Samsung Galaxy Z Fold4 5G & Z Flip4 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kvido79 12. 10. 2023 18:05

Říjnová aktualizace
Přílohy
Screenshot_20231012_071702_Software update.jpg
kvido79
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 21. 10. 2023 18:57

Ahoj, koupili jsme otci Flip 4 a mám problém. Chci mu nastavit vlastní vyzvánění ze starého mobilu. V menu nastavení vyzvánění kliknu v pravém horním rohu na +, odkáže mě to, že to musím povolit v nastavení - přejdu do toho nastavení a tam nevím co povolit... nějaká rada?
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Toňa 22. 10. 2023 08:26

Dzejn Dočk, Nechápu, kde je problém. Jestliže jsem to pochopil, tak jste do telefonu uložili zvuk vyzvánění, které tatínek používal na starém telefonu. Najdu to vyzvánění v hudebním přehrávači, klepnu na možnosti, vyberu nastavit jako, vyskočí nastavení a tam vyberu co chci. Jinak u postupu co píšete, by mělo vyskočit okénko na povolení přístupu k médiím, pak se vybere zvuk a potvrdit.
Toňa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ... 22. 10. 2023 08:39

Kdyz ten soubor s vyzvaneci melodii ulozis do slozky "Ringtones" v hlavnim adresari, tak se melodie objevi mezi ostatnimi, z kterych je umoznovan vyber, rovnou ji vyberes ze seznamu a nemusis to resit pres tlacitko + ani pres hudebni prehravac.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 22. 10. 2023 08:47

Díky, díky, zkusím to :-) Měl jsem na to jen 5 minut a nevyřešil jsem to.

Okénko povolení přístupu bych očekával ale neobjevilo se právě.
Po kliknutí na vyzvánění se mi objevila jen možnost Spotify a Youtube a hudební přehrávač nepoužívám, takže mě nenapadl, že tam je :-D

Zkusím to hodit do složky Ringtones a kdyby to nešlo, zkusím variantu přehrávače. Děkuji!
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 30. 10. 2023 20:21

Tak jsem tady znova.

Složka Ringtones pomohla, díík. No a ještě chtěl otec staré oznámení na SMS, zkusil jsem to nahrát zase do složky "Ringtones" a v nabídce se neobjevila. Pak ještě do jiné složky a taky nic. Přitom ta původní - na vyzvánění jde přidat i na sms, kde může být problém? Oboje mp3.

Taky jsem nenašel hudební přehrávač :-D Hledal jsem Hudba, Hudební přehrávač, přehrávač, díval jsme do složky s app od samsungu...:-D Jediné co mi to našlo bylo Spotify, Youtube a něco na rozpoznání hudby.

ten mě napadlo, že jsem nezkusil napsat: Music... :-D
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod ... 30. 10. 2023 20:23

SMS melodie ukladej do slozky "Notifications".

Ve Flip3 mam predinstalovanu appku Samsung Music, ale pouzivam Indoneskou ROM kvuli automatickemu nahravani hovoru, nevim tedy, jestli je appka Samsung Music i v Evropske ROM.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 31. 10. 2023 11:30

Joo to byla ta druhá složka, kde jsem to uložil ale ve výběru pak melodie nebyla...možná ještě zkusit restartovat mobil?
a Samsung Music umožnuje nastavit vyzvánění či tón pro sms?
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod ... 31. 10. 2023 18:13

Nevim, ja tu appku pouzivam jen na prehravani zaznamenanych telefonnich hovoru. Neni treba nic restartovat, staci to tam ulozit. A asi to pak nastavujes pres spatnou volbu v Menu, protoze me to rozhodne pro SMS nenabizi zadne melodie ze slozky Ringtones.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dzejn Dočk 1. 11. 2023 15:50

To je možný, dělal jsem to narychlo. A mohu tě poprosit, kde přesně to najdu respektive pod čím? Popř. co zadat do vyhledávače ... až pojedu kolem otce, že bych to rychle nastavil? :-D Jelikož mi to nabízelo to vyzvánění, tak jsem to asi nastavoval fakt jinde, než u SMS. Ptal jsem se otce, jestli tady nastavoval sms a říkal, že jo a bez přemýšleni jsem to přijal jako fakt, chyba :-)
Dzejn Dočk
Junior

Odeslat příspěvekod ... 1. 11. 2023 17:58

Menu > Zvuky a vibrace > Zvuk upozorneni > SIM 1 > Vlastní >

Obrázek
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvido79 15. 12. 2023 15:21

Má už někdo aktualizaci na A14? Podle prvotního nástřelu to mělo být cca 20.11. Doteď nic. Dokonce i A54 co má přítelkyně má cca už 3.týdny A14.
kvido79
Junior

Odeslat příspěvekod Toňa 16. 12. 2023 15:54

kvido 79, mají nějaký problém, aktualizace bude později.
https://themobilehunt.com/samsung-galax ... 4-tracker/
Toňa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Erzebethka 18. 12. 2023 11:59

Zdravím,
včera jsem si domů přivezla Samsung Z Flip 5 a měla bych pár dotazů, se kterými si nevím rady:

1, Klávesnice na vnějším displeji nejde stáhnout dolů (nemá tam tu šipku), lze to nějak?

2, Klávesnice na vnějším displeji nepodporuje češtinu v rámci diktování, lze jí nějak změnit, např. na Google Swift, aby toto šlo?

3, Umí tento telefon to, že když koukám např. na youtube video, tak při zavření se mi automaticky video přehodí do vnější obrazovky? Respektive lze někde nastavit "pokračování v práci z vnitřního na vnější displej"?

4, Android Car - jak se v něm vrací o jednu obrazovku zpět? Příklad: jsem v aplikaci spotify, ráda bych se vrátila na hlavní menu šipkou zpět, ale tu nevidím, musím tedy klepnout vlevo dole na návrat na obrazovku s mapou a poté ještě jednou do menu.

5, Jak se dá na zavřeném telefonu vyvolat Google Wallet, abych zaplatila s telefonem v zavřeném stavu?
Nedaři se mi to, neustále mi to píše "otevřete telefon"... ALE v jednom z videí v rámci recenzí se to slečně úplně normálně povedlo...

Děkuji
Erzebethka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ... 18. 12. 2023 12:06

Pred prilozenim zavreneho telefonu k terminalu dvakrat poklepat na vnejsi displej, aby se rozsvitil.

Jinak ale telefon v zavrenem stavu nikdy nepouzivam, nejsem masochista, zavreny stav slouzi jen k prenaseni v kapse a ten vnejsi displej je pro me defacto zbytecny.
...
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka