Samsung A35 6GB nebo A55 8GB RAM?

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod LovecDuchu 26. 9. 2024 10:55

Ahoj všem,

nakonec se rozhoduji mezi dvěma telefony - A35 6GB RAM a A55 8GB RAM.

Pročetl jsem snad všechny recenze, ty telefony jsou z velké části stejné. U A55 je novější a rychlejší procesor, ale asi ještě ne úplně doladěný a o chlup lepší foťák (trochu větší senzor u hlavního fotoaparátu). Paradoxně třeba selfie fotky se mi zdají být lepší u A35, které má nižší rozlišení. Většinou se to dává za vinu ještě nedoladěnému procesoru Exynos 1480. Plastový nebo kovový rámeček je mi jedno. Důležitý je pro mě v podstatě jen foťák. Rozdíl mezi oběma zmíněnými modely je pro mě 2000Kč.

Celé to rozhodování se mi nakonec zúžilo na to, jestli ty peníze investovat do 8GB RAM oproti 6GB. Jsem velmi lehký uživatel - hry nehraju vůbec, důležité jsou pro mě web-browsing a sem tam foto a navigace v autě (páruji se systémem v autě). SOT mám kolem 2-3 hodin denně.
Stačí na toto využití 6GB RAM nebo byste v dnešní době šli raději do 8GB? Nechci zbytečně vyhazovat peníze pro moje nízké nároky. Na druhou stranu teď mám Samsung A22 s 4GB RAM a po dvou letech už se to prostě seká a bojuju s tím. Nyní mám ale použito 2,3GB/4GB, takže možná to sekání nebude způsobené pamětí. Telefon budu mít 2 roky, pak mám nárok na nový.

Díky moc za názory.
LovecDuchu
Junior

Odeslat příspěvekod futbal 29. 9. 2024 11:29

Ahoj
aj ja som sa rozhodoval medzi a35 a a55. Zobral som a35 lebo na notebookcheck píšu, že a55 blbne gps medzi budovami. Inak a55 by mala mať lepšiu čitateľnosť na slnku podľa techareny i keď a35 má celkom dobrú. A a55 by mala mať lepšie video.
futbal
Junior