Zeptám se i tady, doufám, že tím něco neporuším
Zdravím, mám jeden technický problém, v zásadě dvojitý. Zhruba od dubna mi oba telefony (Asus zc554kl/4Max i Samsung A107F/A10s) prostě neudrží datové připojení, tel. ukazují oba 80-100% signál, 4G, i šipky svítí, že probíhá přenos, ale nejede to. Vypnutí/zapnutí dat nepomůže, je třeba letecký mód a zpět. Když je přenos (video, online radio…), data drží, ale jak se nepřenáší, zase se to odpojí. Přemýšlel jsem, jestli to nemůže být anténou, resp. špatnými kontakty k anténě v krytu telefonu (oba tel. už byly otevírány), tj. slabým signálem, ale děje se to všude a u obou telefonů. Jen když jedou data, nebo jedu někam já (a tel. se musí přehlašovat k jiným BTS), tak připojení drží, resp. se tím přehlašováním zřejmě znovu obnovuje. Sim karty Twist a Kaktus, bez rozdílu. Kaktusáci na FB říkali, že síť v pořádku, ani se cokoli v poslední době neměnilo, BTS husté dostatečně a velice blízko (Praha, skoro centrum doma i práce). Samsung je aktuální, u Asusu se vůbec aktualizace neukazují, když stáhnu ze stránek a zkusím to zaktualizovat, po chvíli to napíše chybu (zkoušel jsem poslední verzi a upgrade na Android 9, obě totéž). Telefony oba kupované v Asii, ale evropská LTE pásma všechna.
Poradí někdo, co ještě zkusit? Vypínat a zapínat data před každým sáhnutím na telefon je poněkud frustrující
Děkuji