Samsung Galaxy S6 a "umírající aplikace"

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Petra2800 25. 8. 2024 15:19

Dobrý den,

ráda bych poprosila někoho zkušeného kdy by mi poradil. Mám 9 let svůj mobil, který sem kupovala jako novinku skoro za 20.000,- Kč 2x v něm byla výměněná baterie v servise.

Bohužel za poslední měsíc mi přestávají fungovat aplikace, které používám spousty let a teď mi dokonce odešla i aplikace banky.

Hlásí to, že tento android nepodporuje stávající aplikaci. Za poslední 2 týdny mi odešlo 5 aplikací.

Otázky: Lze na tento mobil nainstalovat neoficiálně fungující vyšší android?
Ten mobil mi stále výkonem, foťákem vyhovuje a má skvělý display. Pomůže mi někdo na tento mobil nahrát novější android?

Děkuji.
Petra2800
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dj.kure 25. 8. 2024 15:50

Lze, ale vzhledem k dotazu bych se do toho nepouštěl. Leda poprosit někoho zkušeného (například z rodiny). Není to tak jednoduché.
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jen1k 25. 8. 2024 16:40

Ahoj, vim, ze takova otazka nepadla, ale nechtelo by to po 9 letech novy mobil? vyresilo by to vsechny problemy.
Jen1k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hurec 25. 8. 2024 17:02

Opravdu někdo řeší 9 let starý mobil? Ano stál 20t kč, už má své za sebou a proto to chce novější.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petra2800 25. 8. 2024 17:40

Finančně jsem vyčerpaná a na nový mobil prostě 20 tisíc nemam. Stáhla jsem si odina, exáče a ISO a zkopírovala do adresáře, ale jelikož mám Evropskou verzi tel. tak mi nefunguje dle návodu americký návod dle VOL-Čtečka a počkat 7 vteřin. Respektive nemam znalost jak rabotnout tel. do ODINA aby se zobrazil a provedl ten update. Nějaká rada?

Kolik % baterie musí bejt při tomhle? Zkoušela jsem to při 61% baterie. Dala jsem ho na nabiječku a počkám na 100% a zkusím to ještě jednou. Byla bych ráda za jakoukoliv pomoc. Ráda přispěji částkou na účet tomu, kdo mi pomůže se zprovozněním. Respektive bez těch aplikací ten mobil pro mně defakto má cenu jen na volání a SMS...pomozte mi prosím.
Petra2800
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 25. 8. 2024 17:45

a co třeba koupit nový mobil s nejnovějším androidem za cca 3-4 tisíce a používat do doby než bude na dražší? :-)
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petra2800 25. 8. 2024 17:49

Nebo jestli je tu někdo šikovný a poradil mi jaký mobil zakoupit aby byl co nejvíce podobný Samsungu S6? Aby měl krásný display, a kvalitní fotoaparát. Nejlépe bazarovou verzi třeba na mobil pohotovost.

Co jsem koukala tak za těch 9 let se toho hodně změnilo. Navýšila se RAM, mobily jsou podstatně větší, ale když jsem se koukla na moje rozlišení a moje snímače, co jsou v telefony od SONY tak se i dnešní XIAOMY do 5000,- Kč nemohou rovnat s tím mojim. Nebo ano? Kamarádka má nový mobil, ale fotografie z mého starého telefonu 9 let mám podstatně sytější, lepší a video ve 4K mám taktéž podstatně lepší než kamarádka.

Ano je tu Samsung za 25tisíc, ale jak jsem psala nemam momentálně fin. prostředky na telefon za "dvacku" a řešit to telefonem z druhé ruky za 2000 - 3500 tisíce se dá ta situace vyřešit?

Ráda bych ten telefón používala nadále, protože mi vyhovuje...

-- 25. 8. 2024 18:51 --

Nick Cave píše:a co třeba koupit nový mobil s nejnovějším androidem za cca 3-4 tisíce a používat do doby než bude na dražší? :-)

Doporučte něco...do 3500,- Kč budu ráda :-)

Co třeba tenhle? https://www.gamemax.cz/eshop-motorola-moto-g51-5g.html
Petra2800
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 25. 8. 2024 18:35

ta Motorola se prodávala loni v akci za 2300kč kus :D
bankovní aplikace na něm pojedou, ale jinak na focení je potřeba sáhnout hlouběji do kapsy
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Jen1k 25. 8. 2024 19:04

nejsou skladem.
Jen1k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petra2800 25. 8. 2024 19:22

Nejsou, protože jsem poslední koupila. Snad budu spokojená. :hm
Petra2800
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tade2 25. 8. 2024 21:47

Tak ať slouží :) S tím neoficiálním Androidem, kdybyste ho někdy řešila, si zjistěte, jak je to s bankami. Mám pocit, že po prehrati SW nebudou fungovat z bezpečnostních důvodů.
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 25. 8. 2024 22:05

S20 již bez podpory? Hm.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 10. 9. 2024 10:19

Vážně někdo koupí starý model bez podpory a zabezpečení? Na výběr je spousta nových skvělých telefonů za rozumnou cenu které dávno starou S6 strčí do kapsy Opravdu tahle ta rozhodnutí nechápu
renek1
Junior