Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 13. 5. 2025 18:39

Ha - to mně uniklo, ale když jsem šel kolem Samsungu raději jsem nakoukl.
Ani ta reklama tam není :-D
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
Motto: Každý Galaxy má svůj příběh. My ho známe...
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod jossec 13. 5. 2025 18:50

EtickyKodex píše:Samsung odhalil Galaxy S25 Edge - S26 Edge už je v přípravě

Prodeje Galaxy S25 mohou rozhodnout o budoucnosti Edge modelu
Samsung plánuje v roce 2025 dodat na trh přibližně 37,7 milionu kusů řady Galaxy S25.
Z toho:

13,6 milionu připadá na standardní model,
17,4 milionu na Ultra verzi,
a pouze 6,7 milionu na model Plus.

Tato nízká cílová čísla pro model Plus potvrzují, že jeho obliba je menší než u ostatních verzí – a právě proto může Edge model převzít jeho místo.

S26Edge.jpg

nedivím se že obliba Plus verze je menší, když cenovka oproti standardnímu modelu je dle mě přepálená a krom velikosti displeje a baterie nic zásadního navíc nenabízí
jossec
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 13. 5. 2025 19:04

ICE CAT:
Ačkoli Galaxy S25 Edge nemá teleobjektiv, ISOCELL HP2 je velmi silný, takže i při zvětšení na 5x je kvalita obrazu stále dobrá.
1x,2x,4x,10x

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

* (klikněte na každý obrázek pro zvětšení)
www.SamsNews.cz

Tip dne: Pokud nevíte, jak tenký je S25 Edge, vytáhněte pero S Pen a budete to vědět.
Hláška dne: Proč ikona baterie vypadá jako pilulka a moje oznámení vypadají jako tampony ?
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 14. 5. 2025 08:09

Jestli zaříznou plusko, tak u mě návrat k Samsungu nehrozí. Malá je pro mě malá, ultru nevyužiju, platit za něco, co nevužiju nebudu a telefon s půlkou baterky (edge) nechci. Realme GT7 má mít 10000 baterku při tloušťce kolem 8,5mm a váze 215g, nic nebrání Samsungu použít baterku běžné kapacity do tenkého telefonu.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tade2 14. 5. 2025 08:44

Tak brání jim průser s Note 7 respektive opatrnost, kterou po tom zavedli. To je ale samozřejmě neomlouva a je to jejich problém. Předpokládám, že tento model je ještě těsně před zlomem, kdy i Samsung začne implementovat nový typ akumulátorů. Za mě je to taky zbytečný model, ale zákazníky si najde. Kapacita 3900 mAh je fakt slabá...
Tade2
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 5. 2025 09:28

standavfr píše:Jestli zaříznou plusko, tak u mě návrat k Samsungu nehrozí. Malá je pro mě malá, ultru nevyužiju, platit za něco, co nevužiju nebudu a telefon s půlkou baterky (edge) nechci. Realme GT7 má mít 10000 baterku při tloušťce kolem 8,5mm a váze 215g, nic nebrání Samsungu použít baterku běžné kapacity do tenkého telefonu.

Realme GT7 má 7200mAH baterii v Číně, evropská verze (vycházející z Neo7) bude mít 7000mAh - kde píšou něco jiného?

Jinak Samsung přesně toto udělá - jelikož čínští výrobci vysokými kapacitami pouze kryjí NEoptimalizaci SW, půjde Samsung u SiC baterií cestou lehkého navýšení (o cca 10%), telefony zhubnou na tloušťce a výdrž bude obdobná, protože telefon bude SW řádně optimalizován. Taková je idea...
Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 14. 5. 2025 09:38

https://smartmania.cz/realme-vyrobilo-telefon-s-10000mah-baterii-rozmery-ma-jako-bezny-smartphone/
Troufám si tvrdit, že Oppo má nadstavbu odladěnou dost podobně jako Samsung.
Naposledy upravil standavfr dne 14. 5. 2025 09:50, celkově upraveno 1
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 14. 5. 2025 09:50

Aktualizace Log Video pro přední kameru by se mohla brzy objevit v řadě Galaxy S25
Nyní nové informace naznačují, že podpora přední kamery pro Log Video bude pro telefony Galaxy S25 k dispozici v nadcházející aktualizaci.
Tato nová podpora by mohla být pro tato vlajková zařízení k dispozici s aktualizací z června 2025.
To znamená, že příští aktualizace může být zásadní.

Na testovacím serveru bylo aktualizováno nové beta sestavení One UI 8
Verze sestavení: S938BXXU3ZYEF / S938BOXM3ZYEF / S938BXXU3BYEF

One UI 8 by mohlo dát Now Brief také hlas
Podle posledního test firmwaru One UI 8 budete moci Now Brief také poslouchat, nejen číst.
Bude se přirozeně jmenovat Listen Brief.
Uživatelé si budou moci vybrat mezi hlasovými enginy Samsungu a Googlu a ovládat přehrávání pomocí funkcí jako pauza, opakování nebo zastavení.
Samozřejmě, Now Brief stále postrádá spoustu potenciálně užitečných věcí, ale ty by měli být přidány někdy později.

ICE CAT:
Věřili byste, že tohle pořídil S25 Edge ?
Přestože nemá teleobjektiv, hlavní fotoaparát je lépe optimalizovaný než u S25 Ultra.

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

* (klikněte na každý obrázek pro zvětšení)

www.SamsNews.cz/new
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 5. 2025 11:08

standavfr píše:https://smartmania.cz/realme-vyrobilo-telefon-s-10000mah-baterii-rozmery-ma-jako-bezny-smartphone/
Troufám si tvrdit, že Oppo má nadstavbu odladěnou dost podobně jako Samsung.

Aha, vy myslíte koncept, nikoliv reálný telefon.

Já nemluvil o odladěnosti, ale o optimalizaci - a je logické, že s tou si nemusí čínští výrobci s jejich vysokokapacitními bateriemi dělat starosti. Protože ani v syntetických testech nedokáží tuto kapacitu využít - kdybych vzal jako etalon S25U s 5000mAh (4855mAh jmenovitá), tak ve standardizovaném testu má 14h49m. Takže baterie 6000mAh (+20%) by měla znamenat 17h47m. Baterie 6500mAh (+30%) by měla znamenat 19h16m. Baterie 7000mAh (+40%) by měla znamenat 20h45m, atd. A žádné takové výsledky nemá ani Oppo, ani 1+, ani Vivo...
Galaxy S25 512GB, Galaxy ZFlip3 OlympicEdition 256GB, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Ring, Galaxy Buds3 Pro
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 14. 5. 2025 11:47

Xiaomi 15 Ultra nesouhlasí, baterka větší o necelých 10% a výdrž lepší o víc jak 10%. Možná vyjímka, možná náznak trendu. Víc se v tom babrat nehodlám, mám doma oboje a můžu srovnávat reálné zkušenosti, ne jen čísílka vyčtená z netu.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 14. 5. 2025 12:21

Tak tak... Čína se u nových procesorů s výdrží o dost polepšila.
A už jsme oba o tom psali zde:
https://forum.mobilmania.zive.cz/viewtopic.php?f=30
www.SamsNews.cz

EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 5. 2025 12:35

Určitě, netřeba se v tom babrat - optimalizace Samsungu je prostě nejlepší na trhu (protože mu s "malými" bateriemi ani nic jiného nezbývá) - my už jsme si "čísílka" porovnávali a vaše tvrzení, že S25U dá maximálně 9h SoT v průběhu jednoho dne (cca 17-18h provozu), jsem vám vyvrátil...

Ale neberte to jako obhajobu Samsungu, to v žádném případě - já osobně jsem spíše naštvaný na čínské výrobce, že svým přístupem "...máme o 20-40% větší baterku, ale vydržíme o 5-10% déle..." nenutí kostlivce Samsung/Apple k rychlé reakci a k nějaké inovaci. Osobně jsem letos čekal, že všichni s 6000mAh a více budou v recenzích chváleni za 2denní výdrž s 12h SoT a více. A že to právě donutí ty konzervy z Koreje a USA k tomu, něco začít dělat. Ale prostě se nic neděje, protože to prostě není potřeba...

A doufám, že si Samsung s 4400mAh ve Foldu7 (který je výrazně větší než Fold6) pořádně nabije a donutí ho to něco dělat...
Eaazy
Junior

Odeslat příspěvekod orgáč 14. 5. 2025 13:48

Plánujete jít někdo do S25 Edge? Na německém Samsung shopu je za 1250 s 512GB pamětí.
Pokud to vydrží o něco více jak Fold6, tak bych to asi zkusil...ten form faktor se mi líbí a bude to i lépe fotit.
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod hurec 14. 5. 2025 13:53

Nějak nevidím důvod. Naopak chtěl bych klidně 6500mAh baterií. Já vždy vše hodím do škaredého obalu.
hurec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Eaazy 14. 5. 2025 14:00

orgáč píše:Plánujete jít někdo do S25 Edge? Na německém Samsung shopu je za 1250 s 512GB pamětí.
Pokud to vydrží o něco více jak Fold6, tak bych to asi zkusil...ten form faktor se mi líbí a bude to i lépe fotit.

Popravdě si tu tloušťku v jedné ruce nedokážu moc představit - Fold s podobnou tloušťkou v otevřeném stavu (téměř) vždy držím v obou rukách. A malá S25 mi bez krytu přijde jak tenoučká hračka pro děcka.

S25E je ještě tenčí než malá S25 a hlavně co do plochy je to mnohem větší telefon a stejnou hmotností. Já si to v ruce asi nedokážu představit...
Eaazy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka