Ředitel ČTÚ píše:Vypršet a vrátit kredit ? Wtf ?
Proč Wtf? jakože vám to přijde nemorální? nebo bagatelní částka? nebo to myslíte tak, že to nejde ?
V Česku to teďka myslím taky jde, neznám podrobnosti, ale u O2 SK to jde určitě, aspoň tak informuje infolinka. Jen neumí jasně odpovědět na to, zda peníze pošlou i na český účet a já slovenský účet nemám.
Jo, dřív to vrácení kreditu (tedy u nás v ČR) nebylo možné , takže cokoliv člověk dobil, to bylo pro něj "ztraceno" a lidé pak přemýšleli a třeba zde se ptali, za co utratit zbylý kredit. Před časem se zákon změnil a co vím, tak vrácení kreditu možné je (min. tedy při přenosu čísla, snad se jen debatovalo o nějakých manipulačních poplatcích).
takže když to zákon, popř operátor z vlastní vůle umožňuje, proč to nevyužít. Opravdu mi nepřijde, že by to bylo nějaké "okrádání" operátora.
Ale pokud bych kartu odložil a požádal si o vrácení kreditu, tak ani tak ne kvůli tomu probíranému zdražení, i po něm je to výhodné, ale spíš kvůli těm roamingovým příplatkům, protože jsem doufal, že vzhledem k jen občasnému používání té karty mi přece jen zůstanou nějaká ta "bezpříplatková" období, jako to bylo donedávna, ale teď mi přijde, jako by se ten systém vyhodnocování trochu změnil, protože při stejném chování jsem stále tzv. "na priplatcich".
![:-) :-)](./images/smilies/01.gif)
-- 7. 8. 2023 21:38 --
ze.us píše:což podle mne mají zákonnou povinnost
Slovaci maji vlastni telekomunikacni zakon...
zeus díky. No mně je jasné, že Slováci mají vlastní telekomunikační zákon, který pravda neznám, ale vsadil bych se, že tam tu povinnost předem informovat zákazníka o změnách např. ceny budou mít zakotvenu taky, většinou je to stejně podle směrnic EU.
Nebo vy ho znáte detailně a víte, že to tam nemají?
ad 2) Myslíte, že je pravdepodobné, že pokud Vám někdo omylem dobil 6 Eur, že ten člověk chodí zrovna sem na fórum? Jo chápu, to byl vtip, OK..
Ale proč vás to tíží? Jako Kaktus určitě nefungující a pokud vás nekontaktoval žádný zákazník, že vám omylem dobil, tak je to chyba operátora ve váš prospěch a užijte ten kredit ve zdraví, ne?