Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Marekmy 13. 1. 2025 19:38

Tondaa píše:Mám dotaz. U mé s23 ultra nemůžu zaboha odeslat delší sms než 210 znaků, čili necelou dvojesemesku. Pak mi to začne převádět na mms, tradiční 5tiSMSku nejsem schopnej docílit. Ani když nepoužiju diakritiku, ani když v nastavení vyzkouším všechny dostupný formáty. Klasické sms mají 160 znaků pokud se nepletu. Nevíte někdo co s tím?

Zkoušel jsem nastavit v SMS zprávách režim zadávání na abeceda GSM a lze poslat delší zprávu.
Marekmy
Junior

Odeslat příspěvekod Tondaa 13. 1. 2025 19:55

Děkuju za odpověď. Já to už taky zkoušel, mám to tak i nastavený aktuálně. Asi mám nějakou botu v telefonu. Jen fakt nevím, jakou a co s tím. Nechci používat alternativní "smskovače"..
Zkusil sem i reset appky, pořád to zlobí. Předem děkuju všem, kteří mají nějaký nápad nebo zkušenosti a zkusí poradit.
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod Marekmy 13. 1. 2025 19:58

Nouzové řešení je, poslat text ve více zprávách.
Marekmy
Junior

Odeslat příspěvekod Tondaa 13. 1. 2025 20:08

No..... případně přes sms bránu operátora, tam to funguje. Každopádně děkuju za jakoukoliv snahu poradit včetně téhle
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod peta809 13. 1. 2025 20:21

A co máš za aplikaci? Zprávy od Samsungu nebo Zprávy od Google? Protože já měl kdysi od Samsungu a byl jsem převeden na Zprávy od Google a appku od Samsungu už jsem pak nedohledal.

https://samsungmagazine.eu/2024/07/22/s ... avy-konci/
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tondaa 13. 1. 2025 20:46

Super! Ještě jednou sem appku komplet resetoval a znovu nastavil a už to funguje. Jen mi není úplně jasný, kde byla ta chyba. Možná, tam, že předtím sem po resetu zkoušel automaticky a další možnosti. Někde tam asi nějaká ta software bota je. Dík všem za snahu pomoct.

-- 13. 1. 2025 22:33 --

peta809 píše:A co máš za aplikaci? Zprávy od Samsungu nebo Zprávy od Google? Protože já měl kdysi od Samsungu a byl jsem převeden na Zprávy od Google a appku od Samsungu už jsem pak nedohledal.

Tobě to fakt komplet zmizelo? Kdyžtak můžu poslat originál apk.
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod peta809 13. 1. 2025 21:40

Děkuji, nechci, zvykám si. V nových už nebude.
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tondaa 13. 1. 2025 21:42

To jako fakt? :-|
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod peta809 13. 1. 2025 22:42

https://www.svetandroida.cz/proc-konci-samsung-zpravy/
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Jirkash 14. 1. 2025 09:24

To je rozumny a dobry krok.
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Xharry 14. 1. 2025 11:41

Lednová aktualizace je k dispozici pro S23U

Informace o aktualizaci • Verze One UI: 6.1 • Verze Android: 14 Verze: S918BXXS7CXL2 / S918BOXM7CXK4 / S918BXXU7CXK4 Velikost: 381,43 MB • Úroveň opravy zabezpečení: 1. ledna 2025
Xharry
Junior

Odeslat příspěvekod tondaskater 14. 1. 2025 19:53

Chtěl bych se zeptat na RCS, když se tu řešili ty SMS aplikace.

Já mám RCS zapnuté, otec má také RCS zapnuté - takže telefony vědí, že si mohou pomocí RCS psát - máme aplikaci Google Zprávy.

Dnes jsem zkoušel vypnout data i wifi a napsat si zprávu od otce - nebyla doručena - až když jsem zapl data/wifi.

Pak jsem zkoušel: Nastavení Zpráv a pak RCS chaty a pak - Automaticky poslat znovu jako textovou zprávu (SMS/MMS) Pokud se zprávu nedaří odeslat, můžete RCS chaty vypnout...

Zkusil jsem zase odeslat zprávu z telefonu otce (wifi) na můj (vyplá wifi/data). A zase došlo k tomu, že zpráva zůstala v otcově telefonu odeslána přes RCS (mně nedoručena). Na standardní SMS se nepředělá, prostě čeká...(asi nekonečně dlouho).

Když se u otce v telefonu na tu „odeslanou nedoručenou zprávu“ klikne - nabídne to odeslat jako SMS.

Nejde to nastavit rozumně, nebo jsem to nepochopil?

Moje představa o RCS:
a) oba tel. online - vědí to o sobě - píšou přes RCS.
b) jeden z telefonů offline - vědí o sobě „že nejsou oba telefony online“ odešle se SMS.
c)oba offline zase SMS
tondaskater
Junior

Odeslat příspěvekod Tondaa 14. 1. 2025 20:36

No je v tom fakt bordel. Taky sem nepřišel na to, jak to spolehlivě používat. Především kvůli mms, který jsou prostě zajímavý. Ale pět kaček jim za to nedám.
Tondaa
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod jjm64883 15. 1. 2025 13:17

Prostě je to dimenzováno, jako ostatně většina služeb pro smartphony, že člověk bude víceméně pořád na datech. Vážně nechápu lidi, co si kupují tyhle high-end telefony v ceně přes dvacet tisíc, ale pak je jim líto i blbé stokoruny měsíčně za nějaký menší datový tarif, raději neustále vypínají data a chodí jen přes wi-fi a pak hodiny špekulují nad tím, proč něco nejde a nefunguje.
jjm64883
Junior

Odeslat příspěvekod Tondaa 15. 1. 2025 13:30

Třeba já mám neomezený data, ale to jaksi vůbec nic neřeší. Používám klasický sms, ty totiž přijdou na všechny telefony. Spousta lidí má základní chytrý telefony a nějaký rcs a kdovíjaký nastavení absolutně neřeší, nezajímá je to. No a mě i když mám telefon za 30 je to taky jedno. Rcs je prostě nespolehlivá pitomost
Tondaa
BAN MM.cz

Předchozí stránkaDalší stránka