Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Deawon 10. 3. 2025 11:39

Rychlost S24 a S25 bych porovnával až budou mít oba stabilní A15.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod Deawon 10. 3. 2025 13:16

Jinak chci odpoledne vyzkoušet, jak velký má dosah SPEN a jeho bezdrátová funkce spoušti fotoaparátu. Na netu jsem našel do 10m, ale včera mi přišlo, že jsem se fotil dál. Většinou budu fotit v přírodě, kde by mělo být malé okolní rušení.
Motorola T180 Talkabout(jo, kde jsou ty časy), Alcatel 302, Alcatel 535, SE W810i, HTC Touch Pro, Nokia N86 8MP, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S4 LTE-A (I9506), LG G4, LG G7 Platinum, Samsung A52s 5G, Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB černý titan
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 10. 3. 2025 14:42

renek1 píše:Myslím, že asi není problém tenhle telefon ve focení porazit, jak tak vypadá. Ohromný fotomodul, ale výsledek prý zklamání.
https://gizchina.cz/2025/03/07/xiaomi-1 ... toaparatu/

Tak dle GsmArena - Recenze nebo
SmartMania - Recenze Xiaomi 15 Ultra: prémiový fotomobil, který těžko najde přemožitele
SvetAndroida - Recenze Xiaomi 15 Ultra: Fotomobil roku s charakterem legendárních fotoaparátů
dopadla X15U super ;-)

standavfr píše:Google aplikace jdou přece nainstalovat na každý android a není nutné používat nativní od výrobce zařízení.

To ano, mě zajímalo zda to od dob mého MI 9 Xiaomi nahradilo.
Naposledy upravil EtickyKodex dne 10. 3. 2025 15:41, celkově upraveno 2
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 10. 3. 2025 15:35

Rikam vam, ty fotky, co z toho lezou, jsou po letech u Samsungu jak z jineho sveta.
Nativni aplikace Xiaomi pouziva uz jen v cinskych rom. Na druhou stranu z tech od googlu moc nadseny nejsem. Nevim jestli jedou na 60hz nebo co, ale prijdou mi takove trhane. Hlavne si toho vsimam u youtubu, kdy na s24u jela apka krasne a tady ne. Stejne tak kontakty. Vsechno externi jede paradne, jen nektere veci od googlu ne.
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 10. 3. 2025 16:11

Uvádí se. že Samsung spěchá s vývojem One UI 8 kvůli zpoždění uvedení One UI 7.
Má prý přeskočit One UI 7.1 případně One UI 7.1.1, aby nabídl Android 16 s One UI 8 tentokrát včas.
Google je totiž na dobré cestě vydat novou verzi operačního systému Android 16 v červenci, o tři měsíce dříve než obvykle.

Shelby_Encore píše:Rikam vam, ty fotky, co z toho lezou, jsou po letech u Samsungu jak z jineho sveta.
Nativni aplikace Xiaomi pouziva uz jen v cinskych rom. Na druhou stranu z tech od googlu moc nadseny nejsem. Nevim jestli jedou na 60hz nebo co, ale prijdou mi takove trhane. Hlavne si toho vsimam u youtubu, kdy na s24u jela apka krasne a tady ne. Stejne tak kontakty. Vsechno externi jede paradne, jen nektere veci od googlu ne.

Počkej na update tam by se Google APK měli doladit ;-)
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 10. 3. 2025 16:26

Jestli ti jde v nastavení zapnout 120Hz tak je zapni, mělo by to vynutit vysokou frekvenci ve všech aplikacích.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 10. 3. 2025 16:57

Super, konecne to jede tak jak ma.
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 10. 3. 2025 17:28

No 15U zdá se fotí opravdu velmi dobře. HW super, SW se jim, zdá se povedl taky. Uvidíme jak dopadne Pixel 10 a co se ještě letos objeví ale asi by stála za hřích. Když vezmu, že Samsung má v ULTŘE stále 10Mpx foťák... Každopádně se podívám na recenze, seženu nějaké fotky a mám asi brouka v hlavě :-D
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod peta809 10. 3. 2025 21:20

Heh, borci, všimli jste si, že jste ve vlákně o Samsungu?
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod renek1 11. 3. 2025 19:28

Možná jsem jen našel stejná videa, ale na všech si 15U oproti S25U v battery testu nevede lépe i přes větší baterii. Takže, jak tu bylo mnohokrát psáno, jen na baterii nezáleží – umět pracovat s energií telefonu je možná větší majstrštyk než prostě narvat do telefonu větší baterii. Tím neříkám, že bych ji u Samsungu neviděl rád. Ba naopak, s tím, jak Samsung pracuje s optimalizací, by ta výdrž byla jistě znatelnější než u konkurence, která s tím prostě pracovat nezvládá. Ale jistě se z toho ponaučí, Samsung doženou a třeba i předběhnou. Zatím to tak však není.

Mít naprosto dokonalé fotky v přímém porovnání je sice pěkné, ale za cenu těch obrovských modulů, kdy tělo v nejužším místě má sice jen pár milimetrů, ale třetina z toho je jako palec u nohy, to má k něčemu, co stále připomíná telefon, dost daleko – spíš to připomíná foťák. S tím Samsung kdysi také koketoval, například s modelem Samsung Galaxy K Zoom, který byl i na tu dobu mnohem hezčí než dnešní „plotýnkové vařiče“.

Ale pochopitelně je to jen můj názor, který se nesnažím nikomu vnucovat nebo tím nějak hanět ostatní výrobce, nebo lidi co si takový mobil koupí. Je to čistě na vkusu a preferencích.
Samsung Galaxy S25 Ultra
renek1
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Deawon 13. 3. 2025 07:51

https://samsungmagazine.eu/2025/03/12/3 ... -one-ui-7/

Jinak u S24 to pořád vypadá na toho 1.dubna, tak snad to pořádně vyladí a nebude to skutečně Apríl.
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod Shelby_Encore 13. 3. 2025 08:34

renek1
Vsechno je o zvyku a prizpusobeni se. Vytahl jsem po mnoha letech ze zaprasene krabice staricky Samsung Wave 3 a uplne jsem zasnul, jak je malicky a lehoucky. kupodivu sel zapnout a porad funguje. V primem porovnani s s24u a x13u nosime od jiste doby v kapse cihly... A jestli ma ta cihla navic na zadech hrb nebo ma ostre rohy, je uz asi jedno. Po tydnu uz nosim i x13u normalne v kapse a uz mi to OPET ani neprijde. Zvyk no.
Shelby_Encore
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 13. 3. 2025 12:44

Přesně tak to je. Kolik lidí, kteří maj dnes obříka kdysi říkalo: "žadný phablet nikdy nebudu mít." A dnes by třeba menší nechtěli. Nebo nic nad 150 mm nechci!! a Dnes.. :-D
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Odeslat příspěvekod Deawon 13. 3. 2025 14:04

Docela jsem se divil, kdž jsem si zjistil kolik měřila a vážila S2 a S4. A teď S24U. Tak velikost je daň za displej + stylus, ale ta váha je na pytel no.
Deawon
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 13. 3. 2025 16:12

Mě třeba váha nějak nevadí, není-li to fakt nějaký extrém. Ani nedělám drama z většího foto modulu jak někteří kor když třeba nevystupují nějak extra více, jen jsou napohled na větší ploše. Spíš mi přijde důležité aby nebyl mobil moc těžký hore - aby neměl tendenci přepadávat. Třeba u S24 a dalších mi vadí modul jen na straně, vždyť se ten mobil kejvá :-|
Dzejn Dočk
Schvalování příspěvků

Předchozí stránkaDalší stránka