Nokia naviguje zdarma

O mobilních telefonech značek Nokia i Microsoft

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dr.Nula 5. 5. 2010 20:14

Žádám vás znovu o radu. Nedaří se mi do E52 stáhnou do navigace hlas pro navigaci. Njde mi to přes telefon ani přes map loader. V map loaderu v sekci voices nic nemám. Předem děkuji za radu.
Dr.Nula
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 5. 5. 2010 21:52

V nové verzi Map loaderu je asi nějaká chyba, taky tam nemám žádné hlasy a přitom ve starší verzi byly všechny jazyky dostupné. Naštěstí mi v telefonu zůstal hlas z původní instalace.
Zkus sehnat někoho, kdo má hlas už na kartě a normálně to přes PC překopírovat na svou.
tombas
Junior

Odeslat příspěvekod Dr.Nula 8. 5. 2010 08:19

Jo asi to tak budu muset udělat,ale bohužel neznám nikoho,kdo by měl takovek telefon ze kterýho bych zkopíroval. :-- A ještě se zeptám,kdybich případně našel někoho, kdo by to měl,tak do jakého adresáře to mám zkopírovat. Nebo budu muset počkat na novou verzi map loadru. Nechápu,proč to zprovozňujou když to nejde jak má. ale díky za radu. ;-) A taky jsem četl,že přes ten loadr se dá zjisti jaké mapy jsou v telefonu a manipulovat s nimi,myslim jako mazat a tak dále a to mi tam taky nejde,takže tato verze je asi uplně na *****. Já se straším tedy namám zkušenosti,ale myslím si to tak.
Dr.Nula
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 8. 5. 2010 21:45

Já mám ten hlas uložený v adresáři cities>diskcache>voices>czech-f
manipulovat s mapama ve founu mi nejde, jen kompletně vymazat a nahrát nové vybrané.
tombas
Junior

Odeslat příspěvekod lubykosos 14. 5. 2010 10:29

Nedavno jse chtel updatovat mapy pres Map Loader a po updatu se mi smazaly vsechny puvodni mapy + hlasy pro navigaci. Update map jde provest pres Map Loader, hlasy se mi nakonec podarilo stahnout pres Nokia PC Suite.
lubykosos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod korenisko 15. 5. 2010 07:58

s mapami jde manipulovat pres ovi suite. :)
...-> Galaxy A35
korenisko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod all in one 15. 5. 2010 18:58

Taktéž s hlasy - právě jsem stáhl češtinu (ženský hlas), která se mi v Map Loaderu ani neukázala.
all in one
Junior

Odeslat příspěvekod laserovic 16. 5. 2010 17:40

dneska se mi stalo, že jsem jen z Mukařova do Prahy, na konci Říčan to na mně chtělo odbočit před Benzinou vpravo (nelogické), to jsem ignoroval, pak uprostřed mezi Uhříněvsí a Prahou to chtělo, abych odbočil doleva (myslím ) na Kolovraty, tam mně to chvíli točilo a poslalo zpátky na tu hlavní. TO je u OVI maps normální ? Nokia E52, firmaware aktuální, mapy stažené přes PC včera.
Bodům zatím unikám, alespoň mi nic nepřišlo.
laserovic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 16. 5. 2010 18:48

No před tou Benzinou tě to hnalo určitě na dálnici (tudy jezdím já) a dál asi taky. Kde v Praze si měl cíl?
Mě taky navigace naučila používat jinou trasu než jsem byl zvyklý, zrovna u podobné trasy Jevany - Kladno jsem si to zkusil.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod laserovic 16. 5. 2010 21:13

myšpulín píše:No před tou Benzinou tě to hnalo určitě na dálnici (tudy jezdím já) a dál asi taky. Kde v Praze si měl cíl?
Mě taky navigace naučila používat jinou trasu než jsem byl zvyklý, zrovna u podobné trasy Jevany - Kladno jsem si to zkusil.

Cíl byl P-Zahradní město, Ostružinová. To zabočení v Říčanech chápu, ale proč mně hnal do Kolovrat, a za chvíli zpátky, to nevím.
laserovic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod laserovic 17. 5. 2010 10:09

Ještě mám problém s hledáním ulic: jak se hledá v cizích zemích ? Například Fleischmarkt ve Vídni nebo Rotenthurmstrasse to vyhledáváním offline nenajde, ale když to přiblížím ,tak tam ty ulice jsou. Nekteré jiné ulice ve Vídni to ale najde. Mapy mám stažené komplet.
laserovic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miuan 19. 5. 2010 11:57

Protoze vyhledavani zatim stale jeste nefunguje uplne korektne, predpokladam ze ten problem zmizi az s nekterou dalsi verzi.
Miuan
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 19. 5. 2010 16:55

Minulý týden sem projel Německo, Švýcarsko, Itálii a Francii a neměl sem s navigací větší problémy. Problém s hledáním ulic je občas způsoben tím, že navigace je má v sobě napsány jiným způsobem než jsou například na netu - našel sem takto rozdíl v názvu ulice hotelu na webu hotelu, na googlu a pak v navigaci. V zahraničí sem je používal offline.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod EfineSS 21. 5. 2010 21:36

Odedneška je dispozici přes OTA nová varze verze OVI map, a to s číslem 3.04 (3.4.). Právě ji instaluju do své N86. Vice info na: http://www.allaboutsymbian.com/news/ite ... _perfo.php
EfineSS
Junior

Odeslat příspěvekod Neonym 22. 5. 2010 10:36

Mě se teda u nás stává, že Mezi Nýrskem a Janovicemi, kdy jedu pohlavní, která je pořád jenom rovná, tak mi to u Petrovic radí, abych z ní sjel, projel těmi Petrovicemi a vrátil se zpátky na tu hlavní. Jinak celkově v Nýrsku má navteq šíleně chyb(průjezdy zavřenými silnicemi nebo po schodech), tak doufám, že ve velkých městech, kde člověk tu navigaci nejvíc potřebuje, to tak zlé není. V Plzni když jsem sám nemohl přijít na to, kudy z náměstí pryč, tak mě navigace také poslala do zákazu vjezdu. Ale abych jen nepomlouval. Už jsem s ní několikrát dojel někam, kam bych sám těžko trefoval a vždy jsem byl spokojen. Myslím si, že ty chyby co jsem psal nahoře mají i jiné navigace, když je chyba v mapách. Nevím, proč by se nokia nedala použít jako plnohodnotná navigace
Nokia 5510>Nokia 6230>Nokia 6233>Nokia 5310XM>Nokia 5730XM>Nokia 5110>XperiaMini ST15i>Xperia L>Xperia X Compact> Galaxy S9> Xperia 5
Neonym
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka