Bezpečnostní nálepka přes fotoaparát

Diskuze na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rallydavid 27. 2. 2016 18:39

Mám následující dotaz nebo spíš problém.
V zaměstnání bude striktní nařízení ohledně fotoaparátů v mobilech. Resp. buďto budu muset odevzdávat svůj a dají mi nějaký mobil tlačítkový či Andorid se zalepeným fotoaparátem. Nebo mi nechají můj iP, ale zalepí mi těmi bezpečnostními nálepkami čočky.

Chtěl jsem se zeptat, jestli už se někdo s těmito nálepkami setkal?

Jde mi o to, že jsem si nekoupil telefon za 20K, abych ho měl víc jak 1/2 produktivního dne někde vypnutý a uzamčený ve schránce. Tato varianta se mi velmi příčí. Na druhou stranu když bych si nechával zalepovat čočky, tak to mi taky hodně vadí. Určitě ne, že bych chtěl z firmy vynést nějaké informace. Nevadilo by mi ho mít v pracovní době zalepený. Ale jde mi o to, že pak v soukromí bych nemohl používat (ani jeden) foťák. Ikdyž je to menší zlo než odevzdávání, tak mi stále hodně vadí to mít přelepené a nemít možnost pořizovat momentky v osobním volnu.
Předpokládám, že ty nálepky nejdou jen tak lehce strhnout a jdou velmi obtížně. Tudíž by asi bylo velmi nepraktické každý den, jen tak (kdybych náhodou chtěl něco vyfotit) sundávat ty dvě nálepky.

Setkal se už někdo s těmito bezpečnostními nálepkami? Asi jdou hodně špatně dolu,že?
Nebo jestli by třeba někdo neměl nějaký tip, jak tuto skutečnost řešit každodenně.

Dále mě ještě napadá, jestli neexistuje nějaký "anti-SPY" obal na iPhone, který by to mohl vyřešit. Opakuji, že samozřejmě se neptám kvůli tomu, abych něco ze zaměstnání mohl vynášet, ale pouze kvůli tomu, abych mohl i v práci používat svůj iPhone a neměl na něm omezení mimo práci.

Vyjadřujte prosím své rady a náměty, nikoli poznámky typu: máš smůlu, změn zaměstnání apod.

Děkuji
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod Policak 27. 2. 2016 21:49

A co chceš proboha slyšet? Počkej, až tam ty nálepky budeš mít a uvidíš. Buď budou snadno odstranitelné a máš vyřešeno, nebo špatně a pak riskuješ problém se zaměstnavatelem. Jestli ti za to stojí nějaké momentky, ti tady nikdo nerozhodne, to je tvá volba.
Podpis....to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.
Policak
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dejvidek 27. 2. 2016 22:52

Jestli je pro tebe zásadní problém nepoužívat v pracovní době soukromý telefon, tak by tě měl zaměstnavatel buď vyrazit a nebo by si se měl jít léčit. V různých firmách jsou různá pravidla, buď se jimi budeš řídit, no a nebo budeš pracovat jinde, jak jednoduché.
To že si si koupil telefon za 20tis (asi máme udělat WOW!) na tom vůbec nic nemění.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 28. 2. 2016 07:29

Do skříňky, služební ti dají, tak v čem je problém? Těma tvýma nápadama si koleduješ o vyhazov, jestli ti to za to stojí, to je tvá věc.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lexx 28. 2. 2016 10:03

Zákaz nošení soukromých telefonů na pracoviště je zcela běžná věc.
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod polda 28. 2. 2016 11:00

Na druhou stranu existují za 500,- kc foťáky ve tvaru psacího pera co fotí a natočí video v mnohem lepší kvalitě než telefon za 20t.
polda
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rallydavid 28. 2. 2016 12:24

Tak mě opravdu nejde o to něco vynášet. Mít znemožněný fotoaparát v práci taky beru.
Ale jen nechci mít omezený telefon i v osobním volnu. A ano cena telefonu má vliv, žádný wow, ale je to důvod proč ho chci prostě využívat. Mít telefon za 3 tis, tak je mi to asi jedno a stačí mi i firemní za podobné peníze s podobnou funkcionalitou.
A nedělám na pásu abych měl zakázané úplně všechno. Je to práce, kde se pracuje s IT věcma obecně, tak mi jde proti srsti, abych měl omezení na používání elektornických přístrojů.
Jak píše Polda, pokud budu chtít něco ukrást, tak to proveditelné je i bez telefonu možná to je i jednodušší.

Jsem ochoten mít určité omezení na pracovišti, ale nechci ho mít i mimo něj. Takže spíš než odevzdávat telefon, řeším jak ho mít přelepený a zároveň bych ho mohl plně využívat v osobním volnu.
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 28. 2. 2016 12:35

A nebude jednodušší se domluvit v práci?
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Policak 28. 2. 2016 15:00

Otázka je, jestli člověk, který neumí žít s představou, že na pár hodin denně odloží svůj iPhone, nepotřebuje jinou pomoc, než tady na fóru.
Podpis....to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.
Policak
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 28. 2. 2016 15:10

rallydavid píše: A ano cena telefonu má vliv, žádný wow, ale je to důvod proč ho chci prostě využívat. Mít telefon za 3 tis

Hovadiny. Telefon za 3 hadry chci taky využívat. Nebo co myslíš, že telefon za 3 hadry neumí nic? Dá se využívat na hodně, opravdu hodně věcí.
Cena na to vliv nemá.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rallydavid 28. 2. 2016 15:50

Sakra jsem tady na foru o mobilních telefonech, ne??
Asi nemá smysl, se tady k tomu nějak rozčilovat.

Chtěl jsem radu s nějakým "technickým" řešením situace a né kázání o tom, jak to nejde nebo jak jsem závislý. Prostě rád používám technické věci. Vždy když je to možné a téměř na vše, kde se to hodí. Teď jsem třeba telefon neviděl 3 hodiny a nijak mě to netrápí, ale mít ho vědomě a dlouhodobě omezený/zakázaný, to mě teda vadí.
rallydavid
Junior

Odeslat příspěvekod uiqjirka 28. 2. 2016 18:26

Ber si sluzebni a mas to vyresene, tak co furt poprskáváš..Po praci si vyzvednes svůj telefon, neprelepeny a muzes ho naplno využívat.
uiqjirka
Trvalý BAN
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků