Samsung Galaxy S23, S23+, S23 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod komplik 20. 1. 2025 12:23

hausen píše:Jak nabíjíš? Jedeš 20-80, nebo nabíjíš do 100? Zajímalo by mě, jestli ti, co drží baterii v rozmezí 20-80 mají delší životnost než ti, kteří jedou od 15 do 100 jako já.

životnost by měla být větší u toho omezeného dobíjení, ale na životnost má daleko větší význam to jak je používaná, třeba nabíjení při intenzivním využívání přístroje.. a také jde o počet cyklů. Někdo nabíjí 1 denně, někdo nabíjí 1 za 4 dny... ten kdo nabíjí denně opotřebí baterii daleko rychleji nehledě na to zda nabíjí do plna nebo ne, prostě dělá daleko víc cyklů než ten co nabije jednou za pár dní.
Daily driver: Macbook Pro 14" M1 Pro, Surface Pro X
Gadgety: Galaxy Tab S8+, Galaxy S23 Ulta, GW4 Classic, iPhone 16 Pro, iPad 9.gen, AW7
Gaming: Desktop PC (5800x3D, RTX3060Ti). XBOX Series S
komplik
Junior

Odeslat příspěvekod hons1 20. 1. 2025 12:25

Zdravim, na s23u se mi deje to, ze po rozkliknuti odkazu\stranky zustane jen bila obrazovka.Deje se tak na prohlizeci chrome, google i samsung.
Kdyz se to stane tak na to zkusim na pc nebo jinem mobilu a tam to funguje v pohode.
Nezna nekdo reseni?
Tovarni obnoveni a reklamace zatim neprobehla-jen vymazani cache- to nepomohlo
hons1
Junior

Odeslat příspěvekod jjm64883 20. 1. 2025 13:35

komplik píše:
hausen píše:ten kdo nabíjí denně opotřebí baterii daleko rychleji nehledě na to zda nabíjí do plna nebo ne, prostě dělá daleko víc cyklů než ten co nabije jednou za pár dní.

Aha, zase ten nesmysl, ohledně toho, že u cyklu nezáleží na jeho velikosti, ale je to jakékoli nabíjení. Tak znova: jako cyklus se bere nabití od 0 do 100 %, případně součet kratších nabíjení, které dají tu stovku. A je jedno, jestli to člověk udělá během jednoho připojení nabíječky, nebo pěti.
jjm64883
Junior

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 21. 1. 2025 10:34

Máte pravdu oba, ale komplik myslel to, že když člověk využívá telefon méně a nabíjí třeba 1x za 3 dny třeba z 30 - 100% a druhý nabíjí každý den z 30 - 100% že ten co nabíjí denně má daleko víc cyklů a akumulátoru se dřív začne snižovat kapacita. Nicméně jsem viděl nějaký testy po roce a omezovat se a hlídat zda telefon nabíjím z 20 na 80% je skoro zanedbatelné a za dva roky to nesníží kapacitu víc jak o 6-10% oproti klasickému nabíjení bez uvažování.... to je horší nechávat telefon na nabíječce celou noc, i když teď už to řeší funkce nabiju na 100% a telefon se přestane nabíjet než zas padne pod 95% ;-]
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 26. 1. 2025 14:19

Zkousel tu nekdo proste neinstalovat nejakou aktualizaci? Treba ze byste byli v zahranici na datech a tak davali mesic, dva telefonu ze pozdeji? :)

Jestli ta aktualizace pockala a nebo zmizela.

U baterky bych to videl, nechat to 3 roky a pak ji proste nechat vymenit v servisu a pokracovat dal. Telefon bude tak starej, ze ho potom za 6 let mozna clovek vymeni :D
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod m.x. 28. 1. 2025 16:33

Tak nejen, že nejde eSIM + eSIM, ale ono (mi) nejde ani SIM2 + eSIM. :-/
m.x.
Junior

Odeslat příspěvekod VSA-HK 28. 1. 2025 18:17

Taky mě to zaskočilo, od S24U už to snad funguje:
Nano-SIM + Nano-SIM + eSIM + eSIM (max 2 at a time)

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13322&idPhone2=12771&idPhone3=12024
VSA-HK
Junior

Odeslat příspěvekod veptus 5. 2. 2025 08:28

VSA-HK píše:Taky mě to zaskočilo, od S24U už to snad funguje:
Nano-SIM + Nano-SIM + eSIM + eSIM (max 2 at a time)

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13322&idPhone2=12771&idPhone3=12024

jj funguje
Google Pixel 8 Pro > S23 Ultra > S24 Ultra Titanium Black
veptus
Junior

Odeslat příspěvekod hanes1 9. 2. 2025 15:56

Dobrý deň.
Doteraz som používal vždy originál fóliu na displej od Samsungu.
Keďže sa originál fólia pre S23 Ultra (EF-US918CTEGWW) už nepredáva, poznáte nejakú rovnako kvalitnú náhradu?
Fólia by nemala meniť farby, kontrast a nemala by pôsobiť ako zrkadlo pri na slnku.
Ďakujem.
hanes1
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 12. 2. 2025 14:19

mate v budiku moznost nastavenia nieco ako Citat nazov budika ?
Mne to citalo, obcas neprecitalo, to ked som menil cas budenia, tak ma napadlo ze to zaakzem a povolim . . . ale neviem najst to nastavenie aby to precitalo nazov budika... a necita ani cas . . .

Uz sa to naslo . . . . Vybavene
Naposledy upravil tululumko dne 12. 2. 2025 15:06, celkově upraveno 1
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod hausen 12. 2. 2025 15:06

V budíku dáš zvuk upozornění - vyzvánění tón a dole to tam je.
hausen
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 12. 2. 2025 20:21

Ano, uz som nasiel, je to fakt velmi intuitivne, davat precitanie nazvu a casu do volby zvuku . . .
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 14. 2. 2025 11:24

Nejaky sw, kde by som vedel zablokovat viac telefonnych cisiel ako tych 10-15 ktore dovoli samsung?
Idealne aby sa dali zablokovat aj od-do
Neviem ci by rezim nerusit bolo to prave, kedze by som potreboval blokovat cca 30 cisiel z cca 100 . . . a na zvysnych 70 davat vynimku, a nedovolali by sa ani ine cisla v zozname neuvedene
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 14. 2. 2025 16:43

m.x. píše:Tak nejen, že nejde eSIM + eSIM, ale ono (mi) nejde ani SIM2 + eSIM. :-/

A alespon normal 1x SIM + 1x eSIM ti sla? :-) Planuji to ted pouzit, tak snad jo.
Ze nepujdou 2x eSIM asi preziju, pripadne pokud staci jednu proste jen vypnout po tu dobu tak ok.
ripper6
Junior

Odeslat příspěvekod lC 14. 2. 2025 23:52

Ale to je v pořádku, jde jen sim1 a esim najednou nebo sim1 a sim2. Dvě esim ne, sim2 a esim ne. :)
lC
Junior

Předchozí stránka