Telefon 2G a 3G

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod klubblab 24. 5. 2014 07:14

Úvahy nad rychlostmi jsou na místě, ALE! Když máte TF nebo tablet s 3G a připojujete se v lokalitě kde je BTS jen s technologiíí 2G tak máte podle T-mobile smůlu. (ověřeno kontaktem s T-mobile)
Data vám na vaší 3G krabičce pořádně nepůjdou, stránky padají, spojení se přerušuje, Skype nepoužitelně koktá atd. T-mobile vám řekne že máte smůlu, že jste si koupili blbou krabičku a že se máte přestěhovat do lokality s 3G. Takže řeči o pokrytí a FUP jsou pěkné, ale o 3G a 2G je jaksi ustrašené ticho.
FUP-NEFUP, prostě na BTS s 2G máte vaši krabičku degradovanou jen na telefonování. Užitná hodnota datových přenosů je potlačená. A když si koupíte třeba tablet s 3G a máte 2G BTS a do toho JEN datovou kartu, tak můžete tablet hodit do popelnice. Je z toho datový invalida. T-mobile o tom ví, ale BTS 2G v lokalitách mezi vlky klidně nechává dál. Prostě se jim nevyplatí upgradovat BTS na 3G a můžete si o datech nechat jen zdát-vyhodili jste peníze za polofunkční krám.
klubblab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 5. 2014 07:37

3G je tam kde je. Nikdo nikdy netvrdil, že bude všude, jen tam kde se to operátorovi vyplatí. Základ je zatím 2G, tam je pořád snaha operátorů pokrýt téměř celé území.
Teď se snaží o širší pokrytí LTE sítěmi, kdo chce rychlý internet skoro všude tak potřebuje zařízení s LTE, jen 3G je málo.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Reku 24. 5. 2014 08:06

Je pravda, že je u nás jedna z nejzaostalejších sítí na světě - naši tři operátoři dosud jen hrabali peníze a skoro VŠE posílali svým akcionářům a na zákazníky nemysleli !!! To je fakt.
Na druhou stranu je nutné se informovat, než něco koupím.... Případně na levném zařízení vyzkoušet ....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod IvanGS 24. 5. 2014 08:08

Nějak mi uniká tohle vlákno v rubrice "Jaký koupit telefon...", myslel jsem že jde o jakousi poradnu. Mimochodem, mám 3G tablet s datovou kartou O2 a používám ho úspěšně téměř všude...
IvanGS
Junior

Odeslat příspěvekod ramses33 24. 5. 2014 08:18

klubblab 24. 5. 2014

Co to píšeš za nesmysly. Máš normální datové připojení. Pokud nejsi spokojen s operátorem Tmobil, jeho službami, tak ho změň a nepiš takové hovadiny..... :-]
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod klubblab 24. 5. 2014 09:26

Že by i zde byli agenti T-mobile s jejich královskými radami? Je pravda že T-mobile na tuto problematiku reaguje značně podrážděně. Vypouští jen bubliny o pokrytí, ale co dál to už nepíše. 2G a 3G je pro T-mobile jako červený hadr na býka. Zdejší poradci jistě poradí kde koupit mobil nebo tablet s 2G. A zaslouží se o doplnění stránek T-mobile o upozornění na tyto záležitosti. Že je základ 2G? A kde se o tom na http://www.t-mobile.cz píše?
Nikde a chudery rosničky na dotazy 2G a 3G odpovídají celkem logicky. Když nemáte krabičku která umí jen 3G tak na si nestěžujte že vám v křovákově data na 2G krabičce pořádně nejdou.
A chcete krabičku s 2G? Tak to nevíme kde se to dá sehnat, hledejte kde se dá.
Vidláci na vsi, T-mobile vám vzkazuje-trhněte si nohou.
klubblab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod roy1 24. 5. 2014 09:43

Ty vidláku, něco si nejprve nastuduj a pak vykřikuj Všechny telefony, jak ty říkáš krabičky, které mají 3G mají samozřejmě i 2G, jen pokud se šťouráš v nastavení, tak můžeš 2G vypnout, to ale opravdu není vina T-mobile. Pokud se ti něco nelíbí, změň operátora, stěžuj si k ČTÚ, nebo, nejlépe, si přečti návod k použití.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Reku 24. 5. 2014 09:58

U tabletů to úplně neplatí. - některé jdou opravdu JEN na 3G síti - mají slot na simku bez GSM, GPRS a bez EDGE....
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod roy1 24. 5. 2014 10:01

Souhlas, píšu ale o telefonech. přispěvatel zřejmě nerozeznává mobil a tablet. Jinak koupit pouze 3G tablet do mista kde je jen 2G svědčí o stupiditě, ne o neschopnosti operátora.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 24. 5. 2014 10:10

Autor píše o tom, že se mu na 2G přerušuje spojení, Skype koktá tak to jeho zařízení 2G má, protože by na 2G nefungovalo vůbec.
Klubblab jaké konkrétní zařízení máš?
Možná je to víc problém toho zařízení než sítě T-Mobile.
Jiného operátora si zkoušel?
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod roy1 24. 5. 2014 10:20

Klubblab evidentně neví která bije, je asi zbytečné se ho na cokoliv ptát.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ramses33 24. 5. 2014 10:55

Klubtlab je hlupák. má pomalá data id Tmobile a zde brečí na nesprávném hrobě místo toho, aby si vyměnil operátora. Jeho zařízení umí i telefonovat. Cituji post, který založil vedle :
klubblab píše:V dnešní době koupíte všechno jen 3G. Zapnete to v lokalitě kde je pokrytí jen G2-EDGE a můžete se divit. Telefonovat z toho jde, ale datové přenosy se škubou, signál vypadává, u stránek projde časovka, Skype je nepoužitelné atd. Chytrý telefon je tedy napůl blbý telefon. Datové přenosy jsou nepoužitelné. Co dál? Požádal jsem T-mobile aby BTS upgradovali na 3G. To ovšem nejde, protože v lokalitě jsem prý sám kdo to chce a mám si sehnat další zájemce o 3G a poslat to T-mobile. Čili urob si sám.
Mám 2 tablety CityTab-starší s 2G a novější jen s 3G. Takže dokážu porovnat co který tablet dělá. Starý chodí a nový je většinou nepoužitelný.
Podle EU i ČR expertů na všechno má být pro všechny občany zajištěné dobré pokrytí internetem. A už jsou LTE, 4G atd. a na vsi musí křovákům stačit G2.
Když kupujete TF nebo tablet zeptejte se v krámě jestli to bude u vás kde máte 2G chodit a začnou se škrábat za ušima. Pro 2G nic v krámě nemají. Kromě toho většina kupujících o této problematice nic neví, takže koupí cokoliv.

-- 24. 5. 2014 11:59 --

klubblab píše:Že by i zde byli agenti T-mobile s jejich královskými radami? Je pravda že T-mobile na tuto problematiku reaguje značně podrážděně. Vypouští jen bubliny o pokrytí, ale co dál to už nepíše. 2G a 3G je pro T-mobile jako červený hadr na býka. Zdejší poradci jistě poradí kde koupit mobil nebo tablet s 2G. A zaslouží se o doplnění stránek T-mobile o upozornění na tyto záležitosti. Že je základ 2G? A kde se o tom na http://www.t-mobile.cz píše?
Nikde a chudery rosničky na dotazy 2G a 3G odpovídají celkem logicky. Když nemáte krabičku která umí jen 3G tak na si nestěžujte že vám v křovákově data na 2G krabičce pořádně nejdou.
A chcete krabičku s 2G? Tak to nevíme kde se to dá sehnat, hledejte kde se dá.
Vidláci na vsi, T-mobile vám vzkazuje-trhněte si nohou.

Nauč se číst.... :-]

-- 24. 5. 2014 11:59 --

ramses33 píše:
klubblab 24. 5. 2014

Co to píšeš za nesmysly. Máš normální datové připojení. Pokud nejsi spokojen s operátorem Tmobil, jeho službami, tak ho změň a nepiš takové hovadiny..... :-]

A to, že sis koupil ještě jeden tablet, který dle tebe umí jen 3G, je jen tvoje věc. Musíš s tím žít a nebo najít operátora, který ti data dodá.
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod klubblab 24. 5. 2014 12:03

Jsou zde skutečně některé rady hodné Ferdy mravence
1--vyměń operátora-v lokalitě je jen T-mobile
2--kup krabičku s 2G--a kde DNES koupím takový tablet?
3--všechny krabičky mají 2G a 3G-NEMAJÍ !!
4--a další rady vycházející z neznalosti konkretní situace. Na základě úvahy-když je to u mně a mně to jde musí to jít každému.
Jedná se o tablety CityTab Lite 3G GPS a o jeho předcházející verzi s 2G.
Jistě-GUMA koupí všechno co trh nabízí a kupující musí být náležitě vzdělán v oboru datových přenosů. A to lépe než prodejci a mobilní operátoři. Informace o této problematice hledá nejprve na stránkách operátorů a prodejců. Co tam najde? NIC, žádné upozornění na problémy se sítěmi 2G a 3G. ALE GUMA přijde na zdejší forum a kouká kolik je zde datových vzdělanců a poradců. Na ty operátoři ani prodejci nemají. Ti by sem měli jít povinně na školení.
Aktivně se zapojuji do osvěty T-mobile a upozorním ho na toto forum, ať je T-mobile v obraze a probudí se do reálného života.
Takže ještě jednou se ptám poradců-kde koupím v ČR tablet s 2G?
klubblab
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ramses33 24. 5. 2014 12:21

Tak bych řekl, že tablet s 2G vlastníš... :-]

Umí i telefonovat ;-)

http://tabletnet.cz/android/2817-coloro ... -par-korun

http://www.youtube.com/watch?v=wXjBV5pZBR0
Naposledy upravil ramses33 dne 24. 5. 2014 13:00, celkově upraveno 2
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod D.Francis 24. 5. 2014 12:56

Poprvé ctu, ze nějaký tablet ma slot na SIM jen s 3G připojením... Dosud jsem jsem mel za to,ze když ma 3G tak i 2G- Gprs,Edge :-)
D.Francis
Uživatel deaktivován

Další stránka