Samsung Galaxy S24, S24+, S24 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 1. 6. 2025 22:42

Tohle je pěkný přehled.
Cit.
"One UI 7 pro jeho originalitu. Zbytek (kromě standardního Androidu 15) jsou doslova klony iOS"

Ui_test_f.jpg

Google Android 16 vs Samsung OneUI 7
Ui_test2_f.jpg

* Klikněte pro zvětšení
Zdroj: Techdroider

Jinak řada S24 dostala mimořádnou druhou aktualizaci cca. 1 GB a zatím o BETA One UI 8 je ticho.
No uvidíme... ;-)
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
Motto: Každý Galaxy má svůj příběh. My ho známe...
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 2. 6. 2025 14:08

Obrázek

BETA One UI 8 a Android 16

Předběžná zpráva zní:
Samsung by mohl spustit BETA verzi One UI 8 pro:

- Řada S24 – konec června / začátek července
- Řada S23 – začátek až polovina července

Řada S24: Na testovacím serveru bylo nahráno nové test sestavení One UI 7
Verze sestavení: S928BXXS4BYEC / S928BOXM4BYEC / S928BXXS4BYEC

Řada S23: Na testovacím serveru bylo aktualizováno nové bezpečnostní sestavení One UI 7
Verze sestavení: S918BXXS8DYF1 / S918BOXM8DYF1 / S918BXXS8DYF1
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 4. 6. 2025 12:34

Obrázek

Bezpečnostní záplata z června 2025 opravuje klíčové chyby zabezpečení
Samsung zveřejni detaily červnové záplaty A16 + One UI (2025)

Samsung ve své červnové bezpečnostní aktualizaci opravil celkem 36 zranitelností s vysokou prioritou, které byly identifikovány v systému Android. Tyto opravy byly poskytnuty společností Google a začleněny do firmwaru One UI.

Dobrou zprávou je, že červnová aktualizace neobsahuje žádné kritické ani středně závažné chyby, což svědčí o zlepšující se stabilitě a bezpečnosti systému Android.
Samsung dále informoval, že některé zranitelnosti, uvedené Googlem, již byly na Galaxy zařízeních opraveny dříve, například: CVE-2025-21485
Zároveň bylo potvrzeno, že 5 z uvedených CVE se Galaxy zařízení vůbec netýká.

Samsung Security: Dalších 19 oprav specifických pro Galaxy
Nad rámec oprav od Googlu přidal Samsung také 19 vlastních bezpečnostních oprav (SVE), které se zaměřují na zranitelnosti specifické pro zařízení Galaxy. Cílem těchto oprav je zvýšit úroveň ochrany uživatelských dat a posílit důvěru zákazníků v zabezpečení ekosystému Galaxy.

Kdy se aktualizace objeví ?
Aktualizace pro červen 2025 je momentálně ve fázi interního testování. Očekává se, že jako první ji obdrží vlajkové modely v průběhu měsíce, a následně bude rozšířena i na další telefony a tablety.

www.SamsNews.cz/new
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 4. 6. 2025 14:11

No ja teda sa sice dohovorim po cesky, ale toto mi pride nejake divne
"Bezpečnostní záplata z června 2025 opravuje klíčové chyby zabezpečení", "opravil celkem 36 zranitelností s vysokou prioritou, které byly identifikovány v systému Android", ale pritom ziadna "klicova" chyba nieje kriticka ani stredne zavazna (Dobrou zprávou je, že červnová aktualizace neobsahuje žádné kritické ani středně závažné chyby). . .
tak mi z toho vychadza klicova = menej zavazna, nezavazna
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 4. 6. 2025 15:00

Rejpale :-D (to je sranda ;-) )
Klíčová není kritická :)
Já to úplně tak špatně nevidím...
Ale asi by bylo lepší:
"Bezpečnostní záplata z června 2025 opravuje vysoké chyby zabezpečení"
i když to zní ještě více poplašně :-D

Ale jinak jsem rád, že tu máme pozorné čtenáře.

Pro úplnost kompletně:

Kritické
Žádné

Vysoké
CVE-2025-0427, CVE-2024-47896, CVE-2024-12577, CVE-2024-52939, CVE-2024-47900, CVE-2024-46974, CVE-2024-47891, CVE-2024-46975, CVE-2025-21459, CVE-2025-26456, CVE-2025-26450, CVE-2025-26452, CVE-2025-26455, CVE-2025-26458, CVE-2025-26462, CVE-2025-32312, CVE-2025-26437, CVE-2025-26448, CVE-2025-26432, CVE-2025-26449, CVE-2025-26463, CVE-2025-26443, CVE-2025-26441, CVE-2025-26445, CVE-2025-26453, CVE-2025-27038, CVE-2024-12576, CVE-2024-12837, CVE-2024-47893, CVE-2025-0073, CVE-2025-0468, CVE-2025-0478, CVE-2025-0835, CVE-2025-21424, CVE-2025-25178, CVE-2025-21486

Střední
Žádné
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod tululumko 5. 6. 2025 10:05

Nikdy som ziadne chyby v podstate neriesil, bud tam su, alebo nie, a ak su, tak velmi malo je takych, ktore moze uzivatel eliminovat nastavenim, ak vobec. Takze su dve moznosti, cakat na opravu a zit s chybami, alebo nepouzivat mobil (preventivne) kym nebude oprava . . . ale to by sme nepouzivali nikdy :-)
Len to tak sledujem zo zaujmu, nie ze by som teraz zacal hladat co ktore CVE je :-)
tululumko
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 6. 6. 2025 08:38

Dnes ráno :-)
:idea: Doporučen restart

Google_Play_f.jpg
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 8. 6. 2025 15:27

Now_Brief.jpg
Now_Brief.jpg (13.17 ) Zobrazeno 2636 krát

Funkce "Now Brief" kdysi exkluzivní pro řadu S25 s největší pravděpodobností přijde do řady Galaxy S24 a na další zařízení ?

Tarun jeden ze spolehlivých únikářů a tester ONE UI 8 tvrdí, že funkce "Now Brief" kdysi exkluzivní pro řadu S25 s největší pravděpodobností přijde do řady Galaxy S24 a Fold/Flip 6 s aktualizací One UI 8
Také tvrdí, že:
"Dostane to také více zařízení !"

Dříve některá média po exkluzivním rozhovoru se Sally - výkonnou viceprezidentkou a vedoucího týmu Framework R&D ve společnosti Samsung Mobile eXperience, napsala, že funkce "Now Brief" a některé další v jiných řadách nebudou.

A to na základě exkluzivního rozhovoru, kde Sally doslova tvrdila, že:
"Funkce umělé inteligence na zařízeních Samsung jsou rozděleny na ty, které závisí na hardwaru, a na ty, které ne. Funkce umělé inteligence, které využívají zpracování na zařízení, jako je modul osobních údajů, vyžadují pokročilé čipové sady a hardware, jako jsou ty, které se nacházejí v řadě Galaxy S25 se Snapdragonem 8 Elite.

Tato funkce vyžaduje výkonné zpracování, aby byla zajištěna optimální funkčnost. Místo toho mohou funkce jako Circle to Search běžet na starších zařízeních, protože se více spoléhají na cloudové služby, které tolik nezatěžují výkon zařízení.

U cenově dostupnějších zařízení neustále kontrolujeme potřeby uživatelů a poskytujeme cloudové funkce umělé inteligence, které lze používat na více zařízeních, aniž by bylo nutné používat pokročilý hardware. Pro hlubší zážitek z umělé inteligence na zařízeních, jako je osobní datový engine, však vyžaduje výkonnější hardware, jako je ten v řadě Galaxy S25. Snažíme se poskytovat ty nejlepší funkce podle možností zařízení a potřeb uživatele."

A jen pro zajímavost. Někteří uživatelé úspěšně naportovali "Now Brief" na zařízení S24.
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 8. 6. 2025 17:40

Pro zajímavost, na YouTube je video S9 s OneUi7 a Now brief.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jiri Schonbek 8. 6. 2025 18:22

Zdravím.
Chtěl bych se zeptat někoho zkušenějšího. Jaký přehrávač videí používáte na PC? Jde mi samozřejmě o přehrávání videa pořízeného S24 Ultrou. Moje dosavadní bádání má dosti rozdílné výsledky, kdy VLC je nepoužitelný....video je trhané, POTPlayer někdy funguje výborně, plynule, dobré barvy, někdy vůbec, MPC Player ujde, občas mírně škube. Nakonec mi zatím vychází nejlépe přehrávač medií (filmy a tv pořady) Windowsu 11, který je většinou plynulý, jen saturace barev je vždy potřeba upravit. Já teda jsem si vědom, že Samsungy trpí na takovéto občasné sekání a pády FPS, hlavně při zapnuté funkci Auto FPS, ale jak vidno ono je taky důležité na čem to přehráváte. Pokud máte někdy nějaký tajný tip, tak budu rád. Děkuji.
Jiri Schonbek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 8. 6. 2025 21:25

No ono také záleží na jakém železe se to pouští.
Já mám NB s i7 13700H s NVidia 8 MB a mám Media Player Home Cinema a jede všechno OK.
Teda zatím jsem se u žádného videa (HD/3K) s ničím podobným nesetkal ;-)

standavfr píše:Pro zajímavost, na YouTube je video S9 s OneUi7 a Now brief.

Díky za info na to se podívám :-D
Naposledy upravil EtickyKodex dne 9. 6. 2025 10:08, celkově upraveno 1
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 9. 6. 2025 05:56

standavfr píše:Pro zajímavost, na YouTube je video S9 s OneUi7 a Now brief.

Kdyby bylo vše 100% funkční, pak bych tu jednu měl, tak bych to mohl nahodit. Ještě to prostuduju.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 9. 6. 2025 15:53

Obrázek

Přinese One UI 8 funkci Agentic AI Battery Optimization pro řady S24 a S25 ?

Samsung připravuje do nové nadstavby One UI 8 optimalizaci výdrže baterie pro řady S24 a S25 využívající tzv. Agentic AI Battery Optimization.

Co je Agentic AI Battery Optimization ?
- Jedná se o chytrou AI technologii, která se poprvé objevila na modelu Galaxy S25 Edge a podle prvních testů dokáže zvýšit výdrž baterie až o 10 %
- Tato AI je schopna analyzovat způsob užívání telefonu a díky tomu automaticky vypíná nepoužívané procesy nebo optimalizuje výkon procesoru v reálném čase tak, aby šetřila energii, aniž by to ovlivnilo výkon

Proč je to důležité ?
- Prodloužená výdrž baterie
Díky real ‑ time optimalizaci má aktualizace přinést až výrazně lepší výdrž na jedno nabití.
- Méně starostí s režimem úspory
Uživatelé se nebudou muset ručně starat o režimy úspory energie – AI to zvládne sama.
- Efektivní využití hardware ‑ softwaru
Agentic AI bude těžit z nového AI‑hardwaru Galaxy S25 (a stejně tak z výkonu S24), aby navzdory vyšším požadavkům zařízení udrželo dlouhou výdrž.

Proč Samsung používá tuto AI technologii ?
Ve videorozhovoru vysvětlil Blake Gaiser (ředitel produktového managementu Samsungu), že díky této vyspělé AI optimalizaci není třeba přecházet na nové typy baterií, jako jsou křemíkovo - uhlíkové články. Tradiční lithium - iontové baterie tedy zůstávají zatím ideální volbou.
I když dle únikových informací Samsung zřejmě testuje novou generaci křemíkovo - uhlíkových baterií. Ty mají vyšší hustotu, ale jejich implementace na řadu S26 je stále nejistá.

www.SamsNews.cz/new
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 9. 6. 2025 23:03

Vstávat a cvičit :-D

Aktualizace systému Google Play
- květen
Velikost: 72 MB
:idea: Doporučen restart

Květnová aktualizace... v červnu :-D

Google_may_f.jpg
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 12. 6. 2025 20:17

Obrázek

Řada S24 dostává k červnovou aktualizaci One UI 7.0 (Android 15)

Nejnovější červnová aktualizace softwaru Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra byla vydána v Jižní Koreji.

Aktualizace zahrnuje tyto opravy a optimalizace:
- Zabezpečení
Zařízení je chráněno vylepšeným zabezpečením.
* Po aktualizaci nebudete moci přejít na starší software z důvodu aktualizace bezpečnostních zásad.

Aktualizovaný software obsahuje mimo jiné:
- Zlepšení stability zařízení a opravy chyb.
- Nové a zdokonalené funkce.
- Další zlepšení výkonnosti.

Verze sestavení: S928NKSS4BYE9 / S928NOKR4BYE9 / S928NKSS4BYE9
Velikost: 463.77 MB

:idea: V dalších zemích včetně České republiky by se mohla začít zpřístupňovat během několika hodin či dní.

:-D Rozsypaný čaj zde:

S24_Updata_06_01.jpg
Naposledy upravil EtickyKodex dne 13. 6. 2025 16:33, celkově upraveno 2
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka