Telefon 5" okolo 4,5k

Srovnávání telefonů a hodnocení obchodů s telefony

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod melipa 8. 6. 2016 08:51

Acer Z630 se dá koupit za 4,5 kkč.
melipa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Reku 8. 6. 2016 09:09

audis - protoze Ram a Rom pro není vždy to nejdůležitější.
Prostě bez ohledu na tvé zkušenosti s jiným Samsungem je J5 velmi dobře odladěn, má na svou cenu výborný foto, když udělám foto 13Mpx a udělám výřez 1/4tiny fotky, tak si ji klidně vytisknu a je hezká- i větší výřez. ... Takže má vlastně i velmi kvalitní Zoom - fotky se dají dohledat v recenzích.
A také velmi dobrá výdrž, přece jenom 2000 a 2600 je něco jiného. J5 nemá jen papírově větší baterii.
Takže na použití internetu, navigace, Office, sem tam hra a hlavně foťák je poměr cena a výkon solidní. A žádné ramky a romky mi nenahradí foto a výdrž. Třeba některá Lenova mají větší baterii (ale na svou kapacitu mizerně vydrží ), ale mají horší foto. Ty tvoje Asusy mají lepší Ram a Rom, ale foto horší a výdrž buď podobnoh nebo horší.
Takže vše je o prioritě!
Kdo chce hodně Rom a Ram, nevezme Samsung!
Kdo chce co nej foto, Amoled a slušnou výdrž, bude nad Samsungem uvažovat.
Já měl prioritu dobrý poměr výdrž a foto. Tak jsem oželel Ram a Rom a nelituju Nemám problém! A také jsem nechtěl čistého číňana. Tak mám korejce, i když asi bohužel opět vyrobeného v Číně, protože v Korei se dělají jen ty dražší, pokud se nepletu.
Pro ostatní - měl jsem i dvě Lenova, nejsou špatné. Ale v některých romkách byl práskačský soft, tak bylo potřeba root a odstranit je (Lenovo A800 a 820). Acer Z330 zase trpí jiným problémem, atd....
Jinak Asusy podle mě nejsou špatné a měl jsem je ve volbě, když jsem se rozhodoval na konci 2015 o koupi telefonu. Ale nejlepší poměr uzitných vlastností měl pro mě Samsung J5 duos
Samozřejmě ať si každý vybere podle svého, ale není dobře pořád cpát názor, že každý potřebuje X GB Ram a Rom a Y výkon, jinak nelze telefon použít jako smartfoun.
Používám ho jako smart ale taky nako foťák, a to velmi slušný foťák. Navíc pro mě krásný displej a slušná výdrž.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod melipa 8. 6. 2016 09:49

Samsung J5 je pěknej telefon, ale ve srovnání s jinými je prostě drahej. Amoled je pěknej, fotí pěkně apod. ale prostě TouchWiz a jen 1,5 Gb ram, výdrž je dobrá, ale jiné telefony ji mají ještě lepší za nižší cenu (Lenovo, Acer, apod.) :-D
melipa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod freddy158158 8. 6. 2016 09:57

reku : to jsi mel uz hodne stary kusy.dnes je lenovo odladeno s baterii dobre (s foto souhlas -prumer) ale jinak mas pravdu.vzdy zalezi na jednotlivem kusu (modelu) jak je odladen a preferencich uzivatele ;-)
freddy158158
Junior
Uživatelský avatar



Odeslat příspěvekod Karel.BIV 8. 6. 2016 13:48

oooooooooo píše:re:Karel.BIV
......Takže někdy je dobry pro představu co člověk považuje za dobrý - řeknií cos měl předtím.Protože potom jde klidně řict - to cos vybral bude takovej posun že nebudeš chápat :-)
..


Tak se pánové podržte. Mamina má stále Nokii 701 (já jen pro zajímavost - E52).
Jde o to, že ona chce větší displej kvůli fotkám a také, co si budeme povídat je Symbian již za zenitem. Takže různé užitečné programy se již neaktualizují, či vůbec nejsou. Proto něco s Androidem, co slušně fotí a má delší výdrž.
Tak z toho, co jste zde psali jsem upravil výběr na Xiaomi Redmi 3, Huawei Y6 Pro - ty dva mimo jiné kvůli baterce(ale nejsou zatím zkušenosti), a na dvojci Samsung J5 - 2015 - J3 - 2016. Ale J3 mi připadá horší.
Takže uvítám vaše názory a ještě se budu snažit o nich dál něco zjistit. Dík.
Karel.BIV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlamos 8. 6. 2016 14:39

Manželka má Samsung J5 (2015) - od Vánoc - a zatím pořád spokojenost - jak psal někdo výš - kvalita fotek v tý ceně asi jedna z nej, výdrž super. Nijak se neseká. Telefon žena používá na brouzdání na netu, občasný foto, základní aplikace (IDOS, Mapy, počasí...), volání, sms - nic víc. A co se týče vzhledu telefonu, tak je taky spokojena..:))
vlamos
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 6. 2016 16:06

Karel.BIV: test Xiaomi Redmi3 jsi četl?
http://gizchina.cz/2016/02/16/recenzia- ... al-vydrze/
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Reku 8. 6. 2016 17:15

J3 má oproti J5 2015 horší foto, lepší jsou jen nepodstatné soft vylepšení. Takže z těch dvou bych vždy volil J5 2015 duos. V bílé je moc hezký, mám ho. Někdo ale radši "zlato".
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Karel.BIV 8. 6. 2016 17:24

Nick Cave: Ne, moc díky za odkaz.
Karel.BIV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 6. 2016 18:02

no vidis, takze ji kup co ti padne do oka..ten posun bude tak jako tak obrovskej.no a velikost ram ti muze byt fuk a rom taky, ja to zjednodusuji , ve skutecnosti jde o zpusob repartition takze neprima umera k velikosti internal memory,ale to samsung blaznum nevysvetlim proc je to na touchwizz vrazda v a co to vlastne je :-)
oooooooooo
Android Maniak
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Karel.BIV 8. 6. 2016 18:49

ve skutecnosti jde o zpusob repartition takze neprima umera k velikosti internal memory,ale to samsung blaznum nevysvetlim proc je to na touchwizz vrazda v a co to vlastne je..

Ahoj. Abych pravdu řekl, kdybys to napsal čínsky, je to pro mne to samé :-D
Mohl bych tě požádat, abys to napsal ještě jednou pro ..... mne? Snad bych to podruhé pochopil. Dík
Karel.BIV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reku 8. 6. 2016 19:10

Vražda to není. Po pěti měsících nejsem pořád zavražděn. :-)
Jinak ooooooo si umí softwarově telefony upravit, tak jeho pohled je zcela jiný, než pohled běžného uživatele.
Pokud by mi telefon koupil a nastavil, je to něco jiného, než když mi dá ty své rady. Ty nejsou pro 99,9% uživatelů mobilů. Je to asi tak, jako když si člověk půjde k chirurgovi nechat vyříznout slepé střevo a on ti poradí ať si to udeláš sám. Nic ve zlém, ale tak to tu je.
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 6. 2016 19:24

Karel.BIV píše:ve skutecnosti jde o zpusob repartition takze neprima umera k velikosti internal memory

jde o způsob přerozdělení velikosti interní paměťi. Touchwiz je nadstavba od Samsungu, obsahuje určité množství přidaných aplikací
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků