od Domin7 10. 1. 2021 12:06
Všem zde díky a názory a plodnou diskuzi. Prostě neurážet se, jen sdělovat své zkušenosti a názory.
Já se teda nakonec rozhodl, že do samsungu (ani jiného androidu) nepůjdu. Udělal jsem si takový experiment...vzal jsem doma od děcek starý iP6 a používám ho nyní asi 3 týdny, no spíše 1 měsíc. A i když je to moc malý telefon a prostě už zastaralý na vyzkoušení si systému to stačí. Za měsíc si už člověk si myslím systém osahá a dostatečně vyzkouší. A musím říct, že mi nic neschází.
Nepoužívám (nemám) facebook, ani instagram nebo podobné sociální hovadiny. Jediné, co mám, je whatsapp.
Chci aby telefon fungoval, nesekal se, perfektně fotil a natáčel, vydržel dlouho na baterii.
Měl jsem v ruce týden Note 20, pak i iP12 Pro a musím říct, že iP 12 Pro je ve všech ohledech lepší. Takže už jsem si ho objednal. Vydržel jsem s ním fungovat zhruba den i půl, s Note 20 jsem byl kolem 17 hodiny na 25%, fotky prostě lepší a noční fotky mnohem lepší. Co se týče měsíc používání iP6, resp. systému iOS - nepotřebuji přenášet žádné soubory a už vůbec ne přes bluethoot, hudbu neposlouchám, filmy nesleduji (tedy ne na mobilu). Takže potřebuji, aby mi telefon fungoval jako mobil, aby perfektně fotil, fungoval na prohlížení netu a vydržel na baterii. V tomto ohledu (pro mě), je tedy iP 12 Pro lepší.
Dokonce doma používám sice noťas ještě s Win 8.1, ale mám ho už asi 7 let a myslím, si, že už nebude mít dlouhou životnost. Na noťasu pouze sleduji občas filmy v posteli a prohlížím web. Takže až klekne, pořídím nějaký tablet od Applu.