O2 SK Volnosť-do všetkých sietí 0.1€ za hovor v celej EU

O slovenských operátoroch a ich službách (Orange, T-Mobile SK, O2 a ďalší)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod gounelle 20. 8. 2023 23:26

ohajo3: prosím o upřesnění - Druha varianta je Backup calling, kdy signal O2 naskoci pres data druhe SIM - pak mohu volat "z domaci site" i bez wifi.

mám duální motorolu g53, ale v nastavení jsem zapnutí backup calling nenašel.
je třeba backup calling v nastavení mobilu nějak zapnout/aktivovat?
jak naskočí signal o2 přes data druhé sim? co je třeba pro „naskočení signalu přes data druhé sim“ nastavit? prosím, poradíš? upřesníš? děkuji
gounelle
Junior

Odeslat příspěvekod anonymius 21. 8. 2023 06:09

Zatim sem to videl pouze na novych Samsung telefonech...
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod oldschooltrancer- 21. 8. 2023 07:02

A slovenský O2 nekontroluje IP adresu při volání přes wifi?
oldschooltrancer-
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 21. 8. 2023 14:39

ohajo3 píše:Ja Volnost pouzivam jen v CR na volani do EU bez priplatku. Jsou dve moznosti, jak bezplatne obejit omezeni roamingu. Prvni je Wifi volani. Kdyz zavolam pres Wifi, O2 to povazuje za hovor z vlastni site. Druha varianta je Backup calling, kdy signal O2 naskoci pres data druhe SIM - pak mohu volat "z domaci site" i bez wifi.

Zaujal mne váš komentář. Ale pro to Wifi volání je podmínkou mít telefon s podporou Vo-Wifi, ne? to asi nemám
A mohl byste prosím trochu podrobněji rozepsat tu variantu Backup calling, jak to funguje, jaké vybavení je k tomu potřeba? to má něco společného s tím VoLTE?
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod ze.us 23. 8. 2023 09:54

Zaznelo to sice puvodne v jinem tematu, ale dam to i sem:
od 12.9.2023 se cena za hovor zveda o 50% na 0,15€
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymius 23. 8. 2023 10:27

Zatim mi zadne info o tomto zdrazeni na SIM ani registrovany mail neprislo...
Samsung Galaxy S23, S21, S7, S2, A34
anonymius
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 23. 8. 2023 14:20

Mno, koukám, že pořád ještě může být hůř.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 29. 9. 2023 14:03

Mno tak zapl jsem volání i v roamingu přes WiFi. Udělal hovor na české číslo (musel jsem zadat v mezinárodním formátu). Tak uvidíme, co to udělá, jestli si bude myslet, že to bylo z území Slovenska (když to bylo přes WiFi) a jestli odpustí příplatky za volání. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod hauzz 30. 9. 2023 15:18

Ale z území Slovenska to bude brát jako mezinárodní hovor a nikoliv EU roaming ne? Takže žádných 10c za hovor. A nebo zjistí českou IP a voláš jako z roamingu.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ze.us 30. 9. 2023 15:40

'Hovor v celej EU', tedy i z SK do CZ (i CZ-CZ) je za 0,15EUR.
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 30. 9. 2023 19:19

Vypadá to, že při volání přes WiFi operátor nezjistí ani z jakého zařízení se volá (jaký výrobce a typ telefonu). :D A jindy to asi nezjišťuje (jen při volání a možná při posílání SMS). Jestli nějak zpracovává / pracuje s IP adresou se zjistí, jestli odpustí příplatky za dlouhodobé používání za hranicemi Slovenska (ale to bude nějakou dobu trvat, až to vyhodnotí podle spotřeby).

Blbé je, že v samoobsluze na MojeO2.sk v sekci Aktuální spotřeba to ukazuje hovor: Typ - Odchádzajúci hovor v roamingu EÚ, Smer - Česká republika -> Česká republika (takže IP adresu je schopný zjistit asi).

Takže za mě to spíš vypadá blbě s tím příplatkem, noale tak aspoň jsem to zkusil. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod Ředitel ČTÚ 1. 10. 2023 20:13

Tal dnes uskutečněn hovor přes WiFi z ČR na Orange na Slovensko, délka hovoru 21 minut a cena 0,66 Euro, což je asi +- 16,09 Kč. :D
Ředitel ČTÚ
Vrátnej na ČTÚ

Odeslat příspěvekod ze.us 2. 10. 2023 09:07

Tedy priplatek 2 centy+DPH/min?
ze.us
Pokročilý

Odeslat příspěvekod GOLDman5 2. 10. 2023 09:50

Aj keď voláš cez VoWiFi tak sa príplatkom nevyhnes ak už v systém ti nastaví po porušeni príplatok "roam like at home". Treba sim odložiť pripadne spraviť spotrebu v domácej sieti a netreba čakať 123 dní alebo 120 ....

0.0264 s dph za min odchádzajúceho.
GOLDman5
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka