kolalok píše:S tou synchronizací nevím, u mě funguje bez přerušení.
Ale potíže s GPS jsem zaznamenal také - dlouhé čekání na fix, dokonce padání aplikací používajících GPS. Měnil jsem dvě věci a nějakou dobu se zdá, že je po problému.
1) adresa a-gps serveru. Přednastavený server supl.nokia.com už není v provozu. Nyní mám nastavenou adresu supl.google.com (Ovlád. panel - Nastavení - Obecné - Poloha - Server zjišťování polohy).
2) doinstalování nových certifikátů (Ovlád. panel - Nastavení - Obecné - Zabezpečení - Správa certifikátů - Autorizační certifikáty). Každý certifikát je vydán s omezenou dobou platnosti a některým certifikátům nainstalovaným spolu s firmware už platnost vypršela.
Pro komunikaci s a-gps googlu je potřeba mít platný certifikát "GeoTrust Global CA". Mimochodem, stejnou autoritu používá třeba i mail.google.com, tak třeba se nakonec díky tomu rozjede i ta synchronizace.
Návod na instalaci nového certifikátu je vlastně také už v tom mém
původním odkazu. Stručně
[list]
[*] smazat starý certifikát - pokud v seznamu najedu na certifikát a dám Otevřít, zobrazí se zpráva "Prošlý certifikát" - takový můžu s klidem odstranit (klávesa s křížkem).[/*]
[*] získat nový certifikát ve formátu DER, soubor musí mít příponu ".cer". To je možné několika způsoby, nejpraktičtější se mi zdá vyexportovat ho z prohlížeče. Firefox to umožňuje, nevím jak jiné.[/*]
[*] soubor nahrát na paměťovou kartu telefonu a ve správci souborů ho otevřít; nebo poslat do telefonu přes bluetooth[/*]
[*] potvrdit uložení certifikátu a použití pro "Internet" a "Kontrolu certifikátů online"[/*]
Dobrý večer, předem velmi děkuji za odpověď a snahu pomoci.
Bohužel, zdá se, že se s mojí E52 budu muset s těžkým srdcem definitivně rozloučit (synchronizace pracovní pošty a kalendáře je pro mě nejzásadnější funkcí).
Zjistil jsem ve webovém rozhraní aplikace Outlook (ve kterém přistupuji k poště), že poslední synchronizace v telefonu proběhla 15/6 v 5:04. Od té doby nic.
Při pokusu o připojení je v protokolu synchronizace: Systémová chyba. Opakujte akci později (myslím, že tak tomu bylo i minule), kolečko synchronizace se roztočí tak na dvě vteřiny a pak už je tam jen zelené, neanimované (připojeno, nesynchronizuje).
Volal jsem IT správci, jestli nebylo kolem tohoto data něco měněno, zejm. zabezpečení nebo tak podobně., bylo mi řečeno, že ne (a teď prosím omluvte moji PC negramotnost při přepisu jeho sdělení) - jen poštovní server je pravidelně aktualizován (pochopil jsem běžnými aktualizacemi Windows) a některá může způsobit, že se takto stará zařízení již na server nepřipojí.
Co mě zaujalo je, že při zakládání účtu a pokusu o první synchronizaci se vždy nabídne přijmutí certifikátu: "Webová stránka poslala certifikát, který není ověřen. Přesto přijmout?" (Vydavatel je Terena SSL High Assurance CA 3, TERENA, NL, Noord-Holland, Předmět: www naší firmy a její název, platnost do 19.10. 2017). Telefon mi však nabídne přijetí "pouze jednou", dříve šlo "přijmout trvale." Synchronizace ale neproběhne vůbec.
Jinak A-GPS jsem zkoušek s googlem již před tím a ačkoliv mám "GeoTrust Global CA" aktuální, problém se nevyřešil.
No, ještě nějakou dobu pozkouším, ale pak asi pošlu E52 na zasloužený odpočinek
Každopádně Vám velmi děkuji, že jsem díky Vaší radě mohl prodloužit její život o bezmála 2 roky.
Hezký den