Telefon do 8000,-

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod jhappy 5. 10. 2024 11:06

Ahoj,

vybírám nový telefon pro manželku.

Současný telefon je Honor 20 a pomalu umírá a seká se(po 5letech).

Hlavní využití volání(používá jako pracovní), internet a fotky.

Cena do 8000Kč.

Ideálně aby minimálně stejně fotil- spíš líp.
jhappy
Junior

Odeslat příspěvekod elefor 5. 10. 2024 11:58

Motorola Moto G54, nebo Motorola Moto G84. Případně pokud má opravdu základní nároky tak i Moto G24. Všechny mají čistý android jen pár aplikací od googlu
elefor
Junior

Odeslat příspěvekod jhappy 5. 10. 2024 12:54

Jo Motorola vypadá pěkně, jen se bojím jak kvalitní bude foťák.

Taky jsem narazil na Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G a vypadá pěkně za 6800,-
jhappy
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 5. 10. 2024 13:36

U mobilu do 8000 je potřeba kompromisu co se foto týká.
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mangalica 5. 10. 2024 13:38

jj, ve dvou barvách v Datartu, za mě za tu cenu asi optimální volba...
Mangalica
Junior

Odeslat příspěvekod jhappy 5. 10. 2024 14:36

šulda píše:U mobilu do 8000 je potřeba kompromisu co se foto týká.

Je mi jasné, že u levnějšího zařízení je to o kompromisu. Proto se vždy raději poradím, abych slyšel rady a názory jiných.

Předpokládám, že všechny ostatní asi budou na tom podobně pokud se tedy nepřiplatí a nešlo by se do Pixelů a nebo výrazně dražších.
jhappy
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 5. 10. 2024 15:37

Pokud chceš dobrý foťák, za tu cenu Pixel.
Okolo 8k máš:
Pixel 6 (letos dostane nový Android, příští rok už ne)
Pixel 6a (dostane Android i v roce 2025)
Pixel 7a (dostane min. i v roce 2026) - např. alza za 9999 - výkupní bonus za tvůj starý tel a odhadem budeš na těch 8500.

Ty Motorky taky nebudou mít podporu( tuším - možná kecám), vzal bych Pixel, který je prostě lepší ale ani s nimi neuděláš chybu :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod elefor 5. 10. 2024 16:35

Vem Motorolu, má to dual sim a ještě slot na SIM, plus je tam čistý android bez zbytečných nadstaveb výrobce, takže se to nebude sekat. Na podporu bych se *****, co jako když tam bude starší android? Nechápu proč se všichni honí za nějakým číslem android verze, hlavně aby mobil fungoval ne?
elefor
Junior

Odeslat příspěvekod Derryk 5. 10. 2024 18:08

Pokud je priorita foto a rozhodování je mezi Moto G84 a Xiaomi NOTE 13 5G PRO, tak G84 vyřaď. Za horších světelných podmínek je horší než stávající Honor. Xiaomi, ale nemá slot pro SD, ale to ten Honor taky ne :). Srovnání s doporučovanými Pixely nemám, neměl jsem je v ruce zároveň pro přímé porovnání. Ale pokud si dobře pamatuji 7a, byl na foto celkem slabý -malý čip a relativně velká clona a navíc pomalé nabíjení.
Derryk
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 5. 10. 2024 18:32

Všechny Pixely co jsem vypsal fotí lépe než Xiaomi NOTE 13 5G PRO. Motoroly jsou ještě výrazně slabší.
Pixel 7a fotí jako letošní řada S24 od Samsungu (bez ultry), alespoň dle dxomark. Osobní srovnání mám např. Pixel 6P vs S23 a S23 jsem rychle poslal pryč a rád se vrátil k P6P - hlavně ve foto jí úplně drtil.
Pixel funguje skvěle a fotí nejlépe v dané cenovce, požadavkům na volání, internet a foto vyhovuje nejlépe, myslím si.
Pomalé nabíjení proti Číně Pixel má, o tom žádná.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Derryk 5. 10. 2024 19:40

Zkoušel jsem telefony v interiéru na testovacích jehlách. Jsou to pozlacené kovové válečky o průměru 1.37mm s laserem vypáleným typovým označením - písmo o výšce cca 1mm. Pixel 7a, byl horší než Note 5G Pro, byl horší i při focení na cca 0,5 - 1m. Opět za horšího osvětlení v interiéru. To mohu říct i když jsem je neměl v ruce ve stejný čas. Porovnával jsem 13 5G Pro s iPhone 15Pro, ten byl při stejných podmínkách o něco málo lepší než ten Xiaomi. Je možné, že v dobrých světelných podmínkách 7a bude lepší. I když si to nemyslím, klidně tomu být může. :)
Derryk
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 5. 10. 2024 20:33

Chápu, já vycházím hlavně z testovacích fotek bez úprav a z porovnání na dxomark popř. gsmarena, notebookcheck. Foceny památky, příroda a lidi venku i doma + noc ve městě a tu všude vyhrál Pixel. Dle mého, samozřejmě. Redmi měl přesaturované barvy jak sviň - zase, dle mého. Obecně, testy dávají více bodů Pixelu, takže věřím, že to tak bude. Avšak tazatel by měl dát na svůj dojem a co se mu líbí. Zrovna tohle jablko jsem chvíli vlastnil a je lepší o slušný kus než REDMI a i než P6P či 7a. S mým P8P vede vyrovnaný souboj až na tele, kde je jablko o kus horší + se mi více libí ladění barev u P8P ale to je individuální. Celá tahle "věda" je dost o pocitech. Já mám rád detaily i za cenu většího šumu, nemám rád přehnané barvičky atd. Proto beru dxomark jako solidní žebříček. Není dokonalý ale snaží se o objektivitu, v rámci možností. Takže za mne, pokud chce kvalitní fotky, super fungující foun atd, Pixel je jistota. Tím netvrdím, že REDMI není dobré.
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 5. 10. 2024 23:06

Samsung A55 5G má kvalitní fotoaparát
https://www.mobilenet.cz/clanky/recenze ... asem-50146
a v Datartu je s extra slevou s dodáním od 10.10 za 8,5tis.
https://www.datart.cz/mobilni-telefon-s ... vaeue.html
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod vormen 6. 10. 2024 06:41

Bude A55 fotit líp než RN13 PRO 5G? Mám ji o moc se mně to nezdá. Xiaomi 14T má stejný čip jako A55 a fotí líp, ale pořád je tam vidět stejnej styl, divný barvy a málo detailů. Ta cena v Datartu za Redmi je lákavá s VIP a kiponem za 6100, tak bych ho možná zkusil, ale pokud to bude mnohem horší než A55, tak to nemá smysl.
vormen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 6. 10. 2024 07:06

Obrázek

Kup manželce tu A55 v nějaké pěkné barvě ať jí to s telefonem sluší, kupón tu máš a za 8 000 Kč to sice nebude žádný zázrak, bude se to asi sem tam sekat, ale tak zase tam bude dlouhá podpora. Ať si třeba v tom Datartu vyzkouší napřed velikost a kdyby to bylo moc velké, tak vzít Pixel 7a.

To Redmi Note 13 PRO sice vypadá zajímavě cenově (+- 5 700 Kč s kupónem), ale výkon +- 420 000 v Antutu, což bych řekl, že už je tak na hraně (+ navíc opruz s Xiaomi systémem). A55 v Antutu 713 000 bodů (to bude nějaký ten pátek na pohodu).

:D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Další stránka