Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 21. 6. 2025 19:18

Zdravím Galaxy posádko :-)
Některé novější informace hovoří, že One UI 8 BETA (Android 16) bude pro řadu S24 spuštěna během příštího týdne.
Pro řadu S23 pak konec června.

Původní termíny kterým lze věřit více:
- Série S24 → konec června až začátek července 2025
- Série S23 → začátek až polovina července 2025

One UI 8 - "aspoň zatím" se uživatelsky větší změny nekonají.
Ale bude to daleko více odladěná verze než One UI 7.
Je daleko více plynulejší, uživatelsky přívětivější včetně opravdu pěkných animací a rozostření.
Ale uvidí se co vše přinese finále.
Na One UI 8.5 se již také pracuje. Mělo by být představeno s vydáním řady Galaxy S26.
Předpokládá se, že verze 8.5 bude větší systémovou změnou.

Samsung pokračuje v přípravě One UI 8 pro další zařízení
www.SamsNews.cz/news

Nový iOS 26 "Tekuté sklo" vs One UI 8
* (klikněte na obrázek pro zvětšení)
Přílohy
Ios26_vs_Oneui8.jpg
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
Motto: Každý Galaxy má svůj příběh. My ho známe...
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod Moonrise2 22. 6. 2025 08:33

Ten vzhled je opravdu hnusnej, jedno horší než druhý.

-- 22. 6. 2025 08:34 --

Moonrise2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 22. 6. 2025 17:10

Tak to se Ti asi nelíbí One UI celkově :-)
One UI 8 je stále v BETA verzi, ale upřímně to působí "zatím" graficky spíše jako One UI 7.1

:idea: Testování One UI 8 BETA na S24 Ultra a nové upozornění na Now Bar pro probíhající hovory.
Zda vývojáři přidají v další verzi i tlačítko rychlé akce - ztlumit, reproduktor a ukončit hovor to se uvidí :-)

Uniklá BETA
- Otisk prstu u některých uživatelů nefunguje a zařízení se v Obchodě Google Play zobrazuje jako "Necertifikováno".

* (klikněte na obrázek pro zvětšení)
Zdroj: Rajesh (díky)
Přílohy
One_Ui8Beta_call_f.jpg
One_Ui8Beta_call_f2.jpg
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 24. 6. 2025 21:38

Uniklá One UI 8 BETA řada S24
Aplikace Počasí - animace vypadá hodně OK
Přílohy
One_ui_s24u_pocasi.jpg
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 27. 6. 2025 14:19

Obrázek

One UI 8 BETA pro řadu Galaxy S24

Na serveru bylo dnes spatřeno PRVNÍ STABILNÍ sestavení One UI 8 pro řadu Galaxy S24

Verze sestavení: S928BXXU4CYFB / S928BOXM4CYFB / S928BXXU4CYFB

Podle předběžných informací měl Samsung začít s veřejným BETA testováním One UI 8 v tyto termíny:
- Série S24 - konec června až začátek července 2025
- Série S23 - začátek až polovina července 2025

Výhody přímého nasazení
Vydáním stabilních verzí tak nyní vzniká i možná verze, že veřejné BETA testování by mohlo být u řad S23 a S24 nakonec zcela vynecháno. To může podstatně zrychlit proces vydání. Pokud bude zahájeno BETA testování, bude trvat nejméně jeden měsíc s omezenou dostupností. One UI 8 by tak mohlo dorazit mnohem dříve než obvykle.

One UI 8 Stabilní verze: Vydání Androidu 16 se blíží
Celé to je sepsané zde: www.SamsNews.cz/news
Samsung vydal stabilní aktulizace One UI 8 - Android 16 pro řady Galaxy S25, Galaxy S24 a Galaxy S23.
Vše naznačuje, že by se společnost mohla vydat jinou cestou.
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 29. 6. 2025 10:37

Mam dotaz, proc teda Samsung pouziva starsi baterie? Je to kvuli tomu aby uzivatel nezapalil letadlo? :D
Ze treba Xiaomi a tyto jine znacky, maji prej novejsi, presto tyto potize jsem necetl.

"Ve videorozhovoru vysvětlil Blake Gaiser (ředitel produktového managementu Samsungu), že díky této vyspělé AI optimalizaci není třeba přecházet na nové typy baterií, jako jsou křemíkovo - uhlíkové články. Tradiční lithium - iontové baterie tedy zůstávají zatím ideální volbou."
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 29. 6. 2025 11:02

Za vším hledej peníze, o nic míň nejde. Přitom kdyby použili lepší baterky plus tu jejich ai tak jsou o parník před ostatními. Bohužel se místo alespoň nějaké inovace rozhodli vytvořit úplně zbytečný model edge. Někdo to psal, že je to taky inovativní, že tam proběhla miniaturizace. Ano, proběhla, bohužel baterky.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 29. 6. 2025 12:53

Že to někoho ještě zaráží, že si podobné společnosti jedou podle svého a ne podle toho, co by třeba chtěl zákazník. Tak třeba je potřeba dostat přes čumák a některé věci se změní a nebo taky ne.
Nokia 3110, 3210, 3310, 3330, 6210, 6310i, 6600, 6630, N73, N82, N97mini, N8
Samsung Galaxy S3, S4, Note4, Note8, Note9, Note10+, Note20 Ultra, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 29. 6. 2025 13:14

Já začnu jinak.
Řada S24 - Na server bylo nahráno nové testovací sestavení One UI 7
Verze sestavení: S928NKSS4BYF1 / S928NOKR4BYF1 / S928NKSS4BYF1

A co jsem četl tak to předběžně vypadá, že řady: S23, S24, S25 nedostanou krom bezpečnostní měsíční záplaty žádnou jinou aktualizaci do vydání One UI 8
Pokud to tak je tak je to trochu zklamání.

A k tomu výše...
Jak zde již proběhlo tak Samsung na bateriích pracuje. Moc dobře o konkurencí ví.
Ale nasadí je až pro co se rozhodne a co bude 100%.
Zde je to popsáno: Chystá Samsung revoluci v bateriích ? Průlomové technologie se už testují
A ano trvá to :roll: a já tímto nic neomlouvám :hm
Kéž by se "baterie" povedla v řadě S26.

Ta miniaturizace je nutnost. První průkopník byl Edge a teď je na řade Z Fold 7 a vypadá to zatím dobře.

On ten Edge tak marný není:
V testu baterie při přehrávání videa Galaxy S25 Edge přežil Oneplus 13
Baterie s kapacitou 3 900 mAh vydržela déle než baterie s kapacitou 6 000 mAh

Edit: 17.11 hod.
:idea: Po prozkoumání všech možných recenzí a test videí považuji výše uvedený test za nedůvěryhodný a mažu jej.
Naposledy upravil EtickyKodex dne 29. 6. 2025 17:17, celkově upraveno 6
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 29. 6. 2025 13:20

U čeho dalšího proběhla miniaturizace? Podle stability výkonu zřejmě ještě u chlazení. K čemu je v telefonu nejvýkonnější procesor současnosti, když po pěti minutách zátěže klesne jeho výkon na polovinu? Na GSM aréně v kombinovaném standardizovaném testu výdrž OnePlus 13 15.28, Edge 12.06. On to není tak špatný výsledek, ale ostatní, včetně sourozenců, jsou už jinde a vzhledem k prodejům to zákazníci neakceptují.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 29. 6. 2025 13:44

No ano.
To byl TEST přehrávání videa.
Jinak samozřejmě jak píšeš.

A jak si mnozí všimli rozhodně nejsem nějaký zaslepenec viz moje příspěvky k ikoně baterie a k Xiaomi (mám ho také rád) :-D

Co se týče té miniaturizace jsem myslel vnitřní komponenty.

Např.
- Inženýři zmenšili tloušťku 200MP fotoaparátu o více než 10 %.
https://news.samsung.com/global/behind-slim-how-samsung-engineered-the-galaxy-s25-edge-to-break-boundaries
- Desky s plošnými spoji (PCB) a tepelné systémy (Společnost Samsung provedla strukturální změny, aby snížila tloušťku desky plošných spojů a tepelných systémů).
- Nový vibračního modul.
- Odpařovací komora - Samsung představil design "struktury otvorů".
- Úprava reproduktorů.
- Úpravy portu USB-C (Samsung se zbavil kovového pouzdra konektoru – místo toho využívají části titanového rámu jako součást konektoru, čímž šetří další milimetry).
- Samsung musel vyvinout nový montážní systém pro vnitřní strukturu telefonu, který mu umožní umístit komponenty s přesností 0,1 mm.

A to vše je velký přínos pro další zařízení.
Naposledy upravil EtickyKodex dne 29. 6. 2025 13:53, celkově upraveno 1
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 29. 6. 2025 13:52

Test přehrávání videa na GSM aréně, OnePlus 13 přes 22 hodin, S25 edge přes 17 hodin. V dnešní době si najdeš informace jaké se ti zrovna líbí a hodí.
Jako zaslepence tě samozřejmě neberu a díky za mnohdy vyčerpávající informace, ale poslední slovo má vždycky zákazník a ten už dal najevo, co si o posledním výkřiku technického umění Samsungu myslí.
Naposledy upravil standavfr dne 29. 6. 2025 14:16, celkově upraveno 2
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 29. 6. 2025 13:54

To byla jen taková ukázka.
Oni i testy rychlosti nabíjení byly někde různé.
Vždyť jsem Ti přece psal:
Jinak samozřejmě jak píšeš.

Děkuji a ano je to tak ;-)

Edit: 17.11 hod.
:idea: Po prozkoumání všech možných recenzí a test videí považuji výše uvedený test za nedůvěryhodný a mažu jej.
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 29. 6. 2025 17:27

ripper6 píše:Mam dotaz, proc teda Samsung pouziva starsi baterie? Je to kvuli tomu aby uzivatel nezapalil letadlo? :D
Ze treba Xiaomi a tyto jine znacky, maji prej novejsi, presto tyto potize jsem necetl.

"Ve videorozhovoru vysvětlil Blake Gaiser (ředitel produktového managementu Samsungu), že díky této vyspělé AI optimalizaci není třeba přecházet na nové typy baterií, jako jsou křemíkovo - uhlíkové články. Tradiční lithium - iontové baterie tedy zůstávají zatím ideální volbou."

Jak píše standavfr, jde v prvé řadě o peníze. Nikoliv ale ve smyslu, že by to byla nějaká drahá technologie. Ale veskrze proto, protože vyrobit "dobrý" SiC článek s sebou bere poměrně malou výtěžnost - někde se uvádí, že na jeden OK akumulátor připadají až 3 kusy NOK. A číslo NOK kusů vůči OK kusu se exponenciálně zvyšuje s hustotou a tedy "narvání" např. 7000mAh do velikostně shodné 5000mAh Li-pol/on akumulátoru.

Ať už z pohledu výtěžnosti, či enviromentality, je to poměrně mladá technologie.
Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 29. 6. 2025 19:00

Můžu tě poprosit o zdroj? Já našel akorát nějaké problémy se zpracováním křemíku, ale o akumulátorech nic.
standavfr
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka