DATAMÁNIE aneb 100 GB a 1000GB dat od O2

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod wI4d4 14. 10. 2020 14:43

jj, ale viz SMS, straší tam, že v síti LTE nebude fungovat, tak abych nemusel v budoucnu platit 99kč, když mám prodejnu kousek od domova.
_Screenshot_20201014_031344.jpg
_Screenshot_20201014_031344.jpg (22.28 ) Zobrazeno 8164 krát
wI4d4
Junior

Odeslat příspěvekod KrylP 14. 10. 2020 15:33

wI4d4 : mě funguje samoška tak, že když se přihlásím mailem, tak tam není mimo jména nic a při přihlášení číslem, tak je tam nastavení dvou stejných samoobsluh..
Samsung S22 Ultra 12/512 GB, Samsung S21, Asus 8
KrylP
Junior

Odeslat příspěvekod wI4d4 14. 10. 2020 15:56

KrylP: teď nevím, kvůli jaké situaci vám samoška nejde. Já mám víc běžných možnosti nastavovani. Třeba jde odblokovat data v EU i mimo EU v "Chytrá ochrana dat v zahraničí" i když 100GB má funguvat jen v ČR (možna v zahraniči půjde 32kbs :) ) Ale nejde povolit "Roamingový tarif pro volání a SMS". Aspoň, že jde nastavit "Balíček 30 minut volání do zahraničí" za 179/mesic...

-- 14. 10. 2020 17:00 --

xlendi píše:Tak jestli to tady sleduješ, tak já nejsem z těch "nevyhledávačů". To jsem samozřejmě zkusil! Prý to nejde a nedělají to. Proto se ptám, zda se to někomu nějak podařilo. Já to pro sebe samozřejmě nepotřebuju, já mám neomezená data. Ale brácha je nemocný a je mimo domov a tak jsem mu kartu půjčil.

EDIT: O2 Guru jsou fakt střeva! Přes telefon ty pipinky vůbec nevědí, co po nich chci a že nic zapnout nemohou. Přes chat pořád melou něco o té SMS, přes kterou se dostanu leda tak do možnosti downgradovat na tarif s 5GB dat. Dojalo mě tohle:

"Já toto bohužel nemám možnost,ale přes moje o2 aktivovat, pokud Vám to tedy nejste tak já zadám servisní požadavek, který kolegové z IT prověří .
Vytvořil jsem tedy servisní požadavek, který je uveden v moje o2. kolegové by měli vyřešit nejpozději do 48 hodin."

https://www.o2.cz/file_conver/17773 Tady jsou podminky k tarifu Den základ (str.9) a Balíček 100 GB dat (str.14)
Pišou, že Den základ má pouze zakl. připojeni up+down 32kbs a baliček 100GB neni kompatibilní s žádným jiným dat. baličkem. Takže logicky zbýva možnost po vyčepaní limitu zaplatit za 300kč nový 30denní úsek ale od O2 nečekam logické kroky vůči zákazniku.
wI4d4
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 10. 2020 20:16

2wI4d4
Nejde nikomu kdo převedl své číslo na tarif datamánie...
Pokud se používá originál číslo s kterým to přišlo je to OK.
anonymni

Odeslat příspěvekod BOSSHUGO 15. 10. 2020 17:19

Dneska jsem vycerpal celych 100 GB prez modem za 21 dnu a myslel jsem, ze se to automaticky obnovi, i drive nez po 30 dnech, kdyz je tam dostatecny kredit a vono nic. V te samoobsluze to ukazuje ze v zalozce obnoveni ojemu dat je to aktivni. Nevite co musim udelat aby to zase nabjehlo ty data? Nebo to drive nez za 30 dnu nejde?
BOSSHUGO
Junior

Odeslat příspěvekod imaster 15. 10. 2020 17:24

Má přijít SMS o vyčerpání s tlačítkem obnovit data. Jenže v modemu ji asi nevidíš.
imaster
Junior

Odeslat příspěvekod suram 15. 10. 2020 17:39

Možná by nějaký obslužný program k modemu uměl na PC přijmout SMS?
suram
Junior

Odeslat příspěvekod BOSSHUGO 15. 10. 2020 17:57

Modem umi prijimat sms a zadna takova tam neni. Posledni je o bonusovem kreditu za odmenu za dobiti, kdyz jsem dobijel a vyzvednul pak 10 kc jako odmenu. Strcil jsem kartu do mobilu a taky nic neprislo. I v samoobsluze jsou videt nejake zpravy a nic...
BOSSHUGO
Junior

Odeslat příspěvekod xlendi 15. 10. 2020 21:43

No je to nedodělek - naprosto chybová aplikace, obnovení nefunguje ani vždy v mobilu, natož přes počítač. Prostě "chytrá síť". Operátoři na 800123456 nepomůžou.

Já nicméně včera našel řešení. Stačilo vyndat kartu z modemu a vložit jí do mobilu. V tom mobilu je samozřejmě třeba zapnout data, půjde se přihlásit jen na stránky O2. V prohlížeči na mobilu je třeba zadat mo2.cz/vicedat (doporučuji Chrome nebo Safari - ve Firefoxu to nefungovalo, stejně to nefungoval z počítače přes modem). Na tom mobilu je třeba být na těch datech od prodlužované O2 karty, přes wifi to nefunguje!

Asi netřeba zdůrazňovat, že pipky u O2 "guru" mi nepomohly, musel jsem na to přijít metodou "pokus-omyl" a ještě to řešit s bratrem přes telefon, který to musel podle mých pokynů realizovat.
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod BOSSHUGO 15. 10. 2020 22:33

Super to je ono. Moc diky! Akorat me mezitim napadlo v te aplikaci to obnoveni deaktivovat, tak cekam na vyrizeni pozadavku a ze ho pak zase aktivuju, jestli to nepomuze... Tak uvidime jestli se mi to nevypne :-)) Moc diky jeste jednou!
BOSSHUGO
Junior

Odeslat příspěvekod suram 16. 10. 2020 02:19

No to raději zkus ještě před vyřízením požadavku, očekávám, že po deaktivaci obnovení balíčku a připojení k internetu se ti autonaticky strhne poplatek 15 Kč za tarif Den Zàklad.

https://www.o2.cz/file_conver/17773

Tarif Den Základ
Volání v ČR Neomezeně
SMS v ČR 2,00
MMS v ČR 5,90
Denní paušál 15,00

Tarif Den základ
▪ Tarif je předaktivován na speciální edici předplacené SIM karty označené jako Datamanie.cz a nelze je aktivovat na žádost účastníka.
▪ Tarif je bez roamingu, lze jej využít jen v ČR.
▪ Uvedené ceny jsou v Kč s DPH.
▪ Tarif Den základ obsahuje neomezené volání v ČR a základní připojení k internetu v ČR o maximální rychlosti vkládání a stahování 32 kb/s. Cena za kalendární den se účtuje započetím prvního volání nebo připojením k internetu.
▪ Voláním v ČR se rozumí volání na koncová telefonní čísla se standardní tarifikací, tj. mobilní sítě a pevné linky v ČR. Nevztahuje se na volání na čísla se zvláštní tarifikací.
▪ Tarif je kompatibilní jen s Balíčkem 100 GB dat a Balíčkem 30 minut na volání do zahraničí. S jiným balíčkem dle tohoto ceník včetně balíčků volných jednotek a balíčků mobilního internetu tarif kompatibilní není.

Balíček 100 GB mobilního internetu
Objem dat na měsíc 100 GB
Měsíční paušál 300,00

Balíček 100 GB
▪ Balíček je kompatibilní pouze s tarifem Den Základ.
▪ Balíček je možné využívat pouze v ČR, neboť součástí tarifu Den Základ není roaming.
▪ V případě změny tarifu dochází k deaktivaci balíčku bez nároku na jeho dočerpání.
▪ Platnost balíčku je 30 dnů.
▪ Balíček není kompatibilní s jiným datovým balíčkem uvedeným v tomto ceníku.
▪ Po uplynutí platnosti stávajícího balíčku dat se nespotřebovaná část objemu dat nepřevádí do období platnosti nového balíčku.
▪ Data z objemu dat v rámci balíčku se čerpají přednostně před základním připojením k internetu, které je k dispozici v rámci tarifu Den Základ.
suram
Junior

Odeslat příspěvekod xlendi 16. 10. 2020 13:24

BOSSHUGO píše:Super to je ono. Moc diky! Akorat me mezitim napadlo v te aplikaci to obnoveni deaktivovat, tak cekam na vyrizeni pozadavku a ze ho pak zase aktivuju, jestli to nepomuze...

Uff - zkus to odvolat, mě hrozily (ty pipinky z O2), že to znamená ztrátu tarifu 100GB za tři stovky, proto jsem je to udělat nenechal a radši googlil a zkoušel metodou pokus - omyl.
iPhone 12, Samsung A50, iPad Mini (2019), Apple Watch 5, MacBook Air M1

Moje úvaha, proč si (ne) koupit iPhone 12:
http://coins4you.cz/ip12/
xlendi
Junior

Odeslat příspěvekod davsopl 17. 10. 2020 13:35

Co se týká vypnutí automatické obnovy dat, tak skutečně zpět nejde přes samoobsluhu Moje O2 ani přes aplikaci Moje O2 znova zapnout. Musel jsem volat na operátora aby mě znova obnovil automatickou obnovu dat. Takže o balíček 100 GB jsem nepřišel, ale ještě nebyl vyčerpaný. Každopádně takové věci pokus-omyl nikomu u těchto limitovaných edic SIM nedoporučuji!
davsopl
Junior

Odeslat příspěvekod suram 18. 10. 2020 16:48

Za jak dlouho po dobití kreditu vám chodí ty SMS na www.odmenazadobiti.cz ?
suram
Junior

Odeslat příspěvekod imaster 18. 10. 2020 16:51

15-20 minut.
imaster
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka