Mifin12cz píše:Cvakající foťák a baterka
Mám den a půl Note 20 ultra a teď jsem si všiml, že i při běžném rychlejším pohybu "cvaká" čočka fotáku, když zapnu kameru, tak svakání přestane. Až tolik mi to žádný telefon nikdy nedělal, je to normální?
A baterka je tristní, to je normál? Recenze říkali, že nic moc, ale že bez sim a bez používání to bude mít stejné procento jako Huawei P30pro, který byl stejnou dobu intenzivně používám mě přijde průšvih.
Díky za info.
Včera jsem si na svém Notu všiml přesně toho samého. Mám ho cca 5 týdnů a až včera večer jsem si všiml, že mám chrastítko za 30k

. Opravdu se dá krásně rozchrastit

. Při běžném používání si toho člověk moc nevšimne, ale v relativním nehlučném prostřední a určitých pohybech to chrastění je slyšet velice dobře. Až moc dobře na můj vkus.
Koukal jsem na Samsung comunity forum, tam to vysvětlují optickou stabilizací. Čočka není při nepoužívání fotoaparátu zafixovaná. Při zapnutí foťáku už se aktivuje el.mag.mole a zvuk přestane. Říkám si proč ne, to má logiku, ale že jsem si toho na jiných telefonech s optickou stabilizací nevšiml je mi divné.

U takového Applu si tohle nedokážu představit.
Baterku mám po poslední aktualizaci určitě lepší, spokojenost.