W960i vs iPhone 3G vs n95 8gb alebo ine

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod djteef 16. 6. 2008 20:39

Zdravim mobilnych maniakov ;)

No uz dlhsi cas sa neviem rozhodnut aky mobil si mam vybrat.zatial do uvahy pripadali 3.SE w960i,Nokia N95 8GB,alebo IPhone 3G.Kamarat miz akazal kupit SE lebo ze je velmi pomaly a este k tomu nema gps,ale zevraj mu vydrzi dlho baterka,takze ostavaju dva,moje naroky su hlavne muzika a priestor na disku min 4GB a GPS aby aspon nejak fungovalo (je mi jasne ze to nebude nikdy ako navigacia samostatna) a vydrz baterky aspon 2-3dni,No takze ostavaju nokia alebo iphone.Iphone ma super display a zvuk asi lepsi ako nokia,ale zase vsetky veci tam kopat cez itunes a tak sa mi moc nepozdava,a pisanie sms bude asi ties potrebovat trochu cviku.Kdezto na nokiu som zvyknuty ale neviem ako to bude z vydrzou baterky ta ma na N95 srala najviac,zvuk sa da zniest ale SE mal lepsi o dost lepsi ako ipod by som povedal (pred N95 som mal SEw950i s tym som bol nedmieru spokojny ked porovnam z n95).alebo je tu este posledna 4ta moznost,zobrat na kontrakt N95 8GB,kedze to je asi najdrahsi telefon na trhu,(ja ho budem mat zadarmo) predat ho, kupit zakladny na sms a telefonovanie,+ipod+navigaciu.(ale zase nosit 4 veci pri sebe sa mi 2x nechce).No tento problem moj riesim uz asi mesiac a stale som sa nerozhodol tak dufam ze mi budes alebo budete vediet pomoct.Denne napisem tak 5-10sms a 10-20min telefonovania + 1-2hod muziky denne.dakujem za radu.

Uz som to riesil aj vylucovacim sposobom a vysiel mi Iphone,kedze je stvoreny na hudbu,baterka by tam mala vydrzat dlshie ako na Nokii,teraz som cital ze tomtom prenho navrhol specialne navigaciu,ktora bude spolupracovat s gps modulom v telfone,ale zase kazdy ma od neho odhovara.

Takze tak High End nabuchany tel vsetkym?Alebo Low End + ine veci do vrecka(no skor ruksaku uz ;)?

Uz som svoj nazor zmenil asi 4x takze som uplne zufaly :roll: :nenapadne :hm

pozeram teraz na Nokiu N96 vyzera v poho ale baterka asi tiez nebude bohvie co
http://europe.nokia.com/A4797549

p.s:cena nerobi problem a fungujem v UK ;)
Naposledy upravil matho83 dne 19. 6. 2008 06:23, celkově upraveno 4
Důvod: Příspěvky sloučeny,používejte prosím tlačítko upravit!!!+upraveny nazov
djteef
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 16. 6. 2008 21:46

Asi jo pocitej stejne jako u N95 1-2dny rozumneho pouzivani,kdyz se dostanes na tri budes mit kliku.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod djteef 17. 6. 2008 11:53

mate tu niekto jeden z tychto 3ch telefonov?N95 8GB,SE W960i,Iphone?je ten SE ozaj taky pomaly? :hm a baterka?
djteef
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sandra 17. 6. 2008 12:12

Mám N95 i 8GB co chcete přesně vědět? S výdrží je to skoro to samé.
iPhone Xs :-*
sandra
Poslední varování

Odeslat příspěvekod djteef 17. 6. 2008 14:00

no prkticky ma zaujima hlavne vydrz,lebo vsetok zvysok viem,tkaze vydrzi tolko ako N95?pri mojich narokoch ako som pisal som nabijal kazdy den.
Tiez ma zaujal SE X1 http://www.sonyericsson.com/cws/product ... c=gb&lc=en
http://mobilmania.sk/Mobilnetelefony/AR.asp?ARI=9194
lenze este nieje v predaji a pamat je iba na sloty myslim...

sandra píše:Mám N95 i 8GB co chcete přesně vědět? S výdrží je to skoro to samé.

len tak ma napadlo aby sme sa pochopili N95 s 8GB sd kartou je ine ako N95 8GB internej pamate (cierna),o ktora mam zaujem,tam by mala byt lepsia baterka a vylepsene funkcie atd. ;-]

tak toto vyzera tiez velmi zaujimavo ;-]
Samsung i900 http://www.mobilmania.sk/Mobilnetelefon ... p?ARI=9800

no a ako si ma potom clovek vybrat? :roll:

:hm :mrgreen:

parada ;-]

zatial to vidim na Nokiu N95 8GB,budem testovat a ked sa mi nebude pacit tak ju predam a vezmem iphone 3g a sme vybaveny :potichu

P.S.: Inak teraz mam taky Nokiu 1650 za 10£ 8-P velka sranda :mrgreen:
Naposledy upravil buban dne 17. 6. 2008 23:27, celkově upraveno 3
Důvod: příspěvky sloučeny,vy opravdu neumíte používat tlačítko pro úpravy??? V prvním příspěvku vám to šlo,zkuste to i příště!!!
djteef
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sandra 18. 6. 2008 13:48

Ne, nepochopil mám N95 a N95 8GB stačí? Nabíjím v podstatě obě každý den. A rozdíl v nich opravdu není skoro vůbec žádný. Primárně ale požívám N95 s kartou, interní paměť mi moc nesedí.
iPhone Xs :-*
sandra
Poslední varování

Odeslat příspěvekod djteef 18. 6. 2008 19:36

hm aha diky sorrac,hm tak to ale niesu dobre spravy :( ale ako to tu tak vidim tak ine riesenie asi neexistuje,lebo ked si vezmem ze zoberem slaby telefon a ipod tak to si rovno mozem kupit iphone a na pisanie sms si budem musiet zvyknut,no mam este 2 tyzdne na rozmyslenie.Hociaky napda uvitam ;)
Naposledy upravil seterwohipikule dne 18. 6. 2008 19:37, celkově upraveno 1
Důvod: necituj předchozí příspěvek!
djteef
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zikpik 18. 6. 2008 20:49

Budu stručný, protože mám málo času, ale doufám, že si z toho alespoň trocchu vezmeš. (vyslovuju tady pouze svůj subjektivní názor, takže se mnou může někdo nesouhlasit, ale vystřídal jsem dost telefonů všech možných značek, takže určitě nejsem zaujatý)
1. iPhone vylučuju okamžitě, protože kromě designu (což je taky věc názoru) a displaye na něm nevidím nic ohromujícího. Naopak, co se týče aplikací třetích stran, způsobu nahrávání hudby a jiného použití, než předurčuje samotný výrobce velmi limitující. Pracuju v I&T sféře a na iPhone koukám jenom jako na zajímavou hračku, která je pro praktický život s vyššími nároky dost nepoužitelná. (nepochopím tu mánii, která se kolem něho strhla, když šel do prodeje :-))))
2. N95 8GB - jako plus zde vidím, kapacitu, display, slušný foťák, pokud jsi hudební gurmán, tak i 3,5ku jack. I když si od původní N95ky polepšili tou pamětí i baterkou, nemyslím, že by to byla buhví jaká sláva a všechno podtrhuje konstrukce a materiál, ktere by si podle mne u telefonu takové kategorie zasloužily větší pozornost. Měl jsem N80ku, která je konstrukčně podobná a ten mechanismus byla zoufalost. Výhoda je hafo aplikací pro symbian S60, ale pokud bys tíhnul k Nokii, doporučil bych N82 a dokoupit si pořádnou paměťovku na tu hudbu. Jinak je to pro mě tlustá cihla :-(
3. SE W960i: taky jsem před ním měl W950i a pár věcí mi vadilo, např. příliš zapadlý display, špatná čitelnost na světle, klávesnice mi taky brzo začala dost vadit, paměť(uživatelská) občas, rychlost byla jakš takš, hlavně šlo o prví spuštění aplikace, potom běžela na pozadí a už to bylo OK, akorát měla malou RAMku, což po čase nutilo aplikace ukončovat nebo restartovat phone. Všechny moje výhrady W960ka vyřešila,(OK display, s ochrannou vrstvou, která je i anti-sluníčková :-)), takže nemusím dokupovat ochranné fólie, které jsem na w 950ce stejně hned rozdrápal :-P, 8GB paměť super, bohatě stačí, RAM 128MB už taky bohatě stačí v podstatě na cokoliv, tlačítka OK, mám ji přes půl roku a i dneska, kdy je zase hodně nových telefonů, bych si jinou nevybral. Akorát občas vrzne zadní kryt baterie ale za to ostatní jí to odpouštím :-). Je to všechno o způsobu použití. Na psaní perem na display jsem si hodně zvykl a je to pro mě nejrychlejší práce s mobilem, když nepíšu text, tak většinu věcí ovládám prstem, i když to tomu není přizpůsobené, ale dá se to. Dokonce jde do toho telefonu narvat baterie s vyšší kapacitou od SE určená myslím pro P1ku. Není na něj sice tolik aplikací, jako na Symbianové Nokie, protože je to Symbian UIQ (3.0), ale i tak je jich dost a moje nároky to splňuje. Spousta užitečných věcí je ve founu už v základu.
Jediné founy, které budí dneska můj zájem jsou HTC Diamond (boužel katastrofální baterka) a SE Xperia X1 (zatím není v prodeji a předpokládaná cena je dost přestřelená), ale jak jsem řekl, W960 je po několika letech telefon, o kterém můžu říct, že jsem s ním nadmíru spokojenej (nadšení už opadlo, ale spokojenost přetrvává) a telefonuju, SMSkuju, e-mailuju, ICQuju, fotím, poslouchám hudbu (p.s. dodávaná sluchátka jsou dostatečně kvalitní, pokud nejsi zvyklý na Sennheisery s Hi-Fi Technics... ) a se vším jsem i po půl roce vážně spokojenej. To u mě kromě Siemensu ME45 ještě nedokázal žádnej telefon ;-).
P.S.: Toto není reklama na SE, ale prostě tak to vidím já z pohledu uživatele. Přeju dobrý výběr.

P.P.S.: Navigace> já mám externí BT přijímač, s telefonem spojuju přes bluetooth v telefonu mám TomTom. Sice bluetootg dost žere baterku, ale na dopravení se na potřebné místo, které nevím, kde je cca jedenkrát za měsíc bohatě stačí. S Nokia Maps nemám dobrou zkušenost, snažil jsem se s nim jednou skamarádit na N82, ale nepovedlo se. Moc o nich ale jinak nevím, tak nechci kritizovat. Jiný navigační sw na nokii ale bez externího BT příjímače stejně nebude pracovat.
Dancall 2711 (1996) ---> x ---> Samsung i8910 HD
zikpik
Junior

Odeslat příspěvekod djteef 18. 6. 2008 22:56

hm paradna odpoved,diky moc si mi pomohol,takze si ma zase naklonil k W960i ja ten telefon potrebujem hlavne na hudbu a nechcem ho nabijat kazdy den,exterene gps je v pohode,pretoze ak chces pouzivat nokia maps musis si to predplatit,a iny program rozchodis zase iba s externym GPS ako si vravel.NJ a pouzivam Sennheisery :hmm:

Xperia ma tiez zaujala,ale kedze externe karty=pomale kopirovanie (aspon na N95 to je katastrooofa,preto som pouzival citacku kariet,lebo by ma kleplo,kedze asi kazdy druhy den kopirujem 1gb),tu SD kartu by som aj prezil,ale zase to nieje hudobny telefon ako W960i takze neviem co mozem cakat od zvuku toho telefonu :(,ale kedze predpokladam ze vyjde az niekedy v septembri,tak tak dlho nemozem cakat.Diky moc,moc si ma potesil ;)

P.S:Snazim sa teraz zistit kedy pride na trh a porozmyslam,pretoze na druhej strane W960i sa mi zda uz stara :hm
djteef
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bourn 18. 6. 2008 23:37

Můj názor je zase takový, že SE je oproti Nokiím o dost pomalejší. Má slabý procesor. Dále nevím podle čeho usuzuješ, že by si na Nokiích nespustil interní GPSku s TT či jinýmy. Dále pak větší výhoda větší počet aplikací na S60 9.1 než UIQ. Myslím si, že N95 hraje též dobře a pokud budeš telefon využívat, tak ti SE taky nevydrží 3dny.
Bourn
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 19. 6. 2008 00:01

Ja si koupil LG PRADA a jsem naprosto spokojeny.Ma vse co jsem chtel,vyborny 3" TFT 262k displej s perfektnimi pozorovacimi uhly,vydrzi 3-4dny rozumneho pouzivani,fotky jsou velmi dobre (video uz ne...ale o nej mi nejde) a hlavne prostredi je rychle,intuitivni a ikony se ovladaji pouze briskem prstu (obdobna technologie jako u iPhone))
Navic ma foun prijemne rozmery a zanedbatelnou hmotnost 85g.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod zikpik 19. 6. 2008 05:58

Co se týče GPS na N95, tak je problém v navigačních aplikacích třetích stran, konkrétně TT nedokáže najít v symbianu interni GPS modul, protože hledá jenom externí. Nevím, jestli by to nějakou sw úpravou šlo, ale ještě jsem nepotkal nikoho, komu by se to povedlo :-) SE W960i je určitě pomalejší, než Nokie, ale jak jsem psal, jde o první spuštění aplikace, další už je v pohodě, RAM je na to dost a hlavně tipuju, že se 200MHz procesor podepisuje na větší výdrži oproti N95/8GB. Užívání mám podobné, jak popisoval DJTEEF, až na ty 2 hodiny hudby, na to mi nějak nezbývá čas :-), max tak hodinku, ale to neni pro baterku nijak dramatické, pokud nemám zrovna bluetooth sluchátka. Bezkonkurenční je ovšem rychlost přenosu dat při USB připojení. To je prostě fofr :-)))
Dancall 2711 (1996) ---> x ---> Samsung i8910 HD
zikpik
Junior

Odeslat příspěvekod matho83 19. 6. 2008 06:15

Konecne klud
ale nie od s60
v.i.p. roku 2008
Kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie
matho83
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod djteef 19. 6. 2008 12:04

tak zase ked si mam vybrat mezi rychlostou aplikacii a vydrzou baterky,tak radsej tu sekundu naviac pockam a vydrzi mi mob o den dlhsie.Mal som w950i a nebolo to az take strasne :hm
djteef
Kolemjdoucí