E51 - nefunkční MMS u Vodafone

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MMKS 1. 8. 2008 10:35

Mám Nokii E51 zakoupenou od Vodafonu, tedy i nastavenou na jejich sítě. Mám ale problém s příjmem MMS. Někdy pouze přijde textová zpárva, že si MMS můžu vyzvednout na serveru, a jindy pokud přijde s možností stažení tak zpráva stáhnout nejde s tím, že není definovaný přístupový bod. Zkusil jsem vybrat všechny nabízené varianty (GPRS, MMS,WIFI) ale vždy to stejné.Stejné je to i při posílání.
Byl jsem to řešit ve Vodafonu, ale tam si s tím prodavač nevěděl rady a tvrdil, že je to na reklamaci telefonu. Jiné datové služby ale fungují bez problému, MMS neužívám, jen teď v době dovolených mi někdo nějakou občas pošle a proto se mi to nechce řešit tak radikálně. Nemá s tím prosím někdo zkušenosti? Děkuju
MMKS
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 1. 8. 2008 10:57

1) zjisti, zda v samoobsluze máš MMS aktivní
2) v nastavení MMS je potřeba zvolit profil MMS, v nastavení konfigurace definovat nastavení Vodafone
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod AiR 1. 8. 2008 21:37

Ahoj, mas nejnovejsi FW v telefonu?
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dejvidek 1. 8. 2008 22:16

Jestli se nepletu, tak pro brandovanou E51 není žádný nejnovější software - pořád stejný od začátku prodeje.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod AiR 1. 8. 2008 23:15

Ja myslim, ze je. Nemusi byt na NSU, ale v servisu by ho mit meli.
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MMKS 2. 8. 2008 08:43

firmware nový nemám, mám ho ve stavu jak jsem ho tot léto zakoupil. Ale že by toto byla chyba FW? To by snad potom nefungovali MMS nikomu a Vodafone by na to musel nějak reagovat? Službu MMS nastavenou mám.
MMKS
Junior

Odeslat příspěvekod AiR 2. 8. 2008 09:04

Chyba muze byt opravdu v FW, radim zajit do servisu.
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radim441 2. 8. 2008 10:04

Ahoj, je to jednoduché. Měl jsem ten samý problém s mojí E51 od Vodafonu. Ten jejich přístupový bod MMS v mobilu je špatný. Je třeba si nadefinovat nový MMS bod dle stránek Vodafonu. http://www.techforum.cz/
radim441
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xcookx 2. 8. 2008 10:53

Presne tak maji tam uz od vyroby spatne nastaven profil MMS zadej si ho tam znovu a nastav ho na vychozi.
E51 neni,N79 neni,SE W200i,zaloha 6210,Samsung s5230,HTC Desire,iPhone 4s
xcookx
Junior

Odeslat příspěvekod MMKS 2. 8. 2008 18:29

děkuju
MMKS
Junior