Sony Xperia 1 IIl - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod orgasmic 2. 9. 2021 22:21

Ať se snažím sebevíc, nikde tu takovou informaci mnou psanou nevidím.
Každopádně hřejou více snad všechny telefony se SD888.
Zde máš i jeden z negativů u recenze na GSM aréně...

Has a tendency to overheat under sustained load, with heavy throttling too.

Zajímalo by mne, co jsi za místního multinicka.
Na Alze jsou 3 recenze, 2 z toho o ničem a v té jediné popsané je mezi plusy třeba výdrž na baterii plus další slinty, tak je dost evidentní, že to bude někdo Sony postižený jako ty ;)
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod largo2 3. 9. 2021 18:32

Po niekoľkých dňoch, keď už bolo všetko nastavené a nemusel som každú chvíľu reštartovať mobil sa už prehrievanie ukľudnilo. Tak isti ako na mojej predchádzajúcej Xperií 5. Nabíjam bezdrátovo iba v noci, cez správcu nabíjania a tak sa tiež iba normálne zohreje. Samozrejme, že sa prehrieva keď mu dáte zabrať, hlavne hry, tv a filmy. Ale to sa snáď prehreje každý mobil.
largo2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod largo2 4. 9. 2021 10:44

Keď zapnem foťak, tak to tak slabo cvakne, tak isto aj keď ho vypnem. Robí to iba pri aplikácií Photo Pro a Cinema Pro. Máte to aj niekto iný, alebo je to chyba?
largo2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Henry the III 4. 9. 2021 13:06

orgasmic píše:Ať se snažím sebevíc, nikde tu takovou informaci mnou psanou nevidím.
Každopádně hřejou více snad všechny telefony se SD888.
Zde máš i jeden z negativů u recenze na GSM aréně...

Has a tendency to overheat under sustained load, with heavy throttling too.

Zajímalo by mne, co jsi za místního multinicka.
Na Alze jsou 3 recenze, 2 z toho o ničem a v té jediné popsané je mezi plusy třeba výdrž na baterii plus další slinty, tak je dost evidentní, že to bude někdo Sony postižený jako ty ;)

Každý procesor topí, otázka je, jak je vyřešeno chlazení, konec hlášení...
Henry the III
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod largo2 6. 9. 2021 13:39

largo2 píše:Keď zapnem foťak, tak to tak slabo cvakne, tak isto aj keď ho vypnem. Robí to iba pri aplikácií Photo Pro a Cinema Pro. Máte to aj niekto iný, alebo je to chyba?

Tiež pri potrasení Xperie 1 iii počuť pri objektívoch také hrkanie. Všimol si to už niekto?
largo2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 6. 9. 2021 13:49

to dělá AF fotoaparátu a toto se vyskytuje i u jiných smartphonů
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod largo2 27. 9. 2021 12:04

Ahoj, odomkol som BL a spravil root. Po nejakom čase som musel nahrať stock FW a zamknúť BL. Chcem sa opýtať, že akým spôsobom sa môžem zistiť, že BL už bol odomknutý. Kódom *#*#7375423*#*# na Xperií 5 bola v servisnom menu bola možnosť Security test, kde bolo napísané, že BL už bol niekedy odomknutý. A na Xperií 1 iii je iba možnosť software info, Sim lock a Configuration.
largo2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgasmic 27. 9. 2021 12:11

Neboj, v servisu to poznají hned :)
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod largo2 27. 9. 2021 14:07

Dík za radu, že to zistia v servise, to viem. Na Xperií 5 bolo v servisnom menu aj po znovu uzamknutí BL napísané, že BL už bol niekedy odomknutý. Tak som chcel vedieť, že kde je to takto napísané v Xperií 1 III.
.
largo2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zumzumzum 7. 1. 2022 17:03

Xperia 1 III obdržela Android 12.
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor

Odeslat příspěvekod vsa. 21. 1. 2022 11:14

Mě přišel Android 12 až teď. Oproti Samsungu, který to překopává pro své prostředí se SONY s aktualizacema docela loudá.
vsa.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod largo2 24. 1. 2022 13:07

Úspešne sa mi podaril root Androidu 12. Je škoda, že pridávanie widgetou je možné iba vstavaným launcherom Xperia Home. Používal som dlho Nova Launcher. A vrátiť sa na Android 11 sa nedá ani cez NewFlasherom. To som vyskúšal. Že to vraj ide iba s odomknutým BL. To neviem.
S aplikáciou Repainter sa dá upraviť farebná téma Androidu 12 a aplikáciou XPERI+ ide prenastaviť bočné tlačítko Google asistenta na inú svoju aplikáciu.
Medzi dobré vychytávky patrí, že hore v stavovom riadku sa zobrazí aké povolenie aplikácia používa, či kameru alebo mikrofón.
Celkovo som s Androidom 12 spokojný, ale treba si zvyknúť na zmeny v rozhraní.
Ale to je ako vždy pri novom Androide.
largo2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vsa. 6. 2. 2022 12:01

Mě na Androidu 12 Nova Launcher funguje a widgety také.
vsa.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod largo2 12. 2. 2022 00:14

Nova Launcher ináč normálne funguje, len sa nedajú pridávať widgety nainštalovaných aplikácií z Google Play. Skúšal som aj iné launchery. Nešlo mi to ani v inom launchery.
Ak vám to funguje s Nova launcherom, je treba nejaké iné nastavenie?
largo2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirka6767 24. 2. 2022 13:24

Dobrý den, mám Xperii 1 III přesně měsíc a jsem spokojený.... Zajímavé, že nepřišly žádné aktualizace, až dnes. Na zahraničních forech jsem se dočetl, že aktualizaci na Android 12 kvůli problémům a chybám raději stáhli. A zřejmě ji uvolnili až teď, ale nevím, zda to risknout a aktualizovat na Android 12. Má někdo zkušenosti teď s tou novou aktualizací? (mám CZE distribuci)
jirka6767
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka