Zdravím,
už více než půl roku se snažím najít náhradu za dosluhující/ již dosloužený mobil XZ2 Compact který mám od vydaní. (cca 5.5 roku) Pravidelně sleduji jak fórum zde, tak např. novinky na GSMareně ale jsem ve svém rozhodování velmi ,,nerozhodný,,. Tak proč se nezkusit zeptat/nechat si poradit i tady.
Problémy se současným telefonem: po tom čase už baterie není co bývala, na dnešní dobu malé úložiště, lehce poškrábaný a naprasklé sklo displeje, žádná podpora jak bezpečnostní tak systémová atd. (asi nemusím více rozepisovat prostě starý telefon).
Rozpočet: tady je celkem volnost s maximem okolo 25K(+- 2-3k dle akcí výběru apod.)
Telefon je využíván na téměř všechny myslitelné věci (sledování filmů/seriálů/videí, focení a natáčení videí, poslech hudby, navigace do auta, samozřejmě volání, sms, všemožné appky jako záchranka, whatsapp, bankovnictví - chci se naučit používat pořádně nfc na telefonu abych nemusel pořád vytahovat kartu, apod.)
Vlastnosti/očekávání od nového zařízení:
Velikost: asi max. do 6,5´´ ( současný telefon byl kompakt takže nevím jak si budu zvykat na velké telefony protože tak malé a výkonné se prostě už nedělají)
Odolnost: určitě potřebuji něco aspoň trochu odolného takže samozřejmost je nějaká pořádná gorila na displeji + jiné než plastové tělo + prachu/vodě odolnost IPXX
Vnitřní úložiště: min. 128GB ale raději více, nebyl by k zahození slot na SD kartu (ale pokud by měl např. telefon více než 256GB tak by karta nebyla tolik potřeba)
raději novější telefon kvůli podpoře do budoucna.
bezdrátové nabíjení by se docela šiklo, standardní nabíjení okolo 30W, NFC, 5G, nemusí být 3.5mm jack
OS Android (nejsem moc fanoušek nakouslého jablka) pokud možno bez nějakých šílených nástaveb
rád bych aby se to nepřehřívalo jako některé telefony z minulého roku
pokud jsem na něco zapomněl tak rád cokoliv zodpovím/doplním