Sony Xperia 1 IIl - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Cave 24. 2. 2022 14:33

radši počkej na zahraniční info o aktualizaci, protože downgrade je prakticky nereálný
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod vsa. 24. 2. 2022 15:57

Android 12 přišel před měsícem a normálně celou dobu funguje. Dnes přišla aktualizace zahrnující security update 1. ledna 2022. Tedy pokud tam byla nějaké "muška" dnes byla nejspíš záplatována.
https://xpericheck.com/XQ-BC52/23119804
vsa.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod largo2 25. 2. 2022 20:50

Včera prišla aktualizácia A12 a nefungovalo celkom správne pár vecí ako napríklad otváranie aplikácií. Keď som stlačil niektorú aplikáciu, tak sa neotvorila, ako keby nefungovala dotyková plocha. Otvorila sa až čítačkou odtlačkov. Tak som som dal opraviť FW cez Xperia Companion, teraz všetko funguje dobre a dokonca idú pridávať aj widgety v Nova Launchery.
Ale neviem presne, či to je aktualizáciou A12 alebo opravou FW cez Xperia Companion.
largo2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarsou 31. 3. 2022 10:55

Zdravím všechny. Včera jsem si přinesl novou III, provedl aktualizaci na poslední firmware a dnes nastavuji obrazovku. Nikde nemohu najít možnost změnit nastavení mřížky a změnit hlavní stránku na jiný list. Mělo by to být v Nastavení - Tapeta, ale tam je jen výběr tapety a žádná jiná volba. Podržením prstu na ploše se také k nastavení nedostanu. Poradíte?
jarsou
Junior

Odeslat příspěvekod largo2 6. 4. 2022 16:03

Nedostaneš sa nijako, Sony launcher Xperia Home ma veľmi málo nastavení. Nainštaluj si Nova Launcher, tam si môžeš nastaviť takmer všetko.
largo2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarsou 23. 4. 2022 14:58

Děkuji za informaci...
jarsou
Junior

Odeslat příspěvekod Bobanowicz 15. 6. 2022 20:37

Jen pár drobných uživatelských postřehů.
Sony Xperia 1 III používám něco přes půl roku. Běžně s tím natáčím a fotím. Přístroj se snažím udržovat s aktuálním firmware, takže teď tam mám Android 12.
Výdrž akumulátoru sice není nijak zářná, ale ani to není nic, co bych považoval za něco limitujícího. V pohodě mi stačí nabíjet jednou za 24 hodin, ale nezřídka nabíjím i obden.
Během intenzivnější zátěže se ten telefon zahřívá, ale ani v tomhle případě to není nic, co bych považoval za obtěžující. Že by bylo nepříjemné mobil v takovém případě držet, o tom nemůže být ani řeč.
Foťák považuji za špičkový, zvlášť pokud vás baví hrát si na fotografa, který si chce parametry focení nastavovat sám a pak si ještě upravovat rawy. :p
Display na silném přímém slunci není zrovna nejčitelnější. Tam si občas musím pomáhat zastíněním rukou. Tohle osobně považuji snad za největší handicap tohoto telefonu.
Rychlost a plynulost odezvy - vše špičkové, ale to je asi samozřejmost u přístroje této kategorie.
Co opravdu hodně postrádám - telefon nemá double tap na uspání. Byl jsem zvyklej ze Samsungu a LG telefon uspat "poťukáním" na zapnutý display. Sony z nějakého mě neznámého důvodu má vbudované pouze double tap probouzení. Uspávání nikoliv.
Bohužel jsem nenašel žádnou dodatečně instalovanou aplikaci, která by toto řešila na stejné úrovni jako když je tato funkce součástí základní programové výbavy.

-- 15. 6. 2022 21:43 --

largo2 píše:
largo2 píše:Keď zapnem foťak, tak to tak slabo cvakne, tak isto aj keď ho vypnem. Robí to iba pri aplikácií Photo Pro a Cinema Pro. Máte to aj niekto iný, alebo je to chyba?

Tiež pri potrasení Xperie 1 iii počuť pri objektívoch také hrkanie. Všimol si to už niekto?

Můj mobil vydává naprosto stejné zvuky, ale vše funguje jak má, takže to prostě považuji za vlastnost. :D
Bobanowicz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod largo2 20. 6. 2022 13:07

Na uzamknutie obrazovky mobilu má Xperia1 III pridanú možnosť v skratke Ponuka dostupnosti. Nastavení - Přístupnost - Nabídka usnadnění přístupu - povoliť skratku. Vpravo dole sa zobrazí ikonka dostupnosti (taká postavička). Je to taká náhrada za uspatie dvoklikom. Iná jednoduchá aplikácia na uspatie obrazovky je Lock Screen z Google Play https://play.google.com/store/apps/deta ... reen&gl=SK .
Ďalšia možnosť zmena launchera, lebo domáci launcher Xperia Home nemá túto funkciu. Na každom mobile som mal nainštalovaný Nova launcher, je to asi najlepší launcher a má veľa nastavení. Môžeš si vybrať v nastavení, že ako chceš nastaviť uspatie obrazovky. Dá sa dvoklikom na obrazovku, na tlačítko domov alebo pridať skratku a veľa ďalších možností na dvojklik
largo2
Kolemjdoucí

Předchozí stránka