spree2 píše:Mám S25 Ultra a chcel by som sa spýtať na 2 veci:
- keď telefonujem na hlasný odposluch, tak pri priblížení tváre k hornému reproduktoru sa reproduktor vypne a hlas protistrany ide len zo spodného repráku. Je to normálne správanie? Dá sa to nejako nastaviť, aby išiel zvuk vždy z oboch reproduktorov?
- pri telefonovaní na hlasitý odposluch mám dojem, že protistranu na maximálnu hlasitosť počuť relatívne tichšie. Ale hlasitosť pri prehrávaní videa, kde je takisto ľudský hlas je o dosť hlasnejšie, až veľmi hlasné. Majú to tak všetky Ultry? Ak áno, je to možnosť niekde nastaviť?
Je to normální chování. Je to záměrná ochrana proti zpětné vazbě (pískání), která by mohla vzniknout, kdyby šel zvuk do horního repráku blízko mikrofonu a tváře.
Nedá se to vypnout v běžném nastavení. Není v systému možnost říct: „nech hlas jít i z horního repráku, i když jsem blízko“. Jedině pomocí pokročilých zásahů jako root/ADB, což se běžně nedoporučuje.
A hlasitý odposlech:
Ano, tohle je u některých modelů běžné. Telefon totiž používá jiný zvukový profil pro hovory a jiný pro média (jako jsou videa nebo hudba). Hovorový reproduktor (i přes hlasitý odposlech) je laděn jinak než hlavní reproduktory pro média. Hlasitost hovoru je často softwarově omezená kvůli ochraně sluchu a kvůli srozumitelnosti.
Možnosti řešení / nastavení:
1. Zkontroluj nastavení hlasitosti pro hovory zvlášť:
Během hovoru zvedni hlasitost pomocí tlačítek – zvyšuje se pouze hovorová hlasitost, ne ta mediální.
2. Zkuste v Nastavení > Zvuky a vibrace > Hlasitost – ale tam většinou nastavuješ jen média, vyzvánění apod., ne hlasitost hovoru.
3. Použij aplikaci jako „Sound Assistant“ (od Samsungu):
Ta umožňuje pokročilejší nastavení zvukových kanálů. Můžeš si v ní nastavit různé hlasitosti pro různé aplikace nebo situace.