Mobility 3/10

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 10. 3. 2010 15:35

Tak právě jsme poslali další Mobility 3/10 do tiskárny, už teď se můžete těšit na inovovaný design časopisu, obsáhlejší témata i tradičně kvalitní recenze mobilních novinek.

Seznámíte se s 11 telefony: Aligator A290, Nokia X6, Samsung S5230 Gold Edition, Samsung S8500, Nokia 2220 Slide, Evolve Easy, LG GD510 Pop, LG GW620, HTC Legend, Nokia C5, Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

V tématech se věnujeme přehledu mobilních procesorů, novým tarifům Vodafonu, vzpomněli jsme si na nejlepší mobily roku 2003, připravili jsme podrobného průvodce Androidem, ukážeme vám fotky z Nokie N900, naučíme nakupovat na eBay, nechybí přehled nejlevnějších smartphonů, finančních výsledků operátorů a samozřejmě detailní reportáž z Barcelony.

Vaše postřehy a nápady uvítáme zde, Mobility 3/10 budou ke stažení pro předplatitele v PDF od zítřka, ostatní je koupí ve čtvrtek 18. 3. 2010 za 39 Kč na stáncích!
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kycltov 10. 3. 2010 16:23

Moc se těším, už včera jsem slídil okolo trafiky :-D Musím je předplatit, to bude lepší.

edit: doufám, že už v Mobilitách brzy nebudou reklamy vzadu na obálce na společnost mobilky.cz, ta firma je profláklý šedivkář a její přístup k zákazníkům je určitě mnoha "šťastlivcům" znám... :pozor
iPhone 5S Space Gray
T-Mobile CZ
Kycltov
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 13. 3. 2010 08:24

Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod samsanek 16. 3. 2010 17:05

Priznam se,ze mam z te nove grafiky smisene pocity.Predchozi design se mi zamlouval vice.
Samsung Galaxy S II
Nokia N86 8MP - rád fotím
Nokia E52 - pracantka
Nokia N73 - fotomobildůchodkyně
samsanek
Junior

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 16. 3. 2010 17:44

Nejvíce se mi zamlouvá článek "Výkonné počítače v kapse" :-)

Zítra si je zajdu koupit :-)
vaclavbarak
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Snekac 16. 3. 2010 17:46

Grafika se mi líbí, je vzdušnější, přehlednější. :-)

Mám technickou poznámku k článku o výsledcích operátorů (str 31): Vodafone nemá ARPU 514 Kč za rok 2009, je to ARPU pouze za poslední čtrvtletí (za celý rok je to zhruba 529 Kč), proto jej nelze srovnávat s hodnotami za celý rok 2009 u O2 a TM.

No a líbí se mi tematická skladba článků. Mám třeba námět na zajímavý, pokud jste o něm už nepsali, a to jak se vyrábí SIM karty, jaké jsou druhy a kolik třeba stojí výroba, když nám je operátoři pořád cpou ze všech stran.
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Tonda512 16. 3. 2010 21:35

Potesil me clanek o procesorech. Muzu se zeptat, jaky sw byl pouzit pri testovani vykonu procesoru nebo to vychazelo z udaju od vyrobcu?

Rad bych si prirovnal k testovanym procesorum to co ja mam v Universalu a jinych zarizenich.
Tonda512
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod paulis2 17. 3. 2010 10:29

Tak březnové Mobility opět nedorazily včas (snad dnes)... vypadá to, že ty únorové byly jen světlou výjimkou...škoda :-(
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ivo Kocera 17. 3. 2010 12:00

co říkáte na Retrománii str. 38 s 39, máme se častěji ohlédnout do minulosti na populární telefony?
Ivo Kocera
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kniter 17. 3. 2010 15:05

Stare telefony ma zaujimaju. V tej dobe som sa este nezaoberal telefonmy tak ako teraz a rad by som si zaspominal. Staci uviest dva nalepsie telefony z tej doby. Jeden ludovy a druhy managersky, ktory bol v tej dobe niecim vynimocny. A mozu byt aj este starsie, a pridat nieco ako vtedy ludia na tie funkcie reagovali - co som kedysi cital v nejakom starom cisle.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Deleted user 17. 3. 2010 15:34

Retrománie - nápad je to dobrý (však byl taky můj a nic jsem za něj nevyhrál :-P ).

Ovšem nezdá se mi, že by se úplně povedlo pojetí. Jednak - pokud se v každém čísle hodláte věnovat čtyř kouskům, nebude trvat dlouho a retrománie zase zmizí, protože nebude o čem psát. :-]

Další věc potom je, že vzpomínané telefony takhle nedostanou dostatek prostoru; osobně bych psal jen o jednom telefonu a pojal to víc jako retrorecenzi; ideálně reflexi: čím novým ten telefon přispěl (třeba přinesl nějakou formu či přístup, která se díky popularitě začala prosazovat ve velkém), co se na něm ukázalo jako dobré a co na něm naopak scházelo nebo zač byl nejvíc kritizovaný. U takových textů je velká výhoda v tom, že "recenzent" už zná zpětnou vazbu; reakci, kterou ten telefon vyvolal. A na tom se dá stavět.

Odeslat příspěvekod paulis2 17. 3. 2010 16:17

Rubrika Retrománie se mi zamlouvá. Rozhodně ocením, budete-li v ní pokračovat. Doufám, že i hlouběji do historie. ;-)

Jen malá chybička u textu k Siemensu SX1 - jeho displej měl stejně jako dřívější symbianové Nokie rozlišení 176x208, nikoliv 176x220.
HTC One S (O2 ČEZ Standard)
Testuji: BlackBerry Z10, HTC Desire 601, HTC One max
paulis2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 19. 3. 2010 04:30

po dlouhy dobe jsem si casak koupil.
u toho clanku o procesorech jste zrovna mohli zminit prvni tlf na 45 nm technologii ze to bude mit samsung wave . no ale jaky to bude mit skutecny poznatelny vyhody poznate az bude zrejme v redakci ostra verze a ne prototyp ci zkusebni verze.
no a kdyz tam byl clanek o ebay tak jsem zvedavej jestli tam bude nekdy i clanek o nakupovani tlf v Cine - dual sim tlf . tema zde na foru uz docela obrostle zkusenostmi nekterych kupujicich .
a to nemusi byt jen o cinskych eshopech, muzete treba nekdy pridat i jine eshopy na mobily ci prislusentstvi, kdyz uz byla v casaku zminka o nakem webu kde se daji nakupovat mobily.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eRiper 19. 3. 2010 17:20

Zatím jsem jen prolistoval u polívky a nějak tuším, že to bude nejlepší počteníčko za několik posledních měsíců. Telefony v testu mě zajímají snad všechny, zajímavá témata. Jo, a mile mě překvapila reklama od LG. Holt LG Pop asi nemá svůj "vyskákaný" název nadarmo ;-)

Taky se mi líbí obsah (myslím tím rejstřík). Velká písmena, pár obrázků. Snadno najdu, co hledám.
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod obluda zelená 19. 3. 2010 22:42

Jo ta reklama je zajímavá. Jinak jsem taky prolistoval a trochu pročetl. Musím si je přečíst celé, ty minulé jsem nějak nepročetl ;-] .
Motorola T180-> Nokia 3410-> SE Z600-> Nokia 3410-> SE K750i-> SE K790i-> Nokia N8-00 -> Xperia SP -> Nokia 6

Nějak nemám čas.
obluda zelená
Pokročilý

Další stránka