od Reku 8. 6. 2016 10:09
audis - protoze Ram a Rom pro není vždy to nejdůležitější.
Prostě bez ohledu na tvé zkušenosti s jiným Samsungem je J5 velmi dobře odladěn, má na svou cenu výborný foto, když udělám foto 13Mpx a udělám výřez 1/4tiny fotky, tak si ji klidně vytisknu a je hezká- i větší výřez. ... Takže má vlastně i velmi kvalitní Zoom - fotky se dají dohledat v recenzích.
A také velmi dobrá výdrž, přece jenom 2000 a 2600 je něco jiného. J5 nemá jen papírově větší baterii.
Takže na použití internetu, navigace, Office, sem tam hra a hlavně foťák je poměr cena a výkon solidní. A žádné ramky a romky mi nenahradí foto a výdrž. Třeba některá Lenova mají větší baterii (ale na svou kapacitu mizerně vydrží ), ale mají horší foto. Ty tvoje Asusy mají lepší Ram a Rom, ale foto horší a výdrž buď podobnoh nebo horší.
Takže vše je o prioritě!
Kdo chce hodně Rom a Ram, nevezme Samsung!
Kdo chce co nej foto, Amoled a slušnou výdrž, bude nad Samsungem uvažovat.
Já měl prioritu dobrý poměr výdrž a foto. Tak jsem oželel Ram a Rom a nelituju Nemám problém! A také jsem nechtěl čistého číňana. Tak mám korejce, i když asi bohužel opět vyrobeného v Číně, protože v Korei se dělají jen ty dražší, pokud se nepletu.
Pro ostatní - měl jsem i dvě Lenova, nejsou špatné. Ale v některých romkách byl práskačský soft, tak bylo potřeba root a odstranit je (Lenovo A800 a 820). Acer Z330 zase trpí jiným problémem, atd....
Jinak Asusy podle mě nejsou špatné a měl jsem je ve volbě, když jsem se rozhodoval na konci 2015 o koupi telefonu. Ale nejlepší poměr uzitných vlastností měl pro mě Samsung J5 duos
Samozřejmě ať si každý vybere podle svého, ale není dobře pořád cpát názor, že každý potřebuje X GB Ram a Rom a Y výkon, jinak nelze telefon použít jako smartfoun.
Používám ho jako smart ale taky nako foťák, a to velmi slušný foťák. Navíc pro mě krásný displej a slušná výdrž.