Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze

O mobilních telefonech značky Samsung

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 18. 6. 2025 06:39

Já osobně pár telefonů už zkusil a Xiaomi bych si koupil, kdybych vybíral nějaký telefon kolem 5tis, ale jako nad 10tis už je to nesmysl. Jednak za ty peníze jde vybrat v konkurenci lepší telefon a bez reklam :mrgreen: a taky poruchovost, když za mnou někdo přijde, že mu nejde telefon zapnout, či že mu přestalo fungovat tohle tamto, tak to z 99% je právě Xiaomi a dále nebudu podporovat někoho, kdo jen kopíruje a nevymyslí kloudně nic svého, nebo jen zlomek určitých věcí. Ale toto je každého věc a jen můj osobní pohled, každý to má jinak.
Díval jsem se do banky kolik mám od června 2023 registrovaných telefonů a je to přesně 19 kousků :mrgreen: tak přehled trošku mám a pokud dražší (20k a více) standardní telefon, tak bych volil pouze Samsung a Apple, ale nejdéle co mi telefon vydržel cca 9 měsíců tak byl kupodivu Honor Magic6 Pro :shock: :-[
Teď například testuji Motorolu Edge 50 Neo a byl jsem celkem překvapený, jak se telefon (bez akce za 10 000,-) může sekat, jaký může mít bugy a jak je někdy opravdu dost pomalý, nevím, jestli jsem už "zkažený" z vlajek, ale toto za 10tis je opravdu přestřelené. Možná by se místo parfému kterým *****í každý telefon mohli věnovat lepší optimilizaci :mrgreen:
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 18. 6. 2025 08:02

tululumko píše:po aktualizaci na UI7 došlo defaultně k přenastavení dlouhého stisku vypínacího tlačítka na Gemini (nebo asistenta)
Ano, aj to je k *****, preco to nedali ako info obrazovku s volbou pri prvom dlhom stlaceni po aktualizacii? A jasne ze aj do menu . . . Preco to tam rovno *****? Uz som to niekolkym prehadzoval, ktori nevedeli vypnut/restartovat telefon . . .
A co 2 notifikacie a tretia gulicka? Velice inteligentne, dufam ze si to dal Samsung patentovat, aby taku stupiditu nikto iny nemohol pouzit.

Mám tři notifikacni ikony a čtvrtou guličku a myslím, že je to víc než dost. Točíš se o kolo toho takřka každý příspěvek

A kdo není schopný jednoduše najít vypínací tlačítko a nebo si přenastavit některé věci, ten by snad neměl ani vycházet na ulici, aby se mu něco nestalo. Netvrdím, že každý musí mít dokonalé znalosti s nastavením, ale od toho je třeba i AI, která ti takřka vše vysvětlí do detailu..... Teda pokud to takový uživatel vůbec umí spustit. Navíc má každý v telefonu i nápovědu..... Ale zase,.... to by to lidi museli umět používat. No ono je lepší si spíš postěžovat
Naposledy upravil renek1 dne 18. 6. 2025 08:04, celkově upraveno 1
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 18. 6. 2025 08:02

Podle mě je dost problém mediatek, mám Edge 50 fusion a funguje normálně, švagrovo neo dělá co píšeš. S reklamama u poca uvidím, všechno jsem nastavil a nepotřebné věci odinstaloval a zatím reklamy 0. Moje zkušenost se Xiaomi z okolí je taková, že ty levné jsou bída, dražší relativně v pohodě a po zásahu bez reklam.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pan_Lukas 18. 6. 2025 08:18

jo jo, Mediatek moc nemusím a klidně bych se přikláněl k této variantě :-)
Ty dražší Xiaomi nemusí být špatný, ale já bych za více peněz volil jiného výrobce :-)
pan_Lukas
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod standavfr 18. 6. 2025 08:21

Dražší myslím max do 15, víc bych za to taky nedal. Když on jiný výrobce teď momentálně uz čtečku, qhd displej, 512 uložiště a snap 8 gen.3 za 12500 nemá. Chtěl jsem to zkusit tak zkouším.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 18. 6. 2025 11:08

Tady jen další polínko k tomu, co jsem už psal o tom, že každý výrobce má někdy s distribucí nového androidu problém. Minule Pixel s čistým androidem 16 a teď Čína která asi jen tak hned taky nebude. To Samsung to asi s novým Foldem dá i s OneUI.
Chvilku jsi dole, chvilku nahoře.
https://xm.cz/blog/na-android-16-si-maj ... once-leta/
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 18. 6. 2025 11:31

Nějak se nám zaseklo vydávání sestavení BETA verzí One UI 8 Android 16.

Nový Samsung Good Lock
• Vylepšena viditelnost nových příspěvků pro lepší čitelnost.
• Vylepšená celková stabilita aplikace pro plynulejší uživatelské prostředí.

Obrázek

standavfr píše:https://www-sammyfans-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.sammyfans.com/2025/05/06/samsung-had-a-tough-time-shaping-new-battery-icon-for-one-ui-7-0/amp/?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQIUAKwASCAAgM%3D#amp_tf=Zdroj%3A%20%251%24s&aoh=17502206058876&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.sammyfans.com%2F2025%2F05%2F06%2Fsamsung-had-a-tough-time-shaping-new-battery-icon-for-one-ui-7-0%2F
Slovy klasika, čím víc se s exkrementem mažeš, tím víc páchne.

A pak se o tom i píše :-D
Batt_cl_f.jpg

pan_Lukas píše:Já osobně pár telefonů už zkusil a Xiaomi bych si koupil, kdybych vybíral nějaký telefon kolem 5tis, ale jako nad 10tis už je to nesmysl. Jednak za ty peníze jde vybrat v konkurenci lepší telefon a bez reklam :mrgreen: a taky poruchovost, když za mnou někdo přijde, že mu nejde telefon zapnout, či že mu přestalo fungovat tohle tamto, tak to z 99% je právě Xiaomi a dále nebudu podporovat někoho, kdo jen kopíruje a nevymyslí kloudně nic svého, nebo jen zlomek určitých věcí. Ale toto je každého věc a jen můj osobní pohled, každý to má jinak.
Díval jsem se do banky kolik mám od června 2023 registrovaných telefonů a je to přesně 19 kousků :mrgreen: tak přehled trošku mám a pokud dražší (20k a více) standardní telefon, tak bych volil pouze Samsung a Apple, ale nejdéle co mi telefon vydržel cca 9 měsíců tak byl kupodivu Honor Magic6 Pro :shock: :-[
Teď například testuji Motorolu Edge 50 Neo a byl jsem celkem překvapený, jak se telefon (bez akce za 10 000,-) může sekat, jaký může mít bugy a jak je někdy opravdu dost pomalý, nevím, jestli jsem už "zkažený" z vlajek, ale toto za 10tis je opravdu přestřelené. Možná by se místo parfému kterým *****í každý telefon mohli věnovat lepší optimilizaci :mrgreen:

19 to je slušný číslo :-D

Já se musím Xioami zastat.
Na stole mně leží můj MI 9 jeden z nejlepších telefonů co jsem měl.
Bez jediného problému a reklamy.
Klidně by na něm běžel s přehledem A16 (Snapdragon 855 + 6 GB RAM).
Pokud by Xiaomi vydalo nový model s XRING O1 a bez foto ploten.
Třeba ve stylu Mi 9 (viz foto) nebo Pixel tak je to klidně vážný adept na vyzkoušení.

:arrow: Jsou tady bohužel tací, kteří píší a linkují o Xiaomi a nevědí, že Xiaomi postupovalo ve vydávání nového Androidu cca stejně :-)
:idea: Na tom vidíte, že informace mohou nejen pomáhat, ale i neprospívat.
Je potřeba dobře vážit co je zveřejňováno a pokud nejsou k dispozici všechny informace, zveřejnění odložit do doby jejich zjištění a doplnění.

:arrow: A potvrzuje to i komentář pod článkem:
Xi_comm.jpg
Xi_comm.jpg (8.86 ) Zobrazeno 1721 krát

Xi_mi_9_f.jpg
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 18. 6. 2025 12:11

renek1 píše:Tady jen další polínko k tomu, co jsem už psal o tom, že každý výrobce má někdy s distribucí nového androidu problém. Minule Pixel s čistým androidem 16 a teď Čína která asi jen tak hned taky nebude. To Samsung to asi s novým Foldem dá i s OneUI.
Chvilku jsi dole, chvilku nahoře.
https://xm.cz/blog/na-android-16-si-maj ... once-leta/

To chceš srovnávat vydání nového modelu a aktualizaci starších? No, u tebe už mě nepřekvapí asi nic.
Nevím, čemu na tomhle nerozumíš.
Tento harmonogram odpovídá zavedeným postupům Xiaomi, které obvykle vydává velké aktualizace své nadstavby několik měsíců poté, co Google uvolní stabilní verzi Androidu. Je to logické, protože integrovat tolik novinek do tak složitého systému, jakým je operační systém telefonu, zkrátka vyžaduje čas a pečlivost.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 18. 6. 2025 12:34

Nevím čemu nerozumíš na tom když píšu, že každý má občas nějaký zádrhel, nebo něco o čem články rády informují a dělají z toho něco co to ani není, stejně jako někteří uživatelé tady.

@EtickyKodex
Sorry já si neuvědomil, že jen ty máš zaručeně ověřené a relevantní informace od zdrojů a že jsi v té úzké skupince.
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 18. 6. 2025 12:39

Nejsem a nemám ;-)
Ale to o Xiaomi je totální nesmysl :-)

Ale raději bychom se měli vrátit zpět k:
"Samsung Galaxy S25, S25+, S25 Ultra - obecná diskuze"

Pro zajímavost.
iOS 26 vs One UI - LockScreen
Ty veliké hodiny :-D

Ios26_lock.jpg
EtickyKodex
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 18. 6. 2025 14:13

renek1 píše:Nevím čemu nerozumíš na tom když píšu, že každý má občas nějaký zádrhel, nebo něco o čem články rády informují a dělají z toho něco co to ani není, stejně jako někteří uživatelé tady.

@EtickyKodex
Sorry já si neuvědomil, že jen ty máš zaručeně ověřené a relevantní informace od zdrojů a že jsi v té úzké skupince.

Jaký zádrhel prosím pěkně z toho článku vyplývá, když je na konci napsáno, že je to běžná a každoroční situace? Co v tom članku jde vyložit jako nepravda? Mě to připadá, že sis jen potřeboval za každou cenu kopnout, ve finále ses kopnul sám.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renek1 18. 6. 2025 14:29

Jediný kdo stále kope jsi tu ty a navíc ani jeden z těchto telefonů Samsung nevlastníš
renek1
Junior

Odeslat příspěvekod standavfr 18. 6. 2025 15:48

Naštěstí vlastník Samsungu řady S24 může chodit diskutovat do vlákna S25 protože ty telefony jsou až na pár detailů stejné. Možná by se chytil i vlastník S23. Telefon vlastním, faktura je psaná na mě, používá ho manželka. Svůj telefon můžu půjčit komu chci. Snažím se, aby moje příspěvky byly z velké části objektivně kritické, založené na faktech a uživatelské zkušenosti, snažím se nechovat se arogantě a snažím se naslouchat potřebám druhých a ty potřeby pochopit. Někdy ujedu, za což se omlouvám, ale fakt nemám potřebu do něčeho kopat. Dovolím si tvrdit, že ani jedno se o tobě říct nedá. To jsem se ale pěkně pochválil. No co, nikdo jinej to za mě neudělá.
Naposledy upravil standavfr dne 18. 6. 2025 20:17, celkově upraveno 2
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EtickyKodex 18. 6. 2025 19:25

No konečně.

Řada Galaxy S25
Na testovacím serveru bylo aktualizováno nové BETA sestavení One UI 8
Verze sestavení: S938BXXU4ZYF7 / S938BOXM4ZYF7 / S938BXXU4BYF7
Velikost: 878.00 MB

Obsahuje:
- Nová verze Fotoaparátu 16.0.00.26

- Nová verze verze UI Home 17.0.00.139