dual sim max 6 tis

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod danielkop 5. 11. 2015 17:19

chtěl bych k Vánocům pořídit Dual Sim telefon s cenou do max. 6 tis, ale možná radši méně. Měl by to být Android, min 2 gb ram a nějaký "rozumný" foťák, který dělá v rámci možností hezké fotky (děti na hřišti apod). Display do 5". Asi by to už mělo umět LTE.

Zatím jsem si předvybral
ASUS Zenfone 2 Laser
Acer Liquid Z530 16GB LTE
Lenovo S60 Dual SIM
Xiaomi Redmi 2

má někdo nějaké jiné tipy? Případně který z výše uvedených modelů vybrat?

díky
danielkop
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 11. 2015 17:50

Asus Zenfone2 Laser (ZE500KL) - EU verze má větší kapacitu baterie
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod opasino 5. 11. 2015 19:13

Pred vyberem je dulezite uvest, zda musi mit LTE frekvence pro Vodafone.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod domcek 5. 11. 2015 20:49

Určitě bych šel do Asus Zenfone 2 Laser, na svoji cenu slušný fotoaparát a 2GB RAM se také hodí.
Nokia 3310 - SE K750i - SE K550i - Nokia 5130 - HTC Touch Pro - Motorola Defy plus - Sony Xperia V - LG G2 32GB
domcek
Junior

Odeslat příspěvekod danielkop 5. 11. 2015 22:13

opasino píše:Pred vyberem je dulezite uvest, zda musi mit LTE frekvence pro Vodafone.

tak idealne aby to umelo vsechny frekvence LTE, ale neni to rozhodujici... bude tam beze Tmobile pro zacatek, ale zase to nemusi byt naporad
danielkop
Junior

Odeslat příspěvekod opasino 5. 11. 2015 22:19

No tak právě proto se ptám, kdyby byly potřeba LTE frekvence pro Vodafone, tak aby tady zbytečně nenabízeli něco jiného. Ale když na tom nelpíš, tak je to jedno.
opasino
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod LluckaM 7. 11. 2015 17:04

Taky bych potřebovala poradit ohledně Dual telefonu. Potřebuju mít obě simky dostupný najednou (některý telefony tohle prý neumožňují - nevyznám se), cena max. 6 tisíc (nejlíp tak kolem 5 tis.). A pokud možno, aby se dal dobře držet v ruce, žádný extra velký pádlo.

- Dobrej foťák, dost s mobilem fotím (je jedno, kolik Mpx, ale musí jít udělat přijatelný fotky)
- musí jít přidat paměťovka (tudíž velikost volnýho místa v mobilu mě nezajímá ;-) )
- Dual Sim - obě dostupný naráz
- LTE je určitě výhoda do budoucna, ale vyloženě být nemusí
- na značce mi nezáleží
LluckaM
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 7. 11. 2015 17:18

Tím dostupné obě najednou myslíš, že budeš vést někdy zároveň dva hovory, na každé kartě jeden v ten samý čas?
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LluckaM 7. 11. 2015 17:21

Ne, to ne. Špatně jsem to asi napsala. Aby byly obě na příjmu, aktivní. Když budu mít např. jedno číslo svoje a druhý firemní, aby se dalo dovolat na obě. Někdo mi říkal, že některý telefony tohle nepodporují, že je u nich ta druhá simka "vyplá". Že se do telefonu sice dají dát dvě sim karty, ale aktivní je jenom jedna.

-- 7. 11. 2015 17:31 --

roy1 píše:Tím dostupné obě najednou myslíš, že budeš vést někdy zároveň dva hovory, na každé kartě jeden v ten samý čas?

Nebo se dá dovolat i na tu druhou, když s jedním číslem (simkou) momentálně voláš?
LluckaM
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 7. 11. 2015 17:52

To jde, ale ne v téhle cenovce. Jinak většina dualsim je to co chceš, tudíž na příjmu jsou obě karty, ale ve chvíli kdy na jedné voláš, druhá je nedostupná.
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod LluckaM 7. 11. 2015 17:54

V jaký cenový kategorii se pak pohybují, ty co tohle umí?
A jakej mobil bys mi doporučil do těch 6 tis., co by moje požadavky splňoval?
LluckaM
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 7. 11. 2015 18:38

Funkce se jmenuje DSFA neboli dualsim full active,tady v obchode ani nevim jestli je něco za 6000.Venku jsem par modelů s cenovkou cca 220 dolarů s androidem viděl.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Android Maniak

Odeslat příspěvekod LluckaM 7. 11. 2015 18:49

Díky, ono to vlastně není vůbec potřeba, jenom mě to zajímalo :))
Jenom mi jde o to, aby obě simky byly v mobilu aktivní (dostupný pro případnou komunikaci, teda kromě toho volání). To, že při hovoru z jednoho čísla se mi v tu chvíli nedovolá někdo na druhý číslo, to už mě tolik netrápí. Zas tolik telefonů nemám, ale předpokládám, že to zobrazí ztracený hovor.

Zatím jsem objevila Huawei Honor 4C a Lenovo S60 Dual, má tu s nima někdo zkušenost, proč ho příp. nepořizovat? Popř. jiný návrh?
LluckaM
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 7. 11. 2015 19:14

Lenovo P1m, delší výdrž baterie
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod milan.44 7. 11. 2015 19:47

LluckaM - toho Honoru 4c bych se vůbec nebál , já sám ho budu brát pro dceru.

https://www.youtube.com/watch?v=R_6LMbYtFIE
milan.44
Junior

Další stránka