Nová řada 75 - vytáhne Siemens z červených čísel?

Diskuze o dalších značkách (BlackBerry, Vodafone, Mivvy, Siemens atd.)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 28. 3. 2005 19:11

Siemens na CeBitu představil své nové telefony řady 75. Co myslíte, dostanou tyto modely svého tvůrce z červených čísel? Já osobně jsem na to velmi zvědavý, jak dobře se budou prodávat a zda dokázal Siemens napravit chyby z minulosti. Dokáže se Siemens konečně zbavit nálepky o složitém ovládání? Dokáže Siemens konečně uvést na trh teleony již s fungujícím a vyladěným firmwarem, anebo se budou bugy honit ještě půl roku poté? Nebude modelům chybět podpora EDGE? Podle mě je třeba právě absence EDGE jedním z největších zklamání. A co vy na to :?:
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 28. 3. 2005 19:18

shady-b_ing píše:Siemens na CeBitu představil své nové telefony řady 75. Co myslíte, dostanou tyto modely svého tvůrce z červených čísel?

Já osobně jsem na to velmi zvědavý, jak dobře se budou prodávat a zda dokázal Siemens napravit chyby z minulosti.

Dokáže se Siemens konečně zbavit nálepky o složitém ovládání? Dokáže Siemens konečně uvést na trh teleony již s fungujícím a vyladěným firmwarem, anebo se budou bugy honit ještě půl roku poté? /quote]


No všechny ještě nepředstavil, jedním z hlavním taháku bude S75.

Co se týče ekonomiky, tak podle mne to je spíš záležitost na delší běh. Aby se trvale dostali do zelených čísel tak se musí povést i x85 atp.

Složitý ovládání? Záleží na tom na jakým telefonu začínáš, ja nikdy se Siemensem neměl problém.

Bugy se budou honit pořád :mrgreen:
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 28. 3. 2005 19:42

No na s75 jsem taky zvědavej, ta snad už EDGE mít bude, mě by se právě moc šiklo a přecházet k jinej značce telefonu se mi moc nechce, zvlášť proto, že by to znamenalo přechod k Nokii, pač zatim z prodávaných founů maj EDGE jenom oni..

Co se týče ovládání, tak sem s ním taky neměl nikdy větší problém, připadne mi přehledný,logický, a hlavně rychlý (např. funkce přiřazené číselným klávesám), ale je prostě jiný, specifický a to spoustu lidí zvyklých z Nokií 3310 ap. prostě odradí. Neochota učit se něco jiného a přemejšlet nad takovou věcí jako je ovládání pak vytváří tyhle mýty.
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 28. 3. 2005 19:47

Mamka přecházela z Nokie 3310 na Siemens SL55 a potřebovala tak týden, ale ted chce jen Siemens :lol: Záleží prostě na zvyku ...
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 28. 3. 2005 19:55

to loco: No a jak jinak vidíš zatim představený telefony z nový řady? Podle mě vcelku dobrý modely, ale na druhej straně zase žádná bomba, možná jsem čekal něco zajímavějšího a inovativnějšího. A ta cx75, tobě se líbí její design? Na ni jsem byl obzvlášť zvědavej, funkce supr - megapixel, modrej zub, paměťový karty, to všechno na tuhle třídu moc dobrý (snad až na tu absenci EDGE), ale ten vzhled proboha! A kdy by tak Siemens mohl představit to esko, nevíš nějaký drby :-)
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 28. 3. 2005 20:07

CF75
Klasický véčko stylu CF62, vzhledem mi připomíná nějaký Samsung. Výbava docela slušná. Měla by být k dispozici v srpnu. Cenu tipuju okolo 5 - 7 tisíc.

CL75
Telefon hlavně pro ženy (podobně jako SL55). Na fotografování nových módních kreací nebo na kotrolu make-upu bude slušný. Ideální do kabelky a k červeným módním kreacím 8). V Čr by měla být okolo června.

SXG75
Asi model od kterýho si slibuju nejvíc.

- UMTS
- Displej: TFT 240 x 320 obrazových bodů, 262 000 barev
- 2,2 mpx fotoaparát
- MP3 přehrávač
- Paměť: 128 MB
- Paměťové karty RS MMC

Pro pravé technoidy, zatím nemá ve funkční výbavě u Siemensu žádnou konkurenci. Dostupný zhruba od listopadu

CX75
Tenhle kousek by mohl být hodně úspěšný, i když má takovou zvláštní klávesnici. Vyšší střední třída, pravděpodobně za slušné peníze. Současně lépe vybavená než S65. Na trhu bude v červenci.

M75
Prostě pravý outdoor. Mám hodně historek o tom co vydržela M65, nový model by na tom měl být ještě líp díky ochrannýmu systému s kovovým vyztužením společně s gumovými postranními prvky. K Hummerovi by se hodil :mrgreen: .

Na trhu bude v červenci
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 28. 3. 2005 20:24

Ses nějak rozepsal :)

Osobně se mi moc líbí M75, outdoorovejch telefonů je jak šafránu, v podstatě jenom m65 a ta Nokie na číslo si teď nevzpomenu, takže pro lidi co potřebujou odolnej mobil je tohle tutovka.
Jinak sxg75 taky zajímavý, ale asi to bude dost drahá "hračka"

Nejvíc mě právě zajímá, jak se tyhle telfony budou prodávat a jestli můžou pro Siemens být příslibem postupnýho návratu k zisku. Asi bude taky hodně záležet na momentální konkurenci jiných výrobců, tady myslim, že vypadaj hodně zajímavě chystaný SE a taky Samsungy. No uvidíme, nerad bych, aby Siemens skončil, má telefony s pro mně řadou jedinečných věcí a vlastností, i pro lidi, co tuhle značku nemusí, by to nebyla dobrá zpráva, pač konkurence a alternativy nejsou nikdy na škodu.
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 28. 3. 2005 20:31

Zastávám dlouho názor, že Siemens mobile nepadne. Protože pro samotnou firmu Siemens je to neocenitelná reklama a to je docela drahá záležitost.

Co si pamatuji tak oproti jiným výrobcům marketingově (billboardy atp.) Siemens sázel hodně na M65 a aktuálně po Praze na SF65. Sice jej bude nabízet i jiná značka, ale je to přece 100 % mobilní telefon a 100 % fotoaparát :mrgreen:.

Jak už jsem jednou psal: Siemensu nestačí, aby se povedla jen jedna řada (x75). Navíc co jsem měl echo z CeBITu, tak Siemens toho nového oproti konkurenci moc nepřinesl.
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 28. 3. 2005 20:58

Loco píše:Zastávám dlouho názor, že Siemens mobile nepadne. Protože pro samotnou firmu Siemens je to neocenitelná reklama a to je docela drahá záležitost.

Co si pamatuji tak oproti jiným výrobcům marketingově (billboardy atp.) Siemens sázel hodně na M65 a aktuálně po Praze na SF65. Sice jej bude nabízet i jiná značka, ale je to přece 100 % mobilní telefon a 100 % fotoaparát :mrgreen:.

Jak už jsem jednou psal: Siemensu nestačí, aby se povedla jen jedna řada (x75). Navíc co jsem měl echo z CeBITu, tak Siemens toho nového oproti konkurenci moc nepřinesl.r/quote]


Otázka je, jestli to pro koncern Siemens není až příliš "drahá" záležitost. Na tom, že o osudu mobilní sekce Siemensu nerozhodne jenom řada 75 se určitě shodneme, co se týče marketingu, tak Siemens mezi ostatními značkami podle mýho zdání tak trochu zapadá, reklamy jsou nevýrazné a je jich málo. Na druhé straně jednou z nejlepších reklam je zahrnutí do nabídky nějakým významným operátorem, a tady si myslim že se Siemens docela drží, telefony řady c jsou pro operátory určitě dobrym artiklem (podpora pokročilých funkcí a tedy motivace zákazníků k užívání těchto služeb a z toho plynoucí chechtáky a přitom relativně velmi nízká cena těchto telefonů).

A nechci pomyslet, co by konec Siemens mobile znamenal pro tebe, když Siemens je tvůj život.. tobě jde v krizi Siemens mobile vlastně o život :mrgreen:
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 28. 3. 2005 21:14

co se týče marketingu, tak Siemens mezi ostatními značkami podle mýho zdání tak trochu zapadá, reklamy jsou nevýrazné a je jich málo. Na druhé straně jednou z nejlepších reklam je zahrnutí do nabídky nějakým významným operátorem
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 28. 3. 2005 21:31

Loco píše: No, to určitě :? . Stejně tak několika milionům lidí, kteří požívají nádherných výhod patchingu a různých systémových úprav. Fakt je, že by šlo 5 let práce do háje. /quote]


Jo, možnosti velkýho přizpůsobení telefonu svým představám je jedna z největších předností Siemensů, v podstatě v týhle oblasti nemá větší konkurenci. Ale musíš uznat, že to je věc spíš pro hračičky a nadšence a ne pro "běžnýho" uživatele, kterýho spíš zajímá snadný ovládání, hezký barvičky displeje, zvonění s co nejvíce hlasy a všemožná blikátka a podobný záležitosti. Hlavní funkcí je pro něj práce s SMSkama a změna pozadí na displeji.

A já mam takovej vtíravej pocit, že Siemens zrovna neni výrobce pro tyhle uživatele.. :) Ale právě proto je mým telefonem Siemens.
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 28. 3. 2005 21:36

Ale musíš uznat, že to je věc spíš pro hračičky a nadšence a ne pro "běžnýho" uživatele, kterýho spíš zajímá snadný ovládání, hezký barvičky displeje, zvonění s co nejvíce hlasy a všemožná blikátka a podobný záležitosti. Hlavní funkcí je pro něj práce s SMSkama a změna pozadí na displeji. s/quote]


Proč myslíš? Kdyby to byly telefony pro běžný uživatele, tak proč by po celým světě byly nejobsáhlější diskuze o patchingu a systémových úpravách. Většina lidí od řady x55 má snad minimálně 1 patch :)

Můj názor je takovej, že lidi chtějí být v něčem unikátní. Mě by vadilo mít stejný telefon jako další tisíce lidí. Se Siemensem si udělám vlastní téma, indikátory, ikonky. Prakticky si můžeš vyrobit celé grafické prostředí telefonu..

Ale to už je OFF-TOPIC.
Zpět k tématu :mrgreen:
Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod shady-b_ing(smazano) 28. 3. 2005 22:03

Loco píše: Kdyby to byly telefony pro běžný uživatele, tak..a/quote]

No asi si to špatně přečetl, já jsem napsal, že Siemens právě NENÍ značkou pro běžný uživatele, který zajímá hlavně to, co jsem napsal. Možnosti patchování u Siemensů nezpochybňuju, právě naopak.

bquote="Loco"] ..tak proč by po celým světě byly nejobsáhlější diskuze o patchingu a systémových úpravách. Většina lidí od řady x55 má snad minimálně 1 patch :)
e/quote]


Nesouhlasim, žádnej průzkum jsem sice nedělal, ale i když jich bude dost, určitě to neni většina. Zrovna tak může být internet plnej patchingu, a určitě budou tyhle záležitosti hodně vyhledávaný, ale furt to bude určitý okruh technicky zdatnějších lidí, který to baví, zajímaj se o to, maj doma servisní kabel a ten patch si provedou. Ale určitě to neni masová záležitost.

Já třeba ve svym okolí neznam nikoho (kromě mě samotnýho), kdo by patchoval. Tady si myslim že maš jako redaktor Be Inspired hodně růžový brejle.. Souhlasim, že se lidi chtějí odlišit, ale většině pro to bude stačit hezká vyzváněcí melodie nebo pozadí na displeji. A o tom, že existuje nějaký patchování se ani nedozví, protože o mobily se nijak zvlášť nezajímaj a webový stránky o těchhle věcech nenavštěvujou. A z návodu k telefonu si to určitě nepřečtou :mrgreen:

Vim že tak trochu dráždim hada bosou nohou, když to říkam zrovna tobě, ale o velké prodejnosti rozhodujou prostě jiný věci, o kterých už jsem mluvil. Takže na tomhle místě to možná je tak trochu off-topic, nicméně chtěl jsem říct, že touhle vlastností Siemens davy rozhodně neosloví, byť je to vlastnost výborná. Tedy jestli vůbec je jeho oficiálním zájmem oslovovat zákazníky možností systémových zásahů do svých telefonů, o čemž dost pochybuju.
by shady-b_ing
shady-b_ing(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod Loco(smazano) 29. 3. 2005 06:09

No asi si to špatně přečetl, já jsem napsal, že Siemens právě NENÍ značkou pro běžný uživatelen/quote]

Jo, to jsem si špatně přečetl (sorry). Pro klasický uživatele, kterým stačí volat je ideální řada "A".

Loco(smazano)
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kozák 2005 29. 3. 2005 10:38

Já mám siemens m65 a vypadl mi z auta (asi ve 150 na beton) a je v pohodě až na pár oděrek.
Kozák 2005
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků