Sony Xperia 10 V - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod panrt 13. 5. 2023 15:49

Po roce opět máme nástupce střední třídy Xperie 10 IV a to 10 V která zase má další zlepšení a to v hlavním foťáku a výdrže která je opět excelentní a bezkonkurenční, sice má stále old gen cpu ale i přes to vše má lepší výdrž než konkurence která má novější procesor..

3G TALK TIME
36:26h
WEB BROWSING
22:16h
VIDEO PLAYBACK
34:14h
Dohromady má 175h oproti loňsku je tam opět zlepšení..
Dokonce se mírně zlepšilo i audio.. z -30.6 LUFS (Below average) na -27.4 LUFS (Good)
Recenze bude určitě brzy..
panrt
MobilManiak

Odeslat příspěvekod Jozef Cmar 13. 5. 2023 16:54

Bez urážky, ale 10 V je snad nejhorší telefon v poměru cena versus výkon na trhu. Výdrž může být super, ale ani to neomlouvá, že tahle směska má stát 11 tisíc. Normálně bych to asi nepsal ale to si můžu koupit stejně vybavený telefon za polovinu a do druhé kapsy dám powerbanku za pětikilo :)
Xiaomi 14 Ultra
Galaxy S24
Xiaomi 14
Jozef Cmar
Junior

Odeslat příspěvekod Jira 16 17. 5. 2023 15:07

Za mě krok zpět oproti Xperii 10 IV a to neberu poměr cena/výkon proti ostatním značkám. Jako majitel Xperie 10 III jsem si dělal zálusk na 10 V před představením...
Jak to tak vypadá, asi u 10 III zůstanu nebo pořídím 10 IV za slušnou cenu. Nerozumím odebrání LED diody, pro mě důležité.
Jira 16
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jiri.filip 10. 2. 2024 09:18

Ahoj, synovi (10 let) odešel u Redmi (asi 10C?) napájecí konektor. Předpokládám, že jako u většiny výrobců mobilů je tento USB-C konektor připájen natvrdo, přímo na základní desku telefonu.
Vidím to jako příležitost koupit synovi lepší mobil. Uvažuji o XPERIA 10 IV, nebo 10 V.
Potřebuji jen zjistit, jestli je napájecí konektor připájen také natvrdo na desku, nebo je mezi konektorem a deskou kabelové propojení jako u SONY DAP.
Víte někdo, jak to je, resp. kde by se to dalo zjistit?
Předem díky za radu.
jiri.filip
Junior