Sony Xperia 1 V - obecná diskuze

O mobilních telefonech značek Sony i Sony Ericsson

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MilosMokry 23. 8. 2023 22:31

Tento telefon je unikátní svým designem, který je čitelný na první pohled. Celkový koncept telefonu je dotažen ve všech směrech.

Oceňuji též 4K displej, který je unikátem v kategorii smartphonů. Velikou novinkou v oblasti foto a video je použití skládaného 1'' snímače, který otevírá nové možnosti snímání např. při focení rychlých sportovních akcí, rychle se pohybujících předmětů.

V oblasti videa musím vyzdvihnout možnost natáčení ve 4K v 10 bitové barevné hloubce při 120 fps s použitím profilu S-Cinetone.

Správa baterie je jednou ze silných stránek telefonu. Třídenní výdrž je při standardním použití velikou výhodou.

Tento telefon ocení všichni, kdo upřednostňují minimalistický design, funkčnost a kreativitu.
MilosMokry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mican 30. 8. 2023 10:47

Jeden den vydrží baterie s dostatečnou rezervou i při intenzivnějším využívání, ale k těm třem dnům bych byl tedy dost skeptický.
Hyena rulez!
Mican
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgáč 30. 8. 2023 12:51

Jak jsi s telefonem spokojený?
orgáč
Junior

Odeslat příspěvekod MilosMokry 30. 8. 2023 14:49

Jsem velmi spokojen. Splnil předpokládané očekávání.
MilosMokry
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mican 30. 8. 2023 17:29

Já jsem také spokojený. Dobře fotí, display je luxusní a byť jsem měl trochu obavy z toho protáhlého formátu, dá se na to zvyknout. Zatím jsem nenarazil na nic co by mě štvalo.
Hyena rulez!
Mican
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zumzumzum 7. 11. 2023 10:26

Nejnovější Android 14 míří na Xperii 1 V od Sony

Nově se v prostředí objevuje i funkce Bokeh
Praktický je i nová aplikace Video Creator

Obrázek

Obrázek
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Místní informátor

Odeslat příspěvekod Black Sabbath 2. 2. 2024 13:46

Naběhne Vám při zahájení nabíjení (drátovém) zhruba jednou za měsíc hláška o možnosti nabití baterie na 100% kapacity z důvodu kontroly? U 5 II mně to tak dělalo. Teď u 1 V mi to ještě za několik měsíců neudělalo. Mám nastaven limit nabíjení na 80%.
Black Sabbath
Junior

Odeslat příspěvekod Mican 2. 2. 2024 13:57

Také jsem si nikdy nevšimnul, mám to nastavené stejně, na 80%. Nabíjím ale na indukční podložce a tak v tu chvíli na display moc nekoukám.
Hyena rulez!
Mican
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 4. 2. 2024 18:19

Mel bych dotaz na majitele tohoto telefonu. Jde vam nainstalovat aplikace Strelok Pro? Je to jeden z bodu, ktere ovlivni muj vyber dalsiho telefonu. U Samsungu to jde, ale pouze diky Galaxy Store. Jenze Samsung je hrozny zgarb. Radeji bych telefon od Sony. Diky za odpoved.
Alcatel One Touch Club, Mitsubishi Trium Aria, Nokia 3320, Samsung SGH-V200, Sony Ericsson K800i, Sony Xperia X1, Samsung Wave, Sony Ion, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 825, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy S10+ Snapdragon.
tomas fuk 1
Junior

Odeslat příspěvekod Mican 4. 2. 2024 21:50

Na google play to není, takže jedině před APK. Určitě najdeš spoustu dostupných alternativ.
Hyena rulez!
Mican
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomas fuk 1 29. 6. 2024 13:31

Zdravim. Vypada to, ze asi pujdu do nove Xperie 1 VI. Zatim ji tu nikdo asi nema, tak se zeptam v tomhle vlakne. Jak je na tom Xperia 1 V se stabilitou pripojeni k chytrym hodinkam Garmin Fenix 7/Tactix 7? Zajima me pouze tahle kombinace Sony s Garminem. Momentalne mam Samsung S10 + se Snapdragonem. V praci mam telefon v batohu a casto odchazim z dosahu BT. Ale opetovne pripojeni vzdy probehne spickove. Jeste se mi nestalo, ze by byl problem s opetovnym pripojenim. Takze se rozhoduji mezi S24U Xperia 1 VI. Vic me to tahne k Sony, protze lepe foti. Pokud bude mit stabilni pripojeni BT s hodinkami Garmin, tak bude asi rozhodnuto. Diky za reakce a vlastni zkusenosti na danou otazku.
Alcatel One Touch Club, Mitsubishi Trium Aria, Nokia 3320, Samsung SGH-V200, Sony Ericsson K800i, Sony Xperia X1, Samsung Wave, Sony Ion, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 825, Microsoft Lumia 950 XL, Samsung Galaxy S10+ Snapdragon.
tomas fuk 1
Junior