Specialni pozadavek na telefon

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod fredo25 4. 2. 2025 12:42

Zdravim,
potrebuju poradit s vyberem telefonu, ovsem mam specialni pozadavek - potrebuju aby telefon vydrzel co nejdele bez rezimu spanku, neboli aby se uzamknul az po co nejdelsi dobe necinnosti. Momentalne mam Poco F3, se kterym jsem velmi spokojeny, ale uz jej mam nekolik let a baterka uz je pomerne spatna. A navic tento telefon ma onu dobu necinnosti max. 10 minut. Byl bych velmi rad za telefon, ktery tohle umi treba i hodinu a vice (pokud takovy existuje), ale i pulhodina by byla pro me zlepseni. Chci zustat u Androidu, jinak nejake specialni naroky nemam - hry nehraji, zadne slozite aplikace nevyuzivam, potrebuji aby telefon proste bezvadne slapal v klasickych aplikacich, takze nemam problem si priplatit za rozumny vykon. Jeste co se tyce toho meho pozadavku - potrebuji to proto, ze mivam spustenou webovou stranku (popr. aplikaci), kde mi neco bezi na pozadi, co se samozrejme s uspanim telefonu zastavi. A samozrejme cim delsi dobu vydrzi telefon bez spanku, tim dele si telefonu nemusim vsimat.
Jeste mozna dotaz na zaver - jde nejakym zpusobem ten rezim spanku obejit/prodlouzit i u meho telefonu?
Diky za odpovedi
fredo25
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 4. 2. 2025 14:08

vybírej něco s HD displejem a co nejdelší vydrží baterie, na GSM arena jsou v recenzích testy výdrže, a na rozsvícený displej nad rámec interního nastavení jsou na GP aplikace, vyzkoušej Keep Screen On
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod narg- 4. 2. 2025 14:37

poco F3 ma amoled displej, amoled displeje NEMAJI neomezeny wake up, tzn ze je softverove zakazane mít telefon TRVALE zapnutý (asi kvuli vypalovani displeje) pokud chces zustat u poco switchni na X3 ta ma IPS a nema časove omezení zhasnutí

teoreticky by to mohlo jít pořešit nějakou aplikaci, ale hadam, že by to vyžadovalo root
Na blbou otazku, blba odpověď .

3410,N3230,N-gage,T610 ->N95
narg-
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 4. 2. 2025 14:48

používám app Keep Screen On, root netřeba, ale spolehlivě funguje na A11 na A14 už nefunguje
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod narg- 4. 2. 2025 14:54

tohle by mělo řešit vas problem https://www.youtube.com/watch?v=FU0NBOjAMgQ

potom v develeoper option, by měla byt položka stay awake česky nevim, asi zustat vzhuru

narg-
Junior

Odeslat příspěvekod fredo25 4. 2. 2025 15:36

Diky moc vam vsem za rychle a vecne odpovedi, program omrknu a to video se muze velmi hodit.
Jeste se dozeptam - netusil jsem, ze je ta doba do rezimu spanku kratka prave kvuli typu displeje - napada vas nejaky model s amoled displejem, ktery by umel aspon tu pulhodinu? Nebo klasicky ty amoled displeje mivaji opravdu strop na tech 10 minutach, jak mam ja?

Jeste otazku zedituju: muj problem vlastne neni ani to zhasnuti displeje, mne jde o to, aby po tom zhasnuti displeje stale na pozadi "jela" ta webova stranka nebo aplikace. Proste aby klidne bylo zhasnuto, ale telefon stale pracoval. Tohle lze nejak resit?
fredo25
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yndezit 4. 2. 2025 16:16

Používám appku Caffeine, to bude něco jako to Keep screen on.
Jinak běžící procesy na pozadí by mohl ovládat nějaký rootnutý telefon, ale jen hádám.
yndezit
Junior

Odeslat příspěvekod komplik 4. 2. 2025 17:23

fredo25 píše:Jeste se dozeptam - netusil jsem, ze je ta doba do rezimu spanku kratka prave kvuli typu displeje - napada vas nejaky model s amoled displejem, ktery by umel aspon tu pulhodinu? Nebo klasicky ty amoled displeje mivaji opravdu strop na tech 10 minutach, jak mam ja?

Třeba na S23U mám 10 minut, ale také volbu během prohlížení nechat zapnutou obrazovku, pokud telefon detekuje že se na obrazovku díváš, nevypne ji ani po těch 10 minutách, ale chce to aktivně koukat do toho.

Stejně tak telefony v prodejnovém režimu mohou svítit nonstop.
Daily driver: Macbook Pro 14" M1 Pro, Surface Pro X
Gadgety: Galaxy Tab S8+, Galaxy S23 Ulta, GW4 Classic, iPhone 16 Pro, iPad 9.gen, AW7
Gaming: Desktop PC (5800x3D, RTX3060Ti). XBOX Series S
komplik
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 4. 2. 2025 18:02

fredo25 píše:Diky moc vam vsem za rychle a vecne odpovedi, program omrknu a to video se muze velmi hodit.
Jeste se dozeptam - netusil jsem, ze je ta doba do rezimu spanku kratka prave kvuli typu displeje - napada vas nejaky model s amoled displejem, ktery by umel aspon tu pulhodinu? Nebo klasicky ty amoled displeje mivaji opravdu strop na tech 10 minutach, jak mam ja?

z jakého důvodu trváš na Amoledu, když smartphone s IPS displejem má ten interval 30 minut
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod narg- 4. 2. 2025 18:09

pokud vim píše že netrvá, poko x3 ma ips a můžu si nastavit vypnout : nikdy f3 s amoled ma 5 minuty a puvodni stara rom mela dokonce 10m ale myslim si, ze v developer menu by melo jit vynutit i na tom amoledu trvale zapnuti, resp zakazat sleep mode, což by mělo byt to same, samozřejmě baterka vydrzi mene a displej pujde do prd ele tak po pul roce, videl jsem vypalene amoledy fakt rychle, poco vi, proč to zakazuje

narg-
Junior

Odeslat příspěvekod nerval2 4. 2. 2025 18:18

Nestačí jít do Nastavení - Aplikace, najít danou aplikaci a dále Baterie a vybrat tam neomezené využití baterie?
Pak bude aplikace běžet na pozadí i po zhasnutí displeje, i když bude nadměrně vydávat baterii.
Netřeba, aby při tom svítil displej, pokud se na něj nechceš dívat.
nerval2
Junior

Odeslat příspěvekod fredo25 4. 2. 2025 18:30

Nick Cave píše:
fredo25 píše:Diky moc vam vsem za rychle a vecne odpovedi, program omrknu a to video se muze velmi hodit.

z jakého důvodu trváš na Amoledu, když smartphone s IPS displejem má ten interval 30 minut

Uplne na nem netrvam, ale chtel jsem mu dat prednost. Nicmene podle toho co pise narg nize uz je mi jasne, proc je to blbost (to vypalovani displeje). Vzdy jsem si myslel, ze ten sleep mode je kvuli baterce, ne kvuli displeji. Takto uz chapu proc to tak je a podle toho budu muset znova zhodnotit priority pri koupi telefonu.

nerval2 píše:Nestačí jít do Nastavení - Aplikace, najít danou aplikaci a dále Baterie a vybrat tam neomezené využití baterie?
Pak bude aplikace běžet na pozadí i po zhasnutí displeje, i když bude nadměrně vydávat baterii.
Netřeba, aby při tom svítil displej, pokud se na něj nechceš dívat.

Tohle by mohlo byt reseni, ale priznam se ze moc neverim, ze by to tak fungovalo. Kazdopadne diky za tip a pokusim se to vyzkouset.
fredo25
Kolemjdoucí