Samsung cashback a podobné otravné marketingové taktiky

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rumburak3k 22. 11. 2024 09:06

Dobrý den,
zajímal by mě váš názor na cashback, výkupy atd. Které především Samsung poslední roky hojně praktikuje. Mně to přijde extrémně otravné. Je jasné, že Samsung nemůže prodávat za ceny jako Apple a proto často dělá tyto cashback a výkupové akce a jediný důvod mě napadá, že ve statistikách potom uvede že prodal 100 kusů telefonů za 20 000, ale v reálu tam byl 4 000 cashback - tzn. reálná cena 16k. Já od něj teď koupil telefon, tablet a hodinky a jsem extrémně vytočenej, že jsem musel vyplnit plno blbostí, potom kontroloval Samsung members appku a teď ještě musím počkat, až mi přijde potvrzující e-mail! A to jen abych se na nějakou slušnou cenu dostal. Upřímně teď si nakoupené přístroje chci nechat co nejdéle a potom zkusit Pixel nebo snad i ten Apple, který nemám moc rád, neb ty ceny nastřelil šílené a přitom je z mého pohledu v mnoha ohledech omezený, ale aspoň nedělá ze zákazníků pitomce.
Díky za vaše názory. :)
rumburak3k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eaazy 22. 11. 2024 15:11

Je to jen a pouze ekonomický důvod - daný obchodním modelem na daném trhu. Nic víc v tom není.
Galaxy S25U, Galaxy S23, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod jjm64883 22. 11. 2024 15:45

Tak ono jde hlavně o to, že ten Chcátsung musí mít nějakou papírovou cenu, aby si jeho uživatelé nepřipadali méněcenně. V podstatě takové poměřování penisů. Takže se někdo tváří, že má mobil za dvacet, ve skutečnosti koupený za 13 a i na to si musel vzít spotřebitelský úvěr.
jjm64883
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 22. 11. 2024 17:39

To je spis zamereno na ten typ lidi, kteri si kupuji novinky, aby jim usnadnili rozhodnuti prodat rok stary mobil, ktery funguje, a koupili si novou novinku. Ty mobily jsou tak kvalitni, ze funguji moc dlouho a zakaznik potrebuje nejaky impulz, aby se fungujiciho mobilu zbavil za bonus pri nakupu noveho.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 22. 11. 2024 19:17

jjm64883 píše:Tak ono jde hlavně o to, že ten Chcátsung musí mít nějakou papírovou cenu, aby si jeho uživatelé nepřipadali méněcenně. V podstatě takové poměřování penisů. Takže se někdo tváří, že má mobil za dvacet, ve skutečnosti koupený za 13 a i na to si musel vzít spotřebitelský úvěr.

Takže Google to samé? Xiaomi? Vivo? Atd. Všichni kromě Applu to dělají stejně...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod voughne 22. 11. 2024 19:19

Blbsi marketing ako ten v podobe cashbacku od Samsungu snad ani neexistuje. Vy si kupite vlajku za viac ako 1000 € a oni vam po roku nukaju za nu vykupny bonus 380 € :D WTF
voughne
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 23. 11. 2024 09:31

Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Junior

Odeslat příspěvekod renek1 14. 12. 2024 09:52

rumburak3k píše:Dobrý den,
zajímal by mě váš názor na cashback, výkupy atd. Které především Samsung poslední roky hojně praktikuje. Mně to přijde extrémně otravné. Je jasné, že Samsung nemůže prodávat za ceny jako Apple a proto často dělá tyto cashback a výkupové akce a jediný důvod mě napadá, že ve statistikách potom uvede že prodal 100 kusů telefonů za 20 000, ale v reálu tam byl 4 000 cashback - tzn. reálná cena 16k. Já od něj teď koupil telefon, tablet a hodinky a jsem extrémně vytočenej, že jsem musel vyplnit plno blbostí, potom kontroloval Samsung members appku a teď ještě musím počkat, až mi přijde potvrzující e-mail! A to jen abych se na nějakou slušnou cenu dostal. Upřímně teď si nakoupené přístroje chci nechat co nejdéle a potom zkusit Pixel nebo snad i ten Apple, který nemám moc rád, neb ty ceny nastřelil šílené a přitom je z mého pohledu v mnoha ohledech omezený, ale aspoň nedělá ze zákazníků pitomce.
Díky za vaše názory. :)

No na to se dá taky odpovědět, že když tě to otravuje, tak to prostě nevyužívej a jen kup a na ostatní se vykašli. Pitomce ze sebe člověk dělá podobnými výroky na adresu někoho, kdo ti tu drobnou výhodu poskytuje.
Někdo dostane šanci koupit levněji a je mu za těžko udělat pár kroků k získání slev. :roll:
Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB/512GB Titanium Black
Folie S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=6EtopHzd40Y
Sklo S24Ultra: https://www.youtube.com/watch?v=7Vap9u8T7aU
Nativní nahrávání hovorů: https://www.youtube.com/watch?v=A9LRnRvuee4
renek1
Junior