Vivo ma zase paradni zoom, u te dvoustovky az neskutecne ostre a detailni fotky i za spatneho svetla, tam je zase lepsi nez P8P. Vic by mi vyhovovalo i kratsi ohnisko zoom modulu. Jak jsem psal je to o preferencich, proste co se nejvic foti...clovek nemuze mit vsechno
Ty asi myslis kompozici ne? Co se tyce perspektivy a "deformaci" objektu, ta se prave s dig.zoomem nemeni, protoze se jedna pouze o vyrez ze stejneho ohniska. Schvalne nekoho vyfot hodne z blizka hlavnim fotakem a pak odstup a fot zoomem, tak aby byl na fotce stejne veliky. Uvidis ten rozdil, u sirokace disproporci v obliceni-protahle oci, obrovsky frnak
Mrkni treba zde:
https://www.paladix.cz/clanky/perspekti ... praxi.htmlNekdy se to hoei, ale vetsinou se tomu vyhybam. Jedine u P8P jsem se, v automatickem makro rezimu,setkal s tim, ze mobil foti UW modulem, ktery ostri hodne z blizka (na rozdil od toho hlavniho) a pak fotku orizne na ohnisko hlavniho snimace a navic s fotkou nejak manipuluje, ze to opravdu vypada jako z hlavniho snimace bez vetsich deformaci. Ja to makro radeji vyfotim hlavnim na 50Mpx, jak jen to jde zaostrit a pak to orezu a zmensim jak potrebuji. Navic v RAWu ziskam z hlavniho snimace mnohem lepsi detaily a vypada to prirozeneji.