Mobil či tablet pro rodiče kamarádky? Prioritou WA, 5 000,-

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod dockalacek 1. 12. 2024 11:37

Ahoj,

potřebuju rozštípnout jeden problém: pro starší rodiče kamarádky tablet či telefon, aby mohli být častěji v kontaktu s vnoučkem? Ohledně mobilů máme dva kandidáty: Moto G54 PE a Samsung A25. Jelikož kamarádka používá jako telefon Samsung A33, přikláním se mírně k Samsungu. Rodičům by ho nastavila. Šlo by prostředí zvětšit pomocí Big Launcheru, té nástavby pro důchodce?

Anebo druhá možnost: dá se WA používat i na tabletu? A musí ten tablet mít slot na SIM, aby šel používat? Já dočasně přišel svojí blbostí o účet na Facebooků, autorizační SMS nechodily, tak mi brácha založil na svém mobilu WhatsApp, ofotil QR kód z monitoru počítače a já mohl WhatsApp používat jako program na počítači, aniž bych se musel zbavovat své tlačítkové Nokie, nebo z ní dokonce kvůli založení přendávat SIM do bráchova iPhonu.

Dva týdny WA na počítači fungoval dobře, ale jednoho dne jsem ho spustil a opět vyžadoval založení účtu. Brácha si už WA z iPhonu odinstaloval, já myslel, že jednou založený účet už vydrží na věky. Jaká je tedy nejbezpečnější cesta, aby WA rodičům kamarádky fungoval bezpečně a stabilně? Předpokládám, že nejjistější cesta je pořízení telefonu, ostatní cesty se mi jeví krkolomné a může je to po čase odhlásit. Do čeho byste šli vy? Na tabletu je zase fajn velký displej, což je pro starší lidi plus.

Díky moc za odpovědi

Martin
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Administrátor

Odeslat příspěvekod Nick Cave 1. 12. 2024 12:04

mám necelý rok 8,7'' tablet Samsung Galaxy Tab A9 a za ty peníze ok sice nejsem zvyklý na jejich nadstavbu ale dá se to, protože za přibližně stejnou cenu je podobný tablet od Xiaomi a tam je to myslím ještě horší
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod ze.us 2. 12. 2024 12:01

založil na svém mobilu WhatsApp, ofotil QR kód z monitoru počítače a já mohl WhatsApp používat jako program na počítači.
Dva týdny WA na počítači fungoval dobře, ale jednoho dne jsem ho spustil a opět vyžadoval založení účtu.

Tzv. propojena zarizeni (Windows) vyzaduji, aby se to primarni (brachuv iPhone) taky obcas pripojilo.
Takze mobil nebo tablet a na nem se do WA registrovat je ta spravna cesta. SIMka registrovaneho cisla nemusi byt v zarizeni vubec pritomna.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Robert.Hujer 2. 12. 2024 12:50

Resil jsem podobny problem par let zpatky. Tehdy byla jina doba, WA nesel nainstalovat na tablet, neslo propojit zarizeni atd. Vyresil jsem to tim, ze jsem koupil nejvetsi mobil v ramci svych parametry a tehdejsi doby. WA jsem nainstaloval bez toho, aby do nej byla vlozena SIM. SIM byla a je stale v tlacitkaci, pri registraci se jen prepsal registracni kod, ktery byl dorucen na tlacitkac (ve kterem byla SIM). Od te doby vse slape bezchybne...

Nyni bych overil, zda jde nainstalovat WA na tablet. Pokud ano, verim, ze tam zridis ucet na tel. cislo SIM, ktere do tabledu nebudes muset nikdy vlozit a ktere muze byt dal pouzivano v tlacitkaci ci jinem telefonu...
Robert.Hujer
Junior

Odeslat příspěvekod nerval2 2. 12. 2024 14:17

V pohodě lze mít na tabletu bez SIM WhatsApp. V tom prohlížeči to byl jenom doplněk k hlavní aplikaci a chtělo to, aby ta hlavní aplikace byla občas aktivní. Ale na tablet můžeš WhatsApp nainstalovat právě jako tu hlavní aplikaci. SIMku do něj strkat nemusíš (respektive nemusí na ni vůbec mít slot), může zůstat v hloupém telefonu a do tabletu přepíšeš ručně ověřovací kód, co přišel SMSkou na hloupý telefon. Tohle šlo vždycky a jde stále.
nerval2
Junior