vaclavbarak píše:Za zkoušku nic nedáš. Nokia 500 je podle mě nejproblémovější telefon současnosti (vlastní zkušenost).
Vlatna skusenost: V cenovej kategorii cca 120 EUR je NOKIA 500 najlepsi smartfon.
A teraz: ktory vyrok je pravdivy a podla ktoreho sa orientovat?
Nemam rad, ked niekto pausalizuje na zaklade skusenosti s jednym kusom... Ja mam s tymto telefonom presne opacne skusenosti a to ho vytazujem si myslim dost (v porovnani s tym, na co je tento lacny telefonik urceny): hry, prehravanie divX bez konverzie, Skype, synchro fotiek zo Skydrive, synchro mailov, uloh a kontaktov z MS Exchange, GMail, navigacia, offline slovnik, FB a Twitter, Sportstracker, citacka tatrabanky, nonstop BT pre pripojenie v aute,...
Ja osobne by som mu vytkol len maly display (hlavne pri ovladani navigacie pocas jazdy) a moje deti chybajuci vykon pre hry, pretoze na mojej NOKII nie je Cut the Rope, ako na manzelkinom iPhone 4S(hoci silnejsie Nokie s Belle ho maju...). Hociktoremu nenarocnemu uzivatelovi by som ho teda ako lacnu smart dotykovku kedykolvek odporucil.
-- 17. 10. 2012 10:36 --rk píše:Zdravím, manželka si koupila Nokii 500. Je s ní docela problém. Už asi dvakrát se zasekla, že se musela vyndat baterie. Často se jí stává, že si při přiložení k uchu nějak vypne mikrofon. Přitom, když to zkouším, tak senzor funguje, display zhasíná. Zkoušel jsem i tovární nastavení, stažení aktualizací, ale žádný výsledek. Je to důvod k reklamaci?
Symbian Belle ma pocas hovoru na displayi dost velke tlacidlo "Mute" (neviem co je tam po slovensky, mam anglicku mutaciu). Nestava sa nahodou manzelke to, ze este pred zareagovanim proximity senzora nechtiac uchom stlaci to tlacidlo?

Mozno sa to zda smiesne, ale moze byt, ze proximity senzor reaguje o zlomok sekundy neskor ako ma a stat sa to potom moze...
To by si potom musel zohnat inu NOKIU 500 a priamym porovnanim zistit, ze proximity senzor na tom tvojom naozaj reaguje neskor, tzn. jeho nekorektne fungovanie brani plnohodnotnemu pouzivaniu telefonu. S tym by si sa potom mozno mohol obratit na servis, neviem...

To, ze telefon zo sebou sekne a treba vybrat baterie - za cca rok sa mi to uz parkrat stalo, nepamatam si okolnosti. Beriem to tak, ze ten telefon je najlacnejsi Symbian, kde sa na HW vykone ubralo a nerobim si iluzie, ze by som za danu cenu u konkurencie zohnal bezchybny pristroj...

Mne sa dokonca stalo (cca 3krat), ze ked zapnem fotoaparat, tak telefon po nabehnuti aplikacie zmrzne, display plynulo scernie a cely mobil sa zrestartuje (bez vypytania si PIN). Toto sa vsak stalo takmer vyhradne vtedy, ked bol telefon zapraskany pootvaranymi aplikaciami, takze to uz naozaj realne nezvladal. Vtedy som telefon skor polutoval, ze sa "chudak" musel tolko pri mne nadriet az to nezvladol...

Nechcem aby to nakoniec vyznelo, ze zaseknutie nie je "bug but feature", ale nepoznam sposob, akym pouziva telefon tvoja manzelka. Ked je to tak, ze nezatvara aplikacie (ako ja), tak nech sa necuduje ze tento lacny telefonik raz za cas zvysenu zataz nezvladne...