Moje aktulani zkušenost:
Predplacenka stojí 8€.je na ní 4€ kredit a 4€ Sloboda data první měsíc (neomezený = 300GB v síti 4ky to odpočítává appka kolik dat v Orange nepíše - údajně 20GB) Tarif po měsíci uz stojí 14€
ale možnost mít i balíček "jen" 1GB za 2€ není zlé.
Lokalita: Martin a okolí + výlety na hory. Telefón Redmi 10Pro. Dual na druhé SIM o2 volnost a 2GB za 5€
Nepotřebuji mnoho dat. Vyžiji i s těmi 2GB.
Martin jsem v síti 4ky a 4G. Rychlost dle speedtestu 4-20Mbits. Problém ztrácí pakety a občas musíte vícekrát kliknout
Přitom signál plný. SIM o2 4G+ a rychlosti nad 100Mbits a limitováni jen spotřebou.
Okolí Martina telefón vytuhne... Plný signál svítí roaming a síť Orange. Po několika minutách/vypnutí dát sláva jste v Orange a máte H+. Což překvapivě je svižnější než 4G od 4ky ač rychlost je nejčastěji jen okolo 10-15Mbits. Opačně přepojení do zpět do sítě 4ky už probíhá neznatelně.
Hory hřebenové části Fatry/Tatry. Tragédie
Signál 4ky nehrozí a od Orange ulovite převážně Edge s rychlostí 1baj = nic. Nebo je telefón v režimu vytuhnuti kdy ukazuje plný signál Orange ale žádná data. Pomůže restart telefonů nebo raději přechod na data od o2 i při jedné čárce signálu jede na 4G...pri dvou 4G+ a je použitelná!
Můj verdikt 4ka je ZADARMO DRAHÁ. Asi pro děcka do města ať nemusí sockovat Wi-Fi. Jinak ta "nedostupnost" zasekávání se při přechodu sítě je pro mne problém.