Samsung Galaxy Z Fold5 5G & Z Flip5 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod panrt 25. 6. 2023 18:13

Máme tu potvrzený design pro Z Flip 5 a Z Fold 5 v plné kvalitě:
https://www.notebookcheck.net/Samsung-G ... 056.0.html

https://www.notebookcheck.net/Leaker-re ... 232.0.html

Jak můžete vidět tak se bude podobat 4ce ale vypadá přeci jen o něco lépe..
Parametry Z Fold 5

Cover display: 6.2-inch Dynamic AMOLED, 2,316 x 904 pixels (48 – 120 Hz variable refresh rate)
Internal display: 7.6-inch Dynamic AMOLED, 2,176 x 1,812 pixels (1 – 120 Hz variable refresh rate
Moreover, @_snoopytech_ expects a new 12 MP telephoto sensor to be the sole camera change. Supposedly, the 50 MP primary, 12 MP ultra-wide-angle, 10 MP front-facing and 4 MP under-display camera (UDC) cameras remain, three of which were also present in the Galaxy Z Fold3. Likewise, this year's Galaxy Z Fold still has a 4,400 mAh battery, a USB 3.2 Type-C port and IPX8 dust/water resistance, not IP58 as an earlier rumour suggested
Jak vidíme IP58 Nebude ale jen IPX8 což je škoda.

Conversely, the Galaxy Z Fold5 is slimmer and lighter than its predecessor, with @_snoopytech_ mentioning a 253 g weight, a 13.4 mm thickness and a 154.9 mm height. In comparison, the Galaxy Z Fold4 weighs 263 g, is between 14.2-15.8 mm thick when folded and is 155.1 mm tall. This year's Galaxy Z Fold retains its predecessor's 67.1 mm width when folded, though. Pricing has not surfaced yet, but equivalent information for the Galaxy Z Flip5 has now surfaced.

Cena za Z Flip 5 je stanovena na 1299€..
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod majkom 25. 6. 2023 18:30

To bude brzo v akcich, uplne minimalny update. Pixel fold hned vypada zajimave
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 25. 6. 2023 22:51

A v čem vypadá Pixel zajímavě?
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 27. 6. 2023 09:39

S ohledem na hw (ne)kvalitu pixelů bych se zrovna skládačky od googlu dost bál. Foldy jsou už v páté generaci a až na zlomky případů už jsou konstrukčně vychytané. Google má s každým pixelem hw problémy.
Jsem zvědavý, jak fold 5 vyřeší ten ohyb, jestli to bude systém kapky, tak by ohyb nemusel být tak patrný a zmizí ta mezera mezi oběma částmi. Jinak je to mírný pokrok proti gen 4 a mrzí mě, že samsung zřejmě nevylepší zásadně foťáky.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 27. 6. 2023 10:54

Prave, kdyby do fold 5 krome sd gen 2 narvali fotak z ultra, tak to ji, to by bylo zajimave..

Pixel fold dle reviews foti paradne.. paradna ale neni vydrz na baterii:(
majkom
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 26. 7. 2023 17:09

Za mě obrovské zklamání, ale co se dalo čekat.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 28. 7. 2023 15:09

Nejsem cílovka.
Nic, na co by řekl wau.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 28. 7. 2023 15:31

No cena za Flip5 je wau. Tedy ze nezdrazili, za tu cenu jsem pred dvema lety koupil Flip3.
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 28. 7. 2023 16:52

Hubené čtvrtletí pro Samsung, provozní zisk mu klesl o děsivých 95%
Samsung očekává, že zvrat přijde díky skládacím telefonům Galaxy Fold5 a Galaxy Z Flip5
https://www.mobilenet.cz/clanky/hubene- ... -95--48624
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod hurec 29. 7. 2023 20:48

Přeji jim to, ale nevím nevím.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Cave 29. 7. 2023 21:39

Samsung ukázal, jak testuje nové skládačky. Panty Flex Hinge i tentokrát vydrží minimálně 200 tisíc přeložení
https://samsungmania.mobilmania.zive.cz ... fault.aspx
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod chemer 1. 8. 2023 11:28

V předobjednávce bylo uvedeno, že pětky budou expedovány 7. 8., ale dnes se moje přeobjednávka na samsung.cz přepla do stavu odesláno. Tak to vypadá, že stejně jako při některých minulých premiérách by mohlo zařízení dorazit o něco dřív. V mém případě Fold5.
Fold6 | S24+ | Watch6 Classic | Tab A8 | Redmi Note Pro 5G
chemer
Junior

Odeslat příspěvekod mira_s 1. 8. 2023 16:59

Mám předobjednávku na alze a tam se nic neděje. Můj odhad byl, že pokud telefony už naskladnili, tak zhruba týden po představení je začnou vydávat, což by bylo zítra - a to by odpovídalo :-) Tak prosím updatuj, jestli přišel, já už se těším, ty hands-on videa na youtube mě docela nalákaly...
mira_s
Junior

Další stránka