Samsung Galaxy Z Fold6 5G & Z Flip6 5G - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jirkash 24. 11. 2024 19:14

Já taky nebydlím vedle jejich servisu, navíc služba zdarma, pro problematiky jako ty, Samsung jeden den vyzvedne na tvé adrese a druhý den vrátí/přiveze zpět. Takže úplně na pohodu a super servis. :-)
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 25. 11. 2024 00:09

To je zase srajdič, co zadny Fold nemá.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 25. 11. 2024 05:26

Těch servisu je po ČR dost. Zas takový problém to není.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 25. 11. 2024 06:22

No me vymenovali displej u Flipu cca mesic. Musel jsem si na tu dobu koupit novy telefon.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 25. 11. 2024 07:30

To nevím kde, osobně to je na počkání.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkash 25. 11. 2024 07:49

aaaa píše:No me vymenovali displej u Flipu cca mesic. Musel jsem si na tu dobu koupit novy telefon.

Displej a folie jsou sakra rozdílné věci.
Jinak pokud je telefon v záruce a mění se např displej na záruku, je náhradní telefon zdarma.
Naposledy upravil Jirkash dne 25. 11. 2024 16:58, celkově upraveno 1
Google Pixel 8 Pro 12GB/256GB Obsidian, Android 15, Spigen Thin Fit
Linn Nexus, Monitor Audio, Yamaha, Sony, Onkyo, Teac, Dual, JVC, Akai.
Jirkash
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 25. 11. 2024 14:50

aaaa píše:Ve vzdalenosti. Kazdy nebydli vedle jejich servisu.

O to je horší, že tohle je nejlepší podpora na trhu - např. u OnePlus je výměna standardní placená servisní oprava, kdy vám telefon vrátí v továrním nastavení do 30 dnů a posílají to kamsi do Polska...
Galaxy S23, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Buds3 Pro, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod aaaa 25. 11. 2024 20:16

Nojo, jenze tam nejsou problemy s ohybacim displejem, neni duvod reklamovat.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 26. 11. 2024 08:19

Jakože u 1+ Open nebudete nikdy muset měnit fólii? Že by popírání fyziky?
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 26. 11. 2024 10:29

Otázka je, jestli Oneplus folii má. Samsung to má řešené asi nejkvalitněji. Takový V3 od Honoru takovou folii nemá a taky display tolik nevydrží.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 26. 11. 2024 16:38

Nedávno jsem měl možnost si v Číně osahat snad všechny skládačky - Samsung má svoji tloušťku oprávněně. Protože v otevřeném stavu se měří vzdálenost mezi displejem a hranou telefonu - jednoduchým propočtem z rozměrů v zavřeném stavu dojdeme k velikosti mezery mezi displeji:
- Samsung Fold6: otevřeno = 5,6mm, zavřeno = 12,1mm, mezera mezi displeji = 0,9mm
- Samsung Fold SE: otevřeno = 4,9mm, zavřeno = 10,6mm, mezera mezi displeji = 0,8mm
- Honor Magic V3: otevřeno = 4,35mm, zavřeno = 9,2mm, mezera mezi displeji = 0,5mm
- Xiaomi Mix Fold4: otevřeno = 4,6mm, zavřeno = 9,5mm, mezera mezi displeji = 0,3mm

Takže Samsung má v zavřeném stavu mezi polovinami displeje skoro 1mm mezeru a nehrozí tak, že displej něčím propíchnete, když vám tam zůstane nějaký kamínek, či něco podobného. U čínských telefonů jsem tohle viděl poměrně často, protože:
- kvůli tenkosti používají pouze dvouvrstvé displeje - žádné FTG/UTG, či něco podobného
- kvůli tenkosti se snaží minimalizovat mezeru mezi polovinami displeje v zavřeném stavu

Takže buď budu mít odolnou korejskou cihlu, nebo čínskou tenkou placku náchylnou na cokoliv.
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Martinek282 26. 11. 2024 18:19

Tak ako už som čítal všelijaké možné obhajoby, že je to tvarovo totálne nepraktická tehla, ale toto? odletel mi dekel do tej tvojej Činy :-) Vieš ono je to tak, Samsung nepoužíva kremikové batérie v skladačkách, to je hlavný problém prečo má také rozmery a samozrejme tiež keby predný displej viac roztiahli do šírky, tak by tým pádom mohli Fold stenčiť, ale oni majú stále tu svoju debilnú politiku.
Martinek282
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eaazy 26. 11. 2024 19:31

Až uvidíte tolik skládaček s rozteklým a propíchaným displejem co já, tak se vám ten dekel možná vrátí. A to není obhajoba Samsungu, naopak - to je dané politikou a zaměřením na odolnost, čemuž nadřazují (nesmyslně) vše. Viz. Fold SE, kde ukazují, že to jde a jde to snadno.

Ps: u baterek doufám myslíte jen rozměr, resp. tloušťku, že ano? Protože to, co Číňan předvádí s bateriemi ve Foldech je katastrofa - kapacita obrovská a výdrž horší než u Samsungu...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod Martinek282 26. 11. 2024 21:49

Tak dúfam, že sa mi to nestane aj keď stále pred zavretím vnútorného displeja si asi človek všimne či na ňom nie je nejaká väčšia špina, ale boh vie, všetko sa môže stať.
Samozrejme, že som myslel kapacitu. Ja som samozrejme ešte pred kúpou svojho Honoru Magicu V3 tiež pozeral všemožné recenzie a porovnávania medzi skladačkami a po necelých dvoch mesiacoch môžem s kľudom povedať, že som veľmi spokojný, reálne používanie je niečo iné ako tie testy na nete, ktoré ukazovali každý niečo úplne iné.
Dnes do polnoci ho dobijem na 100% a zajtra o jedenástej večer tu napíšem koľko mi ostalo percent a dobu zapnutého displeja. Budem pri všetkom naschvál používať iba vnútorný displej. Som momentálne doma z práce, takže budem na ňom fungovať celý deň a uvidí sa. Sám som zvedavý.
Martinek282
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgáč 27. 11. 2024 08:13

To bude hodně vypovídající údaj :D
Zvláštní, že potřebu něco obhajovat vidím převážně u majitelů čínských značek.

Také se mi líbí tenkost Honoru, v ruce to působí lépe jak Fold, ale vzhledem ke kvalitě raději ten Fold.
orgáč
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka