nejvýhodnější koupě, co dnes lze udělat.
Vaso00
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 5. 2018 11:19

Vas00 jaké máš pouzdro nebo kryt, já uvažuji nad tímhle
https://www.mpouzdra.cz/carbon-odolny-g ... 4320338567
nebo tímhle
https://www.mpouzdra.cz/flipove-pu-koze ... 8934442382
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Vaso00 11. 5. 2018 11:29

Já mám klasický Nilkin super frosted a funguje dobře :-)
https://edigital.cz/pouzdro-zadni-kryt/ ... kl-p548636
Vaso00
Junior

Odeslat příspěvekod Topes 11. 5. 2018 12:00

Já mám běžné ruce - g4 se mi ještě dá tak nějak ovládat v jedné ruce : příjem hovoru, napsání jednoduché sms.... ale i tak to není zrovna nejlepší a kvůli ručkování mi sem tam spadne, takže radši obouruč. Ta baterie mě hodně láká. Být aktivní 2-3 dny je luxus. Po 2 letech mám na g4 baterku v takovém stavu, že po občasném kouknutí na net, zahrání hry a pár hovorech je baterka k. O.
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 5. 2018 12:10

Hmotnost smartphonu neřeš, baterie s větší kapacitou zkrátka něco váží, zvykneš si rychle až zažiješ doslova nirvánu ze super výdrže ;-)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Vaso00 11. 5. 2018 12:28

Topes píše:Já mám běžné ruce - g4 se mi ještě dá tak nějak ovládat v jedné ruce : příjem hovoru, napsání jednoduché sms.... ale i tak to není zrovna nejlepší a kvůli ručkování mi sem tam spadne, takže radši obouruč. Ta baterie mě hodně láká. Být aktivní 2-3 dny je luxus. Po 2 letech mám na g4 baterku v takovém stavu, že po občasném kouknutí na net, zahrání hry a pár hovorech je baterka k. O.

Já G4 vybil spolehlivě do 17-18 hodin odpoledne, Asus vydrží 2-3 dny, což je balzám. Procesor by mohl být výkonnější, ale aspon má nízkou spotřebu.
Velikost je větší, není to jako G4, ale u mne v rámci normy. Je to o zvyku. Žena má iPhone SE a to je opravdu rozdíl :-D
Vaso00
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 5. 2018 13:13

Alza - Zenfone Zoom S vyprodán, bude ještě další várka? :)
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Topes 11. 5. 2018 13:16

Výkon mi stačí aby vše bylo plynulé, z her hraju jen simcity a marvel contest of champions, takže extra výkon není potřeba. Mobil mám spíš na konzumaci obsahu a komunikaci než na hraní nejnovějších pecek. Umí to quickcharge?
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 5. 2018 13:20

Rychlonabíjení dle recenzí nemá, nabíjí se 2,5 - 3h, ale to vůbec nevadí, protože při takové výdrži to hodíš podle potřeby na noc na nabíječku a je vystaráno
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Topes 11. 5. 2018 18:18

Tak já už čekám v alze na výdej. Doufám že v tom není zakopaný pes když je ten mobil o 3 tisíce levnější než jinde a každou chvilku doplní další kusy z nekonečné zásoby. Dále taky doufám že nebude porušena pečeť jako že u alzy to je zvykem - už tehdy jsem kupoval levný Huawei a pečeť přeřízlá, takže nerad bych dostal za cenu nového nějakou vratku.
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 5. 2018 18:23

Dej vědět, z jaké je distribuce, protože CZ stojí o 4tis. více..
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Topes 11. 5. 2018 18:47

Tak krabička s telefonem je zatavená ve fólii takže snad balení od výrobce jak má být a ne nějaký šmelo s vratkama jak je u alzy zvykem. Jak zjistím tu distribuci?
Topes
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 11. 5. 2018 19:24

např. poslat IMEI s dotazem do autorizovaného servisu Asusu
ale dávají záruku 2r tak snad je to CZ distribuce :) i když u Alzy (a nejenom u Alzy) člověk nikdy neví
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Topes 12. 5. 2018 13:41

Tohle mám vzadu na krabici. Dá se to nějak zjistit podle těch písmen třeba? Jsem líný něco někam posílat sdilenifotek.cz/fotka/5895/
Topes
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka