Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 14. 5. 2025 14:21

orgáč píše:Plánujete jít někdo do S25 Edge? Na německém Samsung shopu je za 1250 s 512GB pamětí.
Pokud to vydrží o něco více jak Fold6, tak bych to asi zkusil...ten form faktor se mi líbí a bude to i lépe fotit.

Raději bych ho nejdříve otestoval naživo ;-)
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
Motto: Každý Galaxy má svůj příběh. My ho známe...
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 14. 5. 2025 14:35

Eaazy píše:
orgáč píše:Plánujete jít někdo do S25 Edge? Na německém Samsung shopu je za 1250 s 512GB pamětí.
Pokud to vydrží o něco více jak Fold6, tak bych to asi zkusil...ten form faktor se mi líbí a bude to i lépe fotit.

Popravdě si tu tloušťku v jedné ruce nedokážu moc představit - Fold s podobnou tloušťkou v otevřeném stavu (téměř) vždy držím v obou rukách. A malá S25 mi bez krytu přijde jak tenoučká hračka pro děcka.

S25E je ještě tenčí než malá S25 a hlavně co do plochy je to mnohem větší telefon a stejnou hmotností. Já si to v ruce asi nedokážu představit...

Mě se právě líbí tenkost a hlavně nízká váha.
Čekám netrpělivě, až to GSMArena otestuje.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 14. 5. 2025 14:52

Já letos zkusím Fold 7, nalákal mě fotoaparát (snad nezklame), menší "rýha" a tenkost, Fold 6 byl v kapse / ruce dost tlustej... a asi i Edge, uvidíme, jaký budu mít ceny a jak ty telefony pak budou díky nim prodejný dál... U Edge se bojím trošku reálné výdrže, akumulátor menší než S25 ale display jak S25+ a ten bude papat zas trošku víc....
Naposledy upravil pan_Lukas dne 14. 5. 2025 14:55, celkově upraveno 1
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 14. 5. 2025 14:55

ICE CAT:
Pro běžné uživatele, kteří mají S25 Ultra a jsou s ním spokojeni, není nutné kupovat S25 Edge.
Pro ty, kteří mají peníze a chtějí si najít záložní telefon nebo chtějí vyzkoušet tenký a lehký zážitek, jej mohou vyzkoušet.

Ne že by byl špatný, ale jeho umístění je takové.
Je to zvláštní existence a nelze ji hodnotit s běžnými mobilními telefony.
Je to přirozený pomocník, nikoliv hlavní síla.

V současnosti se jedná o nejtenčí a nejtlustší model mezi smartphony s plochou obrazovkou.
S25 Edge 5,8 mm vs Red Magic 10 Pro+ 8,9 mm

S25E_Red_Mag.jpg

S25 Edge vs S25 Ultra
(vlevo vs pravo)

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Další várka:

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Další várka:

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

* (klikněte na každý obrázek pro zvětšení)
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 14. 5. 2025 14:58

Tvl ten rozdíl v tenkosti proti S25U je fakt mazec :-D
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 14. 5. 2025 15:02

Výše to je Red Magic 10 Pro+ viz
S25 Edge 5,8 mm vs Red Magic 10 Pro+ 8,9 mm
Tedy pokud jsi se nedíval o 2 stránky zpět.

Jinak S25E vs S25U

Obrázek
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 14. 5. 2025 15:12

Aha, díky, četl jsem text pod fotkou S25 Edge vs S25 Ultra a to už patřilo porovnávačce ;-)
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 5. 2025 15:54

Jak se dívám k našim polským sousedům, tak to asi prubnu - fólii i kryt (s MagSafe) mají taky, plus dobré nabídky na sluchátka, nebo tablet k tomu.

A snad poprvé v životě vezmu černou - ta vypadá asi nejlépe...
Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 14. 5. 2025 16:00

Mě se právě strašně líbí ta stříbrná.
Zdá se mi to nebo má ten Edge daleko hezčí fotky oproti Ultře? :D

Eaazy: Sluchátka či tablet koupíš výhodněji na bazoši jak ty jejich akce se slevou.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 5. 2025 16:24

Vychází tam vše levněji než na bazaru s tím jejich multibuy na 5 zařízení.

No uvidíme, jak se večer rozmyslím, jestli to za to stojí...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod spree2 14. 5. 2025 23:57

Mám S25 Ultra a chcel by som sa spýtať na 2 veci:
- keď telefonujem na hlasný odposluch, tak pri priblížení tváre k hornému reproduktoru sa reproduktor vypne a hlas protistrany ide len zo spodného repráku. Je to normálne správanie? Dá sa to nejako nastaviť, aby išiel zvuk vždy z oboch reproduktorov?
- pri telefonovaní na hlasitý odposluch mám dojem, že protistranu na maximálnu hlasitosť počuť relatívne tichšie. Ale hlasitosť pri prehrávaní videa, kde je takisto ľudský hlas je o dosť hlasnejšie, až veľmi hlasné. Majú to tak všetky Ultry? Ak áno, je to možnosť niekde nastaviť?
spree2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 15. 5. 2025 00:41

S25 Edge může nahrávat videa Log pomocí své selfie kamery

Nově představený Galaxy S25 Edge přináší možnost nahrávat videa v logaritmickém (Log) profilu i pomocí přední selfie kamery. Tato funkce, dosud dostupná pouze pro zadní kamery, je ideální pro tvůrce obsahu, kteří chtějí mít větší kontrolu nad barvami a dynamickým rozsahem svých záběrů.

Log video zachycuje širší dynamický rozsah a více detailů než běžné video profily. Výsledkem je "plochý" obraz s nevýraznými barvami, který však poskytuje větší flexibilitu při následné barevné korekci. Tento formát je běžně využíván profesionálními filmaři a nyní je dostupný i pro mobilní tvůrce přímo v telefonu. Díky podpoře Log videa i na přední kameře se stává ideálním nástrojem pro vloggery, tvůrce obsahu a všechny, kteří chtějí posunout kvalitu svých videí na vyšší úroveň.

Funkce Log videa pro přední kameru bude dostupná i na dalších modelech, jako jsou Galaxy Z Fold6 a Z Flip6, v rámci aktualizace One UI 8. Pro starší modely, například Galaxy S24, zatím není potvrzeno, zda tuto funkci obdrží.

Obrázek

www.SamsNews.cz/new
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 15. 5. 2025 06:25

spree2 píše:Mám S25 Ultra a chcel by som sa spýtať na 2 veci:
- keď telefonujem na hlasný odposluch, tak pri priblížení tváre k hornému reproduktoru sa reproduktor vypne a hlas protistrany ide len zo spodného repráku. Je to normálne správanie? Dá sa to nejako nastaviť, aby išiel zvuk vždy z oboch reproduktorov?
- pri telefonovaní na hlasitý odposluch mám dojem, že protistranu na maximálnu hlasitosť počuť relatívne tichšie. Ale hlasitosť pri prehrávaní videa, kde je takisto ľudský hlas je o dosť hlasnejšie, až veľmi hlasné. Majú to tak všetky Ultry? Ak áno, je to možnosť niekde nastaviť?

Je to normální chování. Je to záměrná ochrana proti zpětné vazbě (pískání), která by mohla vzniknout, kdyby šel zvuk do horního repráku blízko mikrofonu a tváře.

Nedá se to vypnout v běžném nastavení. Není v systému možnost říct: „nech hlas jít i z horního repráku, i když jsem blízko“. Jedině pomocí pokročilých zásahů jako root/ADB, což se běžně nedoporučuje.

A hlasitý odposlech:
Ano, tohle je u některých modelů běžné. Telefon totiž používá jiný zvukový profil pro hovory a jiný pro média (jako jsou videa nebo hudba). Hovorový reproduktor (i přes hlasitý odposlech) je laděn jinak než hlavní reproduktory pro média. Hlasitost hovoru je často softwarově omezená kvůli ochraně sluchu a kvůli srozumitelnosti.

Možnosti řešení / nastavení:

1. Zkontroluj nastavení hlasitosti pro hovory zvlášť:
Během hovoru zvedni hlasitost pomocí tlačítek – zvyšuje se pouze hovorová hlasitost, ne ta mediální.

2. Zkuste v Nastavení > Zvuky a vibrace > Hlasitost – ale tam většinou nastavuješ jen média, vyzvánění apod., ne hlasitost hovoru.

3. Použij aplikaci jako „Sound Assistant“ (od Samsungu):
Ta umožňuje pokročilejší nastavení zvukových kanálů. Můžeš si v ní nastavit různé hlasitosti pro různé aplikace nebo situace.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 15. 5. 2025 09:40

Řada S25 - Beta One UI 8
Na testovacím serveru bylo aktualizováno nové beta sestavení One UI 8
Verze sestavení: S938BXXU3ZYEJ / S938BOXM3ZYEJ / S938BXXU3BYEJ

Vibrační motor Galaxy S25 Edge je tenčí, ale mnohem lepší než u Galaxy S25 Ultra
S25 Edge přichází s novým vibračním motorem, který je tenký pouze 2.73 mm.
Vibrační motor má nový ESA0815 modul.
Je nejen znatelně štíhlejší, má lepší vibrace, ale také lépe poskytuje haptickou zpětnou vazbu než ten u Galaxy S25 Ultra.
Při uvedení nového zařízení na trh probíhá v zákulisí spousta práce na výzkumu a vývoji.
Projekt S25 Edge tak přinese dalekosáhlé výhody pro celou budoucí řadu Galaxy.

S25 Edge - další fotografie

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

* (klikněte na každý obrázek pro zvětšení)
Naposledy upravil EtickyKodex dne 15. 5. 2025 22:52, celkově upraveno 1
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 15. 5. 2025 11:30

Řada S25 v Evropě dostává květnovou aktualizaci One UI 7.0

Nejnovější květnová aktualizace softwaru Galaxy S25, Galaxy S25+ a Galaxy S25 Ultra byla vydána v Evropě (EUX CSC).
:idea: Aktuálně: Německo a Polsko.

Aktualizace zahrnuje tyto opravy a optimalizace:
- Zabezpečení
Zařízení je chráněno vylepšeným zabezpečením.
* Po aktualizaci nebudete moci přejít na starší software z důvodu aktualizace bezpečnostních zásad.

Aktualizovaný software obsahuje mimo jiné
- Vylepšení stability zařízení, opravy chyb.
- Nové a/nebo vylepšené funkce.
- Další vylepšení výkonu.

Verze sestavení: S938BXXS3AYDA / S938BOXM3AYDA/ S938BXXS3AYDA
Velikost: 693.46 MB

V různých regionech Evropy včetně České republiky se začne zpřístupňovat během několika hodin.

:idea: Na serveru bylo také aktualizováno nové sestavení One UI 7 (Standard).
Verze sestavení: S938BXXU3AYE5 / S938BOXM3AYE5 / S938BXXU3AYE5

Obrázek

www.SamsNews.cz/new
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka