Retenční nabídky T-Mobile

O síťových operátorech a jejich službách (O2, T-Mobile, Vodafone a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MVyhledal 11. 9. 2020 09:13

Jen mě napadá jestli stávající operátor (T-mobile) vidí ke kterému operátorovi přecházíte, případně jestli to nemá vliv na nabídnutý tarif... Já zadal převod k Vodafonu přes tento jejich návod: https://www.vodafone.cz/pece/osobni-a-f ... operatory/ (vybral jsem si tarif v e-shopu, zadal potřebné údaje, a vše ostatní co bylo potřeba) a za hodinu volali z retenčního s nabídkou. Jen jsem po stopnutí musel volat do Vodafonu a potvrdit jim storno přenosu, a protože mi už stihli poslat SIM kartu tak jsem nepřebíral balíček.
MVyhledal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 11. 9. 2020 13:03

Ano, stávající operátor vidí, k jakému přecházíte operátorovi, nevidí ale, co konkrétně jste si objednali a proto to vliv nemá. Vliv má jednoduše to, co stávajícímu operátorovi sdělíte. Asi nejdůležitější kritérium je fakt, že prostě odcházíte. Už jen to má vliv. Záleží pak už jen na schopnostech a zájmu toho kterého klienta.

Storno přenosu řeší stávající operátor. Vlastně se ani nejedná o storno, ale o nepovolení přenosu. Stávající operátor totiž přechody v systému potvrzuje, resp. Vás pro ně uvolňuje.

Jinak dnes jsem pro kamarádku odmítl retenci na dvě čísla Můj svobodný tarif M a neomezená data SD za 649 Kč jako předraženou. Od Tesco mobilu se při maximální šikovnosti dá získat cena 99 Kč za FLAT + 1GB, což v kombinaci s O2 100GB Datamánií dělá ideální záležitost. T-Mobile tak bude muset pro případné zachování jít alespoň pod 500, aby to pro nás mělo smysl. Inu dnes zadáváme odchod a uvidíme, zda budou mít o tácek měsíčně zájem, nebo ne.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
Expert na retence
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod retron 11. 9. 2020 14:07

Muzes rozvest ten flat u Tesco Mobile za 99 a jak se k nemu dostat?
retron
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 11. 9. 2020 14:13

Je to klasická retence. Stačí si vzít FLAT + 1GB za běžnou cenu na měsíc a pak přes bububu získávat balíček každý měsíc za 99 Kč. Zatím se musí Tesco s tím každý měsíc otravovat a prý to funguje. Osobně s tím zkušenost nemám, ale znám lidi, kteří ano. Pro mne důvěryhodné lidi.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
Expert na retence
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sc0rpio 11. 9. 2020 18:26

Normálně si nechte vygenerovat OKU na infolince, tam se vás zeptají proč odcházíte, řekněte, že jste byli spokojení ale jinde máte lepší nabídku, tuhle informaci předají na retenční a za hodinu až 3 dny zavolají. Neberte první nabídku. Mi nabídli 100+100+SD za 525Kč, ale odmítal jsme až jsem dostal neomezené volání,sms a SD s magentou 10% za cca 450... Jinak otec byl u Vodafone a jemu jsem později domluvil neomezené volání, SMS a 1 GB pod 180... Jo a OKU jsem nikde nezadával, chtěl jsem si zajistit lepší pozici. Zmínil jsem se o 100gb SIM od O2..
Sc0rpio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hexacore 11. 9. 2020 20:56

Ja prechazi po 2,5 mesicich z M+1,5GB k Emtecku. Emtecko uz poslalo SIM. TM zatim nijak nereagoval, uz je to 3 den a myslim si, ze ani nikdo nezavola. Skoda no...
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod MVyhledal 15. 9. 2020 08:44

Raziel-CZ píše:Ano, stávající operátor vidí, k jakému přecházíte operátorovi, nevidí ale, co konkrétně jste si objednali a proto to vliv nemá. Vliv má jednoduše to, co stávajícímu operátorovi sdělíte. Asi nejdůležitější kritérium je fakt, že prostě odcházíte. Už jen to má vliv. Záleží pak už jen na schopnostech a zájmu toho kterého klienta.

Storno přenosu řeší stávající operátor. Vlastně se ani nejedná o storno, ale o nepovolení přenosu. Stávající operátor totiž přechody v systému potvrzuje, resp. Vás pro ně uvolňuje.

Jinak dnes jsem pro kamarádku odmítl retenci na dvě čísla Můj svobodný tarif M a neomezená data SD za 649 Kč jako předraženou. Od Tesco mobilu se při maximální šikovnosti dá získat cena 99 Kč za FLAT + 1GB, což v kombinaci s O2 100GB Datamánií dělá ideální záležitost. T-Mobile tak bude muset pro případné zachování jít alespoň pod 500, aby to pro nás mělo smysl. Inu dnes zadáváme odchod a uvidíme, zda budou mít o tácek měsíčně zájem, nebo ne.


Myslel jsem to tak, že operátor ví co kdo z konkurence může nabídnout, a podle toho reaguje. Když někdo půjde na předplacenku u Kaktusu tak se nebudou tolik snažit jako když někdo půjde k Vodafonu, o kterém vědí že dokáže něco lepšího nabídnout... Já se opřel o tarif z šedých nabídek tak mě to napadlo jen jako taková domněnka...

Každopádně ano, T-Mobile nepovolil přenos ale po volání na linku Vodafonu tam ten přenos stále měli jako aktuální a už mi poslali SIMku. Tak jsem to pro jistotu zdělil i na Vodafonu aby se mnou nepočítali..

-- 15. 9. 2020 09:48 --

Sc0rpio píše:Normálně si nechte vygenerovat OKU na infolince, tam se vás zeptají proč odcházíte, řekněte, že jste byli spokojení ale jinde máte lepší nabídku, tuhle informaci předají na retenční a za hodinu až 3 dny zavolají. Neberte první nabídku. Mi nabídli 100+100+SD za 525Kč, ale odmítal jsme až jsem dostal neomezené volání,sms a SD s magentou 10% za cca 450... Jinak otec byl u Vodafone a jemu jsem později domluvil neomezené volání, SMS a 1 GB pod 180... Jo a OKU jsem nikde nezadával, chtěl jsem si zajistit lepší pozici. Zmínil jsem se o 100gb SIM od O2..


Asi opravdu hodně záleží na koho na infoilince narazíte. Já s tímto postupem dvakrát neuspěl, vygenerovali mi OKU a nikdo nevolal. Až po zadání přenosu k jinému operátorovi mi na nabídli Můj tarif M + data SD. Na první dobrou, bez proseb, škemrání a ponižování.
MVyhledal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petr311 15. 9. 2020 10:06

Asi je to fakt o obrovské náhodě a štěstí, na koho se natrefí. Nicméně jedno je jisté, že je to jedna banda podvodníků a lhářů a zřejmě se u toho lhaní už ani nezačervenají. Já po několika pokusech voláním na infolinku, nebo po zadání svého čísla aby mě oni kontaktovali, jsem se neposunul nikam, prostě jen samé zamítavé reakce, nic nejde, nabídku mi vždy přečetli jen co mám v aplikaci příp. data SD + 100 + 100 nějakých 670 nebo tak nějak, což je fakt hodně. No a samozřejmě mi vždy tvrdili, že žádné retenční už neexistuje, že to bylo před 2 roky a že teď už nic jiné nelze domluvit. Dobrá tedy, takže jsem učinil poslední pokus o nějakou dohodu, protože konec smlouvy se nezadržitelně blíží a nechci to řešit poslední den. Takže jsem znovu volal na info linku s tím, že chci rovnou poslat OKU kod. Na druhé straně chvíli ticho, podle hlasu nějaká příjemná slečna asi tohle nečekala, že by jí chtěl někdo utíkat, nějak se moc nemohla zmoct na slova, co mi říct, nicméně začala zjišťovat co a jak, proč chci pryč šak to asi znáte, no a najednou z ní vypadlo tohle: zůstaňte mi na příjmu, přepojím vás na retenční. No chápete tohle??? Po několika pokusech se tam dostat, kdy mi vždy tvrdili, že žádné retenční neexistuje, tak najednou ho asi kvůli mně obnovili či co :D :D

No abych to zkrátil, ozvala se mi už tentokrát nějaká zkušená mazačka, prý co chci, já povídám že já nic, to mně vaše kolegyně přepojila na prý neexistující oddělení :D :D , že mi něco zajímavého nabídnete, tak poslouchám. No a ona jen furt jak stroj, jakou mám prý nabídku, no tak jsem ji odrecitoval něco, no ona na to nic, zas mi jen odrecitovala to svoje, víceméně nic nového. Tak říkám, že nemám zájem, buď chci pokračovat v tom, co mám teď, jinak že mě to nezajímá a jdu jinam. Tak že tedy se rozloučila, poslala OKU a bylo.

No dobrá, když T-mobile nemá zájem o bezproblémové platící zákazníky, tak čau. Já už si mezitím pořídil novou SIM od jiného opa a tento týden zahájím přenos a sbohem. Takže asi tak s těmi zázračnými nabídkami...
petr311
Junior

Odeslat příspěvekod Sc0rpio 15. 9. 2020 10:08

Určitě záleží koho máte na drátě a asi i na vaši historii u T-mobile, každopádně teď jsem docela spokojený :-D
Sc0rpio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nereknujaksejmenuju 15. 9. 2020 10:37

Zdravim. Mozna blbej dotaz, ale jsem laik. Lze prenest sve stare cislo ( ted je u kaktusu) na svuj stavajici jiz bezici tarif u tmobile? Jde o to, ze mne retencni ted lame na prechod z puvodniho jen datoveho tarifu Neomezena data HD ( tam mi tehdy pridelili nejake jejich cislo, vzhledem k tomu, ze to byla jen datova sim do dualsimu, mne bylo zcela ukradene). Ted mi nabizi ten jen datovy tarif zmenit na flat + data SD , kde ovsem jiz potrebuji, aby to bezelo na tom mem starem kaktusovem cisle. Slecna vcera kdyz jsme to domlouvali asi nejak nechapala o co mi jde, pry ta nabidka plati pouze pro to stavajici cislo , co uz u nich mam. Ma dnes odpo znovu volat, tak abych vedel na cem trvat. Asi muzu ten novy tarif nechat aktivovat na tom soucasnem cisle a pak az dotatecne tam pres OKU prinest to kaktusove? Nebo trvat na tom, at ta zmena tarifu probehne soucadne s tim prenosem, ze jim hned dodam OKU a a me stare kaktusove cislo o ktere mi jde.?
Nebo prejit s nejakym svym cislem na jiz bezici tarif ktery jiz v dobe uzavreni smlouvy nove cislo od tmobilu dostal nelze?
nereknujaksejmenuju
Junior

Odeslat příspěvekod hauzz 15. 9. 2020 11:00

Na každé číslo by mělo jít přenést číslo od jiného opa 1x. Šlo to i u Twistu kde mi tehdy na infolince tvrdili že na již aktivní SIM Twist nelze přenést číslo odjinud ale pak na jejich značkovce to šlo. Nechápu proč proč s tím dělají takový obštrukce měli by být rádi že k nim člověk přenese číslo od konkurence :hm Já bych tedy přenesl číslo až po aktivaci toho zvýhodněného tarifu každopádně se na to zeptej jak ti budou volat.
hauzz
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nereknujaksejmenuju 15. 9. 2020 11:24

Jo, asi to tak udelam, ze s tim ted ten prenos nebudu resit. Pokud ona sama uz neprijde s tim ze to tak muze udelat. Koneckoncu, ja ten flat zas tak extra nepotrebuju, na data mam v rezerve v supliku zatim neaktivovanou 100GB Datamanii. Takze je snadno poslu i s jejich novym tarifem kdykoliv nekam, kdyz pote budou tvrdit, ze tam prenest to cislo nelze. Ostatne tou datamanii jsem i argumentoval, kdyz se zajimali proc utikam (probudil jsem je zahajenim prenosu). Na samotny data HD prej nic lepsiho dat nemuzou, samotny data SD prej za 470( vysmech), ale vedle stojici manazer by prej kejv na flat + SD za 484 :-) Coz je sleva ne 60% (take jsem si o 60 drze rekl), ale jen 55%.
nereknujaksejmenuju
Junior

Odeslat příspěvekod hexacore 15. 9. 2020 11:55

Tak po 5 dnech se TM sam ozval, a nabidl nejnizsi cenu 190,- neomezenko + 1GB dat nebo cca 260,- mesicne neomezene volani +2GB, urcite se dalo domluvit i jine tarify, ale nepotrebuji. Vzal jsem si to nejlevnejsi, zatim to staci. Dekuji TM!
hexacore
Junior

Odeslat příspěvekod peta809 15. 9. 2020 15:25

nereknujaksejmenuju píše:..., ale vedle stojici manazer by prej kejv na flat + SD za 484 :-)

:D :D :D
peta809
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hamayaan 17. 9. 2020 07:31

Zdravím všechny. Myslíte, že FLAT + 3GB dat za 380,- je dobrá cena?
hamayaan
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků