Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod _baudis_ 24. 4. 2025 13:40

Za Samsung musím napsat jen to, že tenhle přechod byl opravdově nepovedený, ale na druhou stranu, nepamatuji si, žádný takový big problém, od Galaxy Note 7, když bouchal. I velká značka, může mít problémy, nebude sama a jediná. Od Galaxy S8 je podpora u Samsungu příkladná a na velmi dobré úrovní a vždy to byl tahoun v prvenství v dodání aktualizací. Takže můžeme ještě nadávat, ale i toho, už bylo dost. Hleďme radši dopředu.
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 24. 4. 2025 14:43

Tak věřím, že jim to trvalo čištěním a tou změnou z OpenGL na Vulkan.
One UI 8 (A16) už pilně testují tak by to mělo tentokrát rychlejší.

:hm A přidávám:

Haptické vibrace ve One UI 7 způsobuje slunce

Společnost Samsung vylepšila uživatelský zážitek prostřednictvím své nejnovější aktualizace One UI 7 mnoha způsoby, vizuálně i funkčně. Přidal lepší animace, hezčí rozostření a dokonce i několik dalších efektů haptické zpětné vazby.

Mimo jiné také haptický efekt při dosažení maximální hodnoty u posuvníků jasu a hlasitosti. Pokud tedy telefon jemně zavibruje, když je jas displeje nastaven na 100 %, nejde o chybu – je to úmyslný efekt.

Problém nastává v případě automatického jasu. Když telefon detekuje silné světlo (např. sluneční záření), zvýší jas na maximum – a tím se spustí i haptická odezva. Uživatelé pak cítí lehké poklepání do dlaně, které se může jevit jako náhodná vibrace nebo dokonce jako svalová křeč.
Působí to matoucím dojmem, zvlášť když není posuvník jasu ovládán ručně.

Není jasné, zda jde o úmyslnou funkci nebo nedopatření ze strany Samsungu. V každém případě, pokud vám telefon vibruje "bez důvodu", může za to slunce – přesněji řečeno, automatické zvýšení jasu.

www.SamsNews.cz
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
Motto: Každý Galaxy má svůj příběh. My ho známe...
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 24. 4. 2025 21:25

"Jednou z nových funkcí nadstavby One UI 7 je to, že váš telefon zavibruje, když posuvník jasu nastavíte na 100 %. Systém vám takto dá vědět, že jste dosáhli nejvyššího nastavení. Telefon s One UI 7 ale vydá vibraci i v případě, kdy dosáhne maximálního jasu v rámci automatického nastavení. To se může stát například venku na slunci nebo poblíž okna"

https://samsungmagazine.eu/2025/04/24/n ... -one-ui-7/
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 25. 4. 2025 00:31

No však píšu to samé hned výše :-D
"Ale o tom zde už dobrou čtvrt hodinu hovoříme, Mlho." :-D
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 25. 4. 2025 08:57

Píšeš v posledním odstavci, že se neví jestli se jedná o úmyslnou funkci, nebo nedopatření. Doplnil jsem pouze, že se jedná o záměrnou funkci, vlastnost.

P.S. To je prča, sranda, vtip. :-)
Naposledy upravil _baudis_ dne 25. 4. 2025 09:10, celkově upraveno 2
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 25. 4. 2025 09:05

No dobrá.
Však v pohodě ;-)

No jo, ale beru pokud to uděláš posuvníkem.
Ale proč to dělá automatika ?
K čemu to je dobré, že vím že jsem na slunci (velkém světle) ? :hm
Že by jak říkal Bohuš:
"Víš jaké je slunko sviňa ? Jaké sú tam díry ? Nečteš, nevíš !" :-D
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 25. 4. 2025 09:06

Neblbni, já si dělal srandu...prostě blbý pondělí. :-) :-)
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod vocapmen 25. 4. 2025 12:55

Nějaká menší aktualizace.
Přílohy
11zon_resized.jpeg
vocapmen
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 25. 4. 2025 13:04

Díky za info.
Ty máš SM-S921B/EUX.
Na SM-S928B/EUX přišla 23. 4. 2025 - 460.14 MB.
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod _baudis_ 25. 4. 2025 14:20

Na SM-S926B včera vyskočila EUX - S926BXXU5BYD9 kompletní opravená One UI 7 + duben zabezpečení, kdo neměl aktualizováno. Ta malá "nějaká menší aktualizace", řeší problémy proč byla zastavena aktualizace na One UI7. :-D
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
_baudis_
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 25. 4. 2025 20:20

Celkem zajímavé jak to Samsung ovlivňuje.

Může za to Samsung! Android 15 je sotva v každém 20. telefonu
www.mobilenet.cz/clanky/muze-za-to-samsung
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka Dardic 26. 4. 2025 12:30

Ahoj všiml si někdo živého zobrazení viz článek na svět androida.? Super vychytávka muselo se to uvolnit posledním udpatem.

https://www.svetandroida.cz/samsung-ziva-oznameni-android-16-aktualizace/
Jirka Dardic
BAN MM.cz

Odeslat příspěvekod peta809 26. 4. 2025 22:36

Jo, tohle je fajn funkce B)
peta809
Moderátor

Odeslat příspěvekod Polux 27. 4. 2025 10:54

Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit, proč na Fold6 po aktualizaci na A15/OUI7 vidím v informacích o baterii počet cyklů a zdraví baterie (užitečná funkce, na kterou jsem se těšil od představení A15 a která měla být součástí OS už dávno) a na S24U po téže proceduře nikoliv? To si Samsung hází korunou, na kterých modelech zpřístupní tuhle funkci?

Je mi jasné, že některé funkce se z různých důvodů na starší telefony nedostanou, ale zrovna tady to fakt nechápu. Mám doma ještě S22U a S23FE, tak jsem zvědavý, jak dopadnu tam, až jednoho krásného dne dostanou A15/OUI7 taky. Předpokládám, že stejně jako v případě S24U.
Polux
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 27. 4. 2025 12:35

Funkce se zavádí postupně - na některých trzích nebyla ani v řadě S25...
Galaxy S25 Ultra 1TB, Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka