HTC Desire nebo HD2?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod petr971 24. 4. 2010 14:53

Rozmýšlím se jaký mám koupit mobil jestli HTC Desire s androidem nebo HTC HD2 s windows mobile,chci se vám zeptat jaké máte zkušenosti s těmito operačními systémy,který je lepší a jaké mají výhody,nevýhody a jak je to s aplikacemi,hramy.Aktivně používám gmail,takže by měl být lepší Android když to je operační systém GOOGLU.
petr971
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomopk 24. 4. 2010 15:00

HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rEk 24. 4. 2010 15:07

Muj pohled jakozto pulrocniho vlastnika HD2.
Telefon neni dokonaly, ale nekdo z Vas zna dokonaly telefon?

Plusy: velky display
prostredi HTC Sense...opravdu krasna vec...animovane pocasi na plose, footprints, twitter prugin, jednoduche a efektivni pouzivani 3emailu, to jsou veci, ktere pouzivam denne
HTC stale vyviji nejake aplikace, v podledni dobe jsem si pridal napriklad skvelou aplikaci pro ovladani prisvetlovaci diody. Baterka ma 3 stupne intenzity a celkove je jednoduse krasna
vysoky vykon telefon mi jede obcas i 150hodin v kuse (zjistuju podle pripojeneho EDGE :)) a neni na telefonu znat unava, stale sviznej

Pokroky ve vyvoji ROMek:
od prvnich romek se podstatne zlepsila vydrz baterky, me telefon vydrzi tak 40hodin pri intenzivnejsim pouzivani (hodne volam, obcas hudba, fotky...)
dale se vyrazme zlepsila softwarove klavesnice, uz to neni porod na ni psat, ale pri stose cviku pisete opravdu, opravdu rychle a bez chyb. HTC na tom opravdu zapracovalo, i intenzivnejsi odezva (vibrace) je kuprospechu. ale komu nevyhovuje psani na softwarove klavesnici tak doporucuju alternativu v podobe Slide-It (zajimava kravina :))
NEDOPORUCUJU UKUCHTENE ROMKY, hrozny zrout baterie!

Minusy
par pozustatku archaickeho vzhledu WM 4-5, funkce super!
malo vnitrni pameti...je nutne aplikace instalovat na SD kartu!!! jednou jsem s tim mel velke problemy...

povidat bych mohl o telefonu 2hodiny v kuse, ale myslim, ze to staci...

DOPORUCENI:
dojdete si do obchodu a vyzkousejte vsechny 3(2) telefony, kterej vam bude vyhovovat ten si kupte. HD2 je pomerne velke zarizeni do ruky!

-- 24. 4. 2010 13:18 --

kdybych si ja mel dneska vybrat jiny telefon, ktery by mel nahradit me HD2, tak bych sel asi do evropskeho ekvivalentu k americkemu HTC EVO 4G. Pote co jsem poznal HD2, tak chapu narky k HD1 a Diamondu:)

-- 24. 4. 2010 13:20 --

aha ty sis ho uz koupil, no i tak mozna najdes par uzitecnejch rad :)

-- 24. 4. 2010 13:21 --

SAKRA JA SE ALE FAKT rozjel... jeste jedna vec...zkousel nekdo ENERGYHO romku z 23.4? vypada namakane, ale te vydrze a bugu se fakt bojim :)
Cowon D2 8GB černý + 16GB SDHC, Firmware: 2.54; Theme: Utopia Ultimate; Ultimate Ears Super.fi 5 Pro
rEk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FreeMan3109 24. 4. 2010 17:57

Tak tohle fakt už nechápu. Z toho co jsi napsal jsem pochopil, že s HD2 jsi spokojen, ale potom píšeš, že bys ho nahradil za HTC Evo. Může mi už teda nějakej uživatel HD2 říct jak to s ním opravdu je? Co jsem tak četl, spousta lidí co byli spokojeni s HD2 a přešli na Desire (Android), tak už by se prý nikdy zpátky nevrátili. Vím, že tohle je o tom, jak každému systém sedne, ale jestli je to vůbec možné zajímal by mě nějaký nestranný názor jestli je lepší Android nebo WM. Nepište mi tu, že je to stejný třeba jako s autama který je lepší, protože to tak neni. Zajímají mě možnosti systémů. Teď mě nezajímá, že WM se dají více přizpůsobit, ale hlavně mi připadá, že na WM se dají dělat složitější programy. Např. na WM je emulátor PS1 a někdo udělal ovladače na bluetooth gamepad a takhle se s tim dá běžně hrát nebo jsou ovladače na nějaké bluetooth klávesnice. Prostě spousta takových věcí co se dá přidat do systému. Jde tohle udělat i u Androidu? Možná bych to měl nějak lépe napsat takže: lze na Android udělat všechny programy jako jsou na WM nebo ten systém nemá takové možnosti pro tvorbu programů?

Chci si teď prostě koupit to nejlepší zařízení co se dá sehnat a nejlepší zařízení co dokáže nahradit funkce PC. Upozorňuji, že to neznamená nahradit Windows, takže to nemusí mít WM, ale pokud Android dokáže to co WM, tak to může být klidně Android. Nemám zvláštní požadavky ani na jeden systém, takže ty hlavní věci co potřebuji umí oba. Stejně tak je mi jedno jaká aplikace bude třeba na vzdálenou plochu, ale hlavně mě zajímá výsledná funkčnost.

Možná by byla nejlepší odpověď od někoho z Mobilmanie kdo se v těchto systémech více vyzná a vídí do nich víc, než běžný uživatel, který to používá jako obyčejný telefon.
FreeMan3109
Junior

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 24. 4. 2010 22:26

tak si někomu z MM napiš e-mail, ale NIKDO ti nezaručí, že to co jde na jednom systému, půjde i na tom druhém...to je prostě BLBOST ... nevim jestli nechápeš, že stejně jako u PC je Linux a Windows úplně něco jinýho, každý má výhody i nevýhody, je jedno jaký,ale to co požaduješ ty ti nikdo nezaručí! já ti řikám narovinu neznám NIKOHO kdo by se chtěl z Androidu vrátit k WM ... a pořád je to telefon, nikdy ti nenahradí všechny funkce PC... kup si notebook, nebo tablet... myslim si, že N900 nahradí nejlíp z telefonů počítač, resp. tablet...

-- 24. 4. 2010 23:10 --

btw

viewtopic.php?f=2&t=1109016

koukni na příspěvek od brusic... něco na tom bude
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod rEk 25. 4. 2010 13:55

FreeMan3109: hardwarove je HD2 dokonale, Android vypada vzhledove lip nez WM, funkcnosti jen aplikace od Googlu (logicky vetsi podpora).

Ja ti to zjednodusim, cim si vetsi hracicka, tim bys mel vic uvazovat o WM a o HD2, xda dev je mocnej web, bez nej bych mel uz davno Android, jenze kdyz sleduju jaky kraviny vznikaj na xda, tak chci byt soucasti :) napriklad USB Host. HTC Evo je zas o kousek dal, nejde anitak o Android, ale o lepsi HW, ktere v Evrope stejne nevyuziji, psal sjem o ekvivalentu.

Abych ti rekl pravdu, tak nedokazu na 100% rict, jestli ANdroid dokaze nahradit tabulkovy procesor, jestli dokaze mit emailoveho klienta hostujiciho napriklad centrum. Je to slozity...Ale muzu ti odpovedne rict, ze HD2 dokaze docasne suplovat stolni pc respektive notebook. WM skodi jen starej interface, kterej uspesne prekryva HTC Sense, na vzhled WM narazis tak v 2% ze 100%
Cowon D2 8GB černý + 16GB SDHC, Firmware: 2.54; Theme: Utopia Ultimate; Ultimate Ears Super.fi 5 Pro
rEk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FreeMan3109 25. 4. 2010 14:02

Mrazakkuba asi to špatně chápeš. Mě jde o to jestli se na Android dají programovat stejný aplikace jako na WM. Například i ty ovladače na externí zařízení jako je gamepad nebo bluetooth klávesnice.

otázka prostě a jednoduše je taková:
Má systém Android stejné možnosti pro programátory aplikací jako systém WM?
Můžu na Android naprogramovat jakoukoli aplikaci která je na WM?
FreeMan3109
Junior

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 25. 4. 2010 14:05

podle uvedení Androidu na trhu má Android VĚTŠÍ možnosti při programování...ve skutečnosti to bude podobné...
pokud umíš programovat (a to dobře!!) aplikace pro Android, tak pak už záleží jen na HW telefonu, takže ano teoreticky lze naprogramovat stejné aplikace...
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod FreeMan3109 25. 4. 2010 14:57

Konečně si rozumíme takhle přesně jsem to myslel :) Ještě otázka co ty ovladače dalších zařízení dá se to taky nějak přidat do androidu?
FreeMan3109
Junior

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 25. 4. 2010 15:18

tak koukám na market...wii controler tu je...je tu sice jen trial...full se musí splašit jinde, ale každopádně tu je... bluetooth klávesnice tu taky je...a nějaké emulátory taky...nevim sice jestli na PS1, ale třeba na gameboy jo...takže předpokládám, že by nebyl až takovej problém udělat ovladače na další zařízení
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod FreeMan3109 25. 4. 2010 16:03

Díky za odpověď. Teď mi docela vadí ještě jeden problém. Koukal jsem na youtube a multitouch u Desire je spíš takovej odfláknutej např:

http://www.youtube.com/watch?v=5MLUmJL_Px0

http://www.youtube.com/watch?v=VhBRMaUn6Ig
FreeMan3109
Junior

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 25. 4. 2010 16:07

podle mě jsou spíš odfláknutý ty aplikace...ale stejně multitouch je spíš na zoomovaní, možná na nějaký hry...todle je blbost
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod FreeMan3109 25. 4. 2010 16:18

No multitouch je právě docela dobrej ve hrách na zoomování by tohle nevadilo ale u těch her jo. Když se budu pohybovat pomocí virtuálního D-padu a mlátit virtuálním tlačítkem, tak to klidně může blbnout (vynechávat) nebo ne? Já jsem to zařízení nikdy nezkoušel, tak nevim, ale multitouch by měl asi vypadat jinak tohle vypadá, že je to jenom nějakej poloviční multitouch kterej nesnímá přesně pohyb obou prstů.
FreeMan3109
Junior

Odeslat příspěvekod Mrazakkuba 25. 4. 2010 16:24

no her s multitouchem stejně moc neni...myslim, že jsou dvě...aspoň teda nějaký co stojej za stažení...ale já myslim, že s tim multitouchem neni problém, jenom ty aplikace jsou špatný
Apple iPhone 6
Mrazakkuba
Junior

Odeslat příspěvekod kozenka 25. 4. 2010 17:53

Zdravíčko, tak jsem neodolal a musim napsat jako čerstvý majitel HD2 ( 4dny) . Já jsem s HD2 absolutně spokojenej, SMS se mi píšou uplně normálně, rychlost, plynulost maximum spokojenost, hry paráda např. Ectopia, Crayon Fyzics, Experiment 13 atd... ale rada na závěr. Podle mě je úplně jedno jakej telefon vybereš já se rozhodoval též mezi HD2 a Desire. Oba dva telefony jsou na špičce dnešní nabídky telefonů a tak to prostě je Android má fůru aplikací a her a to samé WM. Desire má 16mil. barev a AMOLED ale 3,7 displej a HD2 65tis. barev ale zase 4,3 displej a je fakt obrovskej a že to má 65tis. barev já osobně nepoznám. Takže tot má rada snad jsem ti to nějak trošku zjednodušil ten výběr ;-)
DSLR - Nikon D90
kozenka
Junior

Další stránka